Tabăra foto din Dobrogea - Adunarea Lupilor


 A venit timpul ptr. a vă face un dar - Dobrogea! Astfel că, între 1 și 5 Mai, mă găsiți în Valea Grecilor, lângă Pietrele Mariei, după ce ieșiți din localitatea Greci, spre dreapta. Inițial am spus că invit doar participanții la workshop-urile noastre, dar mi-am dat seama că greșesc. Sunt atâția fotografi amatori, cu posibilități materiale modeste, dar cu talent, care-și doresc să fotografieze împreună cu mine, Dobrogea. Aia pe care o prezint oamenilor pe blogul meu, care te face să suferi, să te bucuri,  să o iubești.
 Vom fotografia de la răsăritul soarelui, până seara târziu, vom umbla prin păduri, vom face portrete, macro, peisaje. Vom discuta noaptea la lumina focului despre ceea ce ne leagă - Fotografia. Nu va conta marca aparatului, numărul de obiective, sau nivelul de pregătire. Voi organiza genul acesta de întâlniri de 2 ori pe an, căutând dintre voi pe cei care să ducă munca mea mai departe. Să vă las Dobrogea în grijă, să fie mereu frumoasă, sălbatică și vie. În timp se va închega un grup, ne vom face scut, sabie și coif, cu care vom lupta ptr bucata asta de praf și de vânt amestecat cu fluturi, iar când vom fi mai puțini, ne vom retrage în munți, pentru a continua lupta acolo.






  Nu avem sponsori, trebuie să ne organizăm singuri, să avem fiecare cort, haine și mâncare ptr 5 zile.  Cei de la Nikon mi-au spus că sunt interesați de ceea ce vom face noi acolo, dar nu am vorbit cu ei nimic concret, la momentul în care scriu articolul. Când am făcut prima ieșire gratuită, în Delta Dunării, astă toamnă, mi-au trimis un arsenal întreg, toate teleobiectivele Nikon, aparatele D4, D800, D600. S-au bucurat toți de ele. Acum, probabil, am să vă ofer doar cunoștințele mele. Sper să fie de ajuns.
 Nu va fi ușor, ne vom organiza ca o tabără militară, cu reguli stricte. Cu siguranță vor fi care vor pleca acasă plângând, cel târziu în a treia zi.
 Nu raspunde nimeni de voi, așa că nu vă lăsați, mușcați de Vipere, tâlhăriți sau violați. Ptr. asta, nu veniți îmbrăcați în Roz! Dobrogenii de Cavernă sunt hipersensibili la Roz și nu e bine să vă expuneți pericolelor.
 Echipamentul trebuie să conțină haine rezistente la tăvăleală, bocanci si încălțăminte mai lejeră ptr. schimb, atunci când stăm în tabără.
 Nu este obligatoriu să veniți din prima zi, sau să plecați în ultima.
 Vom organiza tabăra de corturi cu mașinile lângă noi, așa ca vom putea încărca acumulatorii aparatelor, daca aduceți si convertoare DC/AC. Din cele care transformă tensiunea de 12 V de la mașină în tensiune de 220V.  Tot așa vom încărca și calculatoarele portabile, în care vom stoca fotografiile realizate peste zi.
 Dintre participanți vom alege zilnic două victime care să ne păzească chiloții de schimb, dar și corturile, atunci când noi vom fi plecați la fotografiat.
  Le mai găsim noi de treabă, să nu se plictisească. Nu râde acum, că s-ar putea să fii chiar tu primul sacrificat! Tregem la sorți. Evident, Canoniștii vor fi cei care vor pierde la tragerea la sorți...
 Să aveți mâncare ce poate rezista câteva zile, din sat putem cumpăra diverse produse. Când terminăm hrana, trecem la sacrificii umane! Asta deoarece hrana se va termina mai repede decât ați calculat voi.
 Motivul - voi confisca în prima zi tot ce mi se pare bun la voi!
 La sosirea în tabără, testăm fiecare persoană, să vedem dacă e antrenată, iar dacă nu face față, o aruncăm în Dunăre, hrană la pești.
 Cei care scapă cu viată, după testare, sunt liberi să facă orice, chiar și fotografie! Dar să nu cumva să mă deranjați în timpul actului creator! Aveți voie să mergeți prin tabără. dar pe vârfuri!








 Ptr. fetele care cred că m-ar putea impresiona cu plânsete, am vești proaste - sunt imun.
 Se zice că pot usca un copăcel verde, verde, doar încruntând o sprânceană... Nu vreți să aflați dacă este adevărat!

 PR-ul meu deja a dat ochii peste cap, cică doar nebun să fie cineva să mai vină acum în Dobrogea, cu mine.  E disperat că distrug orice urmă de interes a firmelor care s-ar putea implica în eveniment. Deja vede populația Dobrogei părăsind în fugă teritoriile, panicată de prezența mea. Am fost semnalat pe ici pe colo, cu numele de cod - Yeti de Dobrogea.


 Dacă mai are cineva curaj să vină, să treacă la comentarii numele său, să știm să pregătim crucea cu numele pe ea.
 Voi face prezența și pe fesbuc, unde voi anunța evenimentul nedorit. Sper să fiu singurul care mă înscriu...

Vă aștept în tabăra de exterminare, cu maceta ascuțită...


Completări - vor veni să pozeze ptr noi câțiva dintre prietenii mei, fete și băieți














 M-a ajutat Leontina Deacu și a marcat ea locul cu lagărul de exterminare, pe o hartă din satelit. Nordul e spre latura stângă a pozei.



Comentarii

  1. Am retinut , Mircea.
    Multumesc pentru articolele cu autofocusul la obiectivele zoom f2,8.
    Sunt de mare folos si mai ales cu utilizarea stabilizarii de imagine. Chiar foarte folositor.
    Ai mare dreptate.
    M-am uitat la fotografiile tale si am observat ca sunt prelucrate in ACdsee pro , nu un photoshop.
    De ce ai ales ACDSEE pro , este mai bun ?
    Nu stiu ce mi-a venit si am dat la detalii foto si am observat acest lucru.
    Multumesc mult.

    Poate ne vom vedea la Pietrele Mariei.

    O zi buna si multumim pentru tot ce faci pentru noi.

    Florin

    RăspundețiȘtergere
  2. N-ai voie sa fii violat? La asta chiar nu ma asteptam :(
    Sa aveti vreme numa' buna de fotografiat. Nu pot ajunge din pacate, muncesc sa-mi platesc aparatul pe care tocmai l-am luat.
    Dar am sa fiu cu ochii pe voi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu fug in fata unei provocari, asa ca imi inscriu numele pe lista. Ador Drobogea in general si Macinul in special, abia am inceput sa-l descopar si vreau sa vad ce vezi si tu.

    --
    Laura Lupascu

    RăspundețiȘtergere
  4. :)) ; deja imi imaginez unul din noi imbracat in roz ce alearga cu un tele dupa el ..si-n urma lui un cioban..

    RăspundețiȘtergere
  5. :)) cum adica fara roz? nu se poate asa ceva!!! Mircea, mi-ai adus aminte de o emisiune despre un penitenciar de maxima siguranta din America. pentru a fi sigur ca nu apar orgolii inutile si ca ar fi mai usor de gasit daca se gandeau sa fuga, directorul a imbracat toti detinutii in roz. barbatii lati cat dulapul, unul mai tatuat decat altul, toti suparati pe viata....formau o mare roz. :D eu militez pentru roz!! propun repetareea experimentului si in Dobrogea :P

    RăspundețiȘtergere
  6. Am zis fără Roz, și așa rămâne! Tu poți veni în Mov!

    RăspundețiȘtergere
  7. sunt fata. vin cu mov si macar o dunga roz. poate constitui un exemplu de curaj si gasesc alti barbati care sa se alature nobilei cauze,dar n-aveau curaj sa se manifeste :P sa vezi ce revolutie provoc! Dobrogea ta nu va mai fi niciodata aceiasi :P

    RăspundețiȘtergere
  8. Fraților, trageți prafuri pe nas?!!! Cum e frumos?!!!! E groaznic!!!!! Nu mai înțeleg nimic!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. ceva de genul?
      https://www.facebook.com/photo.php?fbid=415063175256172&set=a.129237473838745.25079.113637412065418&type=1&theater

      Ștergere
  9. interesant, locația este cea de aici (link catre google maps) http://goo.gl/maps/W8V3I

    RăspundețiȘtergere
  10. Felicitari pentru initiativa! As dori sa particip si eu.

    RăspundețiȘtergere
  11. Penciuc, model ca Andreea nu a avut neam de neamu' tau de sucevean ba. Nu stii ce pierzi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba stiu ce pierd, dar palme mi-am dat deja ca n-am fost la tura de iarna la Tusnad. Nu-mi mai dau si acum, ca inca am semne :))

      Ștergere
  12. Cred că este cel mai tare eveniment foto organizat în Dobrogea.
    Pentru mulţi din cei care vor participa sigur va fi aventura vieţii lor :)
    Spor şi lumină faină tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  13. Visul meu, din adolescenta, a fost sa devin fotograf. Nu a fost sa fie.. Citind cuvintele tale, pentru citeva clipe, am simtit atmosfera minunata care se naste printre oameni ca voi. Fotografiie tale transmit pasiune, dragoste si ..un pic de incrincenare.
    Sper ca ceea ce doresti sa oferi, sa daruiesti, sa-ti aduca multumire.

    RăspundețiȘtergere
  14. Mircea, poti sa pui o harta cu locatia EXACTA (adica localizarea fata de satul Greci)? Daca-mi conving capitaneasa (si am ceva sanse) sa ma "lase si pe mine", cred ca apar si eu, macar pentru cateva zile, daca nu pentru toata perioada.

    RăspundețiȘtergere
  15. Voi fi prezent din prima zi! Sper sa pot sta toate zilele, inca nu stiu ce timp liber primesc (daca primesc) de la job...

    RăspundețiȘtergere
  16. Presimt ca va fi distractie maxima!
    Varianta cu tinute de camuflaj, bocanci mov si sireturi roz cred ca e bestiala! :))
    Imi doresc ca si vremea sa tina macar cat de cat cu noi!

    Cat despre amenintari, nu va lasati intimidati! Dunarea e prea departe! Aia a fost manipulare pe fata! Probabil a vrut sa mascheze atacurile rapitoarelor fioroase ca popandaul si alte asemenea! :))

    RăspundețiȘtergere
  17. Salut Mircea.E extraordinară ieșirea aceasta pe care o propui si de foarte mult timp îmi doream sa particip la un workshop cu tine.
    Dar toată săptămâna lucrez :((
    Mă primești dacă vin duminică?

    RăspundețiȘtergere
  18. O sa fie destrabalare maxima vad.
    Vom face wildlife in camuflaj roz. Vom bea apa dobrogei din obiective sparte si transformate in cani (albe). Iar noaptea vantul dobrogei si sacalii ne vor ravasi pletele.
    Sa speram ca vremea va tine cu noi si cel putin 3-4 zile va ploua.

    RăspundețiȘtergere
  19. As veni si eu. Primiti si cu Sony? Sau astia cu Sony curata cartofi tot sejurul? :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Salut Mircea. As vrea sa particip si eu cu fratele meu.
    Stefoni Alin si Stefoni Cosmin. Mersi :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Mircea, in caz ca ai uitat, in 5 mai sint Pastile.

    RăspundețiȘtergere
  22. Vine si Muti (George) de la Galati sa strice expozitia de Nikoane. O zi poate voi spala chilotii, dar o zi sper sa fiu luat pe traseu pentru fotografii.

    RăspundețiȘtergere
  23. Buna Mircea ! Mi-as dori tare mult sa particip si eu impreuna cu prietenul meu ! C. Raluca si Andrei T. Multumim tare mult :)

    RăspundețiȘtergere
  24. Salut! As dori sa fiu si eu printre voi daca nu deranjeaza ca sunt incepator in fotografie.
    Catalin. B

    RăspundețiȘtergere
  25. Asta e locaţia? http://wikimapia.org/23485793/Pietrele-Mariei
    Vreau şi eu să vin :-)

    RăspundețiȘtergere
  26. vreau sa vin si eu, de cand vreau sa ma sinucid...: )) ma primesti mircea ?

    RăspundețiȘtergere
  27. Ma gandesc ca as veni... sunt fan Nikon dar din pacate nu am buget pt aparat momentan, doar un amic cu care as veni, dar are "5d MK2" :) Ramane sa va raspund in cateva zile daca ne prezentam sau nu!

    RăspundețiȘtergere
  28. Blogul asta are ceva aparte si ma reintorc cu placere sa citesc povestirile si sa contemplez la fotografiile insiruite ca un basm. Multumesc pentru efortul depus! Mult succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  29. Cat de mult mi-ar placea sa ajung si eu, dar sarcina mea de 6 luni nu ma lasa. Poate totusi ajung cu sotul meu 1 zi, daca se poate. Mult succes si lumina buna acolo! Anca Tanase

    RăspundețiȘtergere
  30. salut, as dori si eu sa vin doar am o mica problema, nu am la dispozitie masina, de ajuns ajung cumva, si daca mai este cineva care merge si trece prin Mures, am putea face o intelegere sa mergem impreuna, las un nr de telefon 0747112184

    RăspundețiȘtergere
  31. problema cu masina sa rezolvat, am uitat sa las un nume, Robert Fodor !!! Dobrogea VIN !!

    RăspundețiȘtergere
  32. Demential articolul si foarte frumos ca mai sunt oameni ca tine. Sincer noi am vrea sa merge, 3-4 persoane. Cherestes Janos and CO

    RăspundețiȘtergere
  33. Nu!!! Nici nu se putea o sincronizare mai proasta,nu voi fi acasa in perioada respectiva.:( Eu mi-s satula de Pietrele Mariei&Co,dar as fi venit fara sa ma acceptati!

    RăspundețiȘtergere
  34. Salut! Dau si eu cu subsemnatu pe lista. Vin din Bucuresti, daca mai sunt persoane care nu au transport, am locuri.
    Alex Brighila

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Alex, as vrea sa vin ei eu dar numai din data de 3 mai pot. Tu cand pleci?
      Merci, Elena Buduran

      Ștergere
    2. Eu plec pe 1 si deja am ocupat locurile.

      Ștergere
  35. Salutare !
    Sunt bucuros sa am ocazia de a participa la o astfel de iesire mai ales ca sunt Tulcean. Cel mai probabil ajung doar in prima zi.

    Imi permit sa poztez link-urile catre doua harti prin care am dorit sa evidentiez caile de acces, daca nu sunt ok rog administratorul sa stearga postul.

    Principalele cai de acces spre judetul Tulcea:
    http://imageshack.us/a/img819/5182/hartamare.png

    Harta de acces spre zona de campare:
    http://imageshack.us/a/img13/3741/hartaspretabara.png

    RăspundețiȘtergere
  36. Sudul Dobrogei va felicita pentru vorbe si fapte!
    Aveti idee daca in sat este posibila o cazare ptr. cei ce nu au cort ?

    RăspundețiȘtergere
  37. Exista un program anume pentru fiecare zi? Asa cum am spus, voi raspunde prezent (impreuna cu sotia) doar pe 1 mai si nu as vrea sa ajung la locul de campare cand deja veti fi plecati pe traseu. Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Există un program, dar e Secret. Se numește Liberales. Cel puțin în prima zi...

      Ștergere
    2. 1 mai - organizarea (durata estimata: 5 zile)
      2 mai - continuarea organizarii (durata estimata: 4 zile)
      si tot asa :)
      revenind cu picioarele pe pamantul Dobrogei, pardon, al Galatiului, subscriu, cu un loc liber la masina si cu precizarea ca stau pana pe 3 mai.

      Ștergere
  38. Buna Mircea, As veni si eu in acesta superba zona :) Daca vine cineva din Bucuresti din 3 mai si mai are un loc liber in masina va rog sa ma anuntati pe mail sbuduran@yahoo.com :) Multumesc mult si poze faine va doresc :)

    RăspundețiȘtergere
  39. vreau sa imi cer scuze dar nu voi ajunge in tabara :( motivul fiind : maine seara voi pleca spre delta pana pe data de 1 mai, sincer sa fiu financiar nu-mi pot permite ambele, dar o sa ma revansez:)

    Mircea daca esti in delta, si ai timp de un rookie ca mine pt cateva ore, mi-ar face mare placere sa te cunosc in persoana, cu stima si respect, Robert.

    RăspundețiȘtergere
  40. o sa vin si eu doua zile dar... nu fac flotari, nu apreciez alte aparate foto decat Canon, nu ma las de fumat si... ah da, as dori daca se poate si sa potcovim un cal in jurul unui foc cu mult fum, sa facem multe poze "de efect"

    RăspundețiȘtergere
  41. Am loc in masina. Plec din Bucuresti maine (miercuri, 1 mai) dimineata (devreme). Cred ca zabovesc dupa pasari prin Dobrogea pana dupa amiaza, apoi ma indrept spre tabara. Daca are cineva nevoie de transport, dan_voiku@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

OM 1 - Preview. The Show Must Go On!

Cum e cu Autofocus-ul

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…