Originile. Un adevăr ptr. care suntem urâți de Superiori


Voi continua cu ceva pe altă temă, dar la fel de nedigerabilă, ptr. unii. Știam de mult timp că Vechii Egipteni și-au căutat originile, lucru firesc ptr. orice civilizație, iar căutările lor i-au condus pe teritoriul nostru. Leagănul e aici. Sămânța e de deasupra capetelor noastre. Orion. Copacul vieții este spirala ADN-ului, care conține toată informația despre Tatăl din ceruri. Ceva a lovit pământul, plantând viața și aici. Știți povestea cum că suntem făcuți din țărână. Suntem copii Stelelor, iar leagănul e sub noi. Citiți Răzvan Demetrescu. Credeți, după ce veți cerceta...

Mai jos voi posta un text extrem de interesant găsit de curând, care completează o parte din cunoștințele mele

NOI SUNTEM....CINE SUNTEM NOI?

Zona geografică în care se află astăzi România, a fost în urmă cu peste 10.000 de ani, vatra lumii, locul unde a început cu adevărat civilizaţia umană. Acest adevăr este destul de greu de digerat pentru celelalte mari naţiuni, printre care şi cu aspiraţii inalte la titlul de popor ales.

În zona Olteniei se înregistrează cea mai veche locuire în bordeie din lume (18,000 ani inainte de Christos), cea mai veche activitate de minerit, cel mai vechi târnacop de miner descoperit vre-o dată, cea mai veche activitate metalurgică a aramei din lume (8,000 ani înainte de Christos), cea mai veche scriere din lume (tăbliţele de la Tărtăria, judeţul Alba 5-6.000 înainte de Christos). Tot aici s-a inventat arcul, au aparut primele furnale din Europa, şi tot de aici au plecat şi s-au format celelalte popoare indo-europene şi nu numai cum ar fi: iranienii, carienii, italicii, frygienii, sciţii, cimmerienii, triburile iberice, bascii, sarmaţii, elenii (ahei şi dorieni), fenicienii..etc.
Traco-dacii reprezintă cea mai veche şi mai înaltă cultură de pe Pământ, anterioară civilizaţiei Sumeriene, şi totodată cea mai numeroasă (180 - 200 de triburi). Ei puteau fi găsiţi în întreaga Europă (Balcani, Ucraina, Ungaria, Austria, Germania, Cehoslovacia, Polonia, Italia, Franţa, Spania, Turcia europeana, Asia Mica, Africa... chiar şi Burii din Africa de Sud sunt tot un neam Dac, din care făcea parte însuşi Burebista).

Scrisul şi odată cu el istoria, au apărut mai întâi în spaţiul tracic şi abia mai târziu in spaţiul greco-roman, dus probabil acolo tot de triburile care au migrat de aici. Traco-dacii au avut cea mai veche agricultură din Europa, (neolitic) si printre cele mai vechi din lume. La vremea lor erau singurul popor din lume care foloseau cercul la dispozitivele de măsurare a timpului.

Începând cu anul 1995, dupa studii îndelungate, însă intenţionat ţinute la subsol, o serie de savanţi americani de prestigiu au ajuns la concluzia că Potopul descris în Biblie a avut loc pe malul vestic al Marii Negre, unde locuia o populaţie neaşteptat de dezvoltată, (oare cine?). De altfel Olimpul, legendarul munte din mitologia greacă (ULIMP- Lumină sau Splendoare, în limba traco-dacă), nu era altceva decât muntele Bucegi pe care nu întâmplător dăinuie al doilea Sfinx de pe Pământ. Istoricul Homer spunea că numai tracii ştiau să lupte călare şi cu arcul începând cu mileniul cinci înainte de Christos.

Traco-dacii se remarcau printr-o corectitudine desăvârşită, toate convenţiile fiind încheiate verbal şi apoi păstrate cu sfinţenie. Lipsa de acasă era semnalată printr-un băţ lăsat la poartă, fiind mai mult decât suficient.
Traco-dacii erau singura civilizaţie din lume care nu a folosit sclavagismul sub nici o formă a sa.

În jurul anului 1400 Î.C, se construieşte în Tracia Nord-Dunăreană, cea dintâi şcoală cu local de sine stătător de pe Terra, numită Androniconul, unde preoţii Zamolxieni predau toate disciplinele universitare începând cu teologia (cultul Zeului Soare şi al celor 12 constelaţii).

Confom mărturiilor rămase posterităţii ale lui Platon şi Socrate, însuşi Pitagora şi-a completat studiile la şcoala Zamolxiană, şi tot ei afirmau că în acea vreme în Dacia existau cei mai de seamă medici ai timpului.
Istoricul Herodot, îi considera pe Cimerieni originari de pe versantul Nord-Estic al Carpaţilor, (Moldova de astăzi). Apoi o parte din ei s-au deplasat spre Sud, în Anatolia, unde au fost cunoscuţi ca Cimiry. Migraţi ulterior către Italia, Spania, Anglia şi Irlanda au fost cunoscuţi sub denumirea de celţi.

Zona Nord-Dunăreană (România de astăzi), a fost considerată din vechime drept un paradis terestru. Un teren bogat în aproape toate bogăţiile pământului, cu terenuri agricole (Grânarul Europei de mai târziu), păşuni întinse, toate formele de relief, un incredibil sistem hidrografic natural, o zona bine apărată contra majorităţii dezastrelor naturale, etc. Ca un miracol unic al istoriei, locuitorii acestei zone n-au putut fi alungaţi din vatra strămoşească şi nici deznaţionalizaţi.

Românii păstrează în continuare limba, portul, obiceiurile, tradiţiile strămoşilor de acum 7.000 de ani. Analizele minuţioase de sânge, demonstrează un alt miracol: în ciuda numeroaselor invazii, inclusiv mult distorsionata ocupaţie romană, ne-am păstrat puritatea genetică, specifică strămoşilor noştri.
România rămâne un miracol, căruia i s-a prevăzut un viitor mesianic. Profetul indian Sundhar Singh scria în 1922, că românii vor deveni un popor îndrăgit şi respectat de toate popoarele lumii.

Bibliografie:
- Augustin Deac - Istoria Adevărului Istoric
- P.L.Tonciulescu - Ramania, paradisul regăsit
- Nicolae Densuşianu - Dacia Preistorică , Vol.1, 2, 3, 4, 5
- Cornel Bârsan - Revanşa Daciei

Comentarii

  1. Intradevar, acest adevar e greu de digerat ptr celelate natiuni. Iti recomand, cu drag, sa citesti articolele dl. Ionel Grama, "Lumea Misterelor".

    RăspundețiȘtergere
  2. S-o fac pe avocatul diavolului:
    - burii din africa de sud de fapt se numesc boer si sunt emigrantii olandezi. vezi wiki.
    - cele mai vechi urme de arcuri s-au gasit in africa de sud,australia si america. in europa primele semne sunt din nordul germaniei si danemarca (cca 9000bc)
    - olimpul este perfect localizat in grecia de pe vremea anticilor iar sfinxul e doar o formatiune de roci erodate
    -metalurgia fierului, respectiv furnalul era in uz in Mesopotamia de prin 900bc iar in europa centrala abia 400ani mai tarziu
    -populatia din vestul marii negre nu prea stie nimeni ce alcatuireavea in mileniul 6 ih cand spune una din ipoteze ca a avut loc potopul.pe de alta parte legenda potopului era deja literatura in UR.
    -cimerienii traiau prin caucaz si erau de origine iraniana. nici o legatura cu celtii care fac parte dintr-un grup indo-european diferit
    -de unde stiu astia care au scris textul ce era acum 7000 de ani cand urmele ramase sunt insuficiente pentru a demonstra asta?
    cam multe bube, inadvertente si trageri de par pentru doua randuri de text pseudo-stiintific. ca sa nu mai vorbim de lipsa totala a referintelor clare.
    Ca sa inchid paranteza critica: fratilor, avem suficiente motive sa fim mandri ca suntem romani. parerea mea e ca prin astfel de mistificari si sf-uri mai mult ne facem rau.

    RăspundețiȘtergere
  3. Laurentiu, Placutele de la Situl Turdas din Hunedoarea atesta cea mai veche scriere din istorie, cu mult inaintea Sumeriei.
    Pe langa asta cele 10 porunci ale lui Moise primite de la Dumnezeu. Dacii le respectau cu mult inainte cele 10 porunci se afla printe multele celelalte date de regele-zeu Zamolxes.
    Sunt istorici , nu romani, care atesta ca primele semne de civilizatie din Europa sunt in Romania, unul dintre ei este francez o sa caut cartea si o postez un link.
    Scoala Ardeleana avea la cunostinta aceste fapte cand au inceput sa predice istoria neamului romanesc, dar aveau alte motive sa zica ca suntem niste maimute pe care le-au gasit romanii si le-au educat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bucegiul e un loc pitoresc cu o aura legendara , pacat ca nu stim sa respectam si sa valorificam aceste minuni ale lumii , altii si-ar dorii asa ceva si nu au iar noi de batem joc ...

    RăspundețiȘtergere
  5. Acolo este tara mea, de Ioan Nenitescu

    Interpretata de Tudor Gheorghe : http://www.trilulilu.ro/muzica-diverse/tudor-gheorghe-acolo-este-tara-mea

    Acolo unde-s nalţi stejari
    Şi cât stejarii nalţi îmi cresc
    Flăcăi cu piepturile tari,
    Ce moartea-n faţă o privesc;

    Acolo, unde-s stânci şi munţi,
    Şi ca şi munţii nu clintesc
    Voinicii cei cu peri cărunţi
    În dor de ţară strămoşesc;

    Şi unde dorul de moşie
    Întotdeauna drept a stat
    Şi bărbăteasca vitejie
    A-mpodobit orice bărbat;

    Acolo este ţara mea,
    Şi neamul meu cel românesc!
    Acolo eu să mor aş vrea,
    Acolo vreau eu să trăiesc!

    Acolo unde întâlneşti
    Cât ţine ţara-n lung şi-n lat
    Bătrâne urme vitejeşti
    Şi osul celor ce-au luptat;

    Şi unde vezi mii de mormane
    Sub care-adânc s-au îngropat
    Mulţime de oştiri duşmane,
    Ce cu robia ne-au cercat;

    Acolo este ţara mea
    Şi neamul meu cel românesc!
    Acolo eu să mor aş vrea,
    Acolo vreau eu să trăiesc!

    Mihai Iancu

    RăspundețiȘtergere
  6. Doresc sa fiu bineinteles si sa continuamdiscutia ca o polemica prieteneasca. aviz celor potentiali fanatici cu chestiile prezentate de Mircea. Placutele descoperite pe teritoriul Romaniei de azi arata ca a existat o populatie relativ avansata in aria noastra actuala. Cine erau acestia, ce credinte aveau si ce limba vorbeau mai ramane de sapat. Asta cu Moise e noua tare. O aud pentru prima data si nu am ideee de unde e scoasa. Daca poti detalia ti-as multumi. Eu, in ignoranta-mi caracteristica stiam ca tracii, respectiv dacii aveau o religie politeista si in special cultul eroilor, de unde sariturile in sulite sau sagetatul norilor (atestate de cronicarii timpului).Nu contest existenta unei populatii avansate in contextul vremii respective (neolitic si mai tarziu epoca bronzului). Dar nu vad legatura intre astia si daci. Stii cum vadeu chestia asta cu dacii stramosii lumii? E ca si cum l-as aprecia pe Mircea nu pentru daruirea, talentul si sensibilitatea lui ci pentru ca acum 7-10000ani un vanator-culegator a tras 4 linii si un cerc pe o piatra. Fraza cu istoricii ar trebui reformulata:"...primele semne de civilizatie din Europa sunt pe teritoriul unde acum se afla Romania". Si asta, da, este documentata. Nu trebuie decat sa ne uitam la numarul de sit-uri nolitice descoperite in zona: Starcevo-Cris, Hamangia, Cucuteni sau Turdas. Dar cine ne pote spune azi pe unde s-au raspandit si cum s-au dezvoltat ulterior membrii ei. Apropo, Cucuteni, unica in sine, acopereasi Ucraina. Ce facem ii transformam si pe racketii lui Lukashenko in demnii ei urmasi? S-C, mai veche se intindea peste Serbia lui Miloshevici iar in oalelw de la Hamangia tineau bulgarii cu ceafa lata castravetii la murat. Sa nu mai vorbim ca ungurii au tot dreptul sa se pretinda a fi fost de cand lumea in panonia pentru ca Starcevo-Koros-Cris a fost descoperita initial prin judetul (sic)Bekes de la vecinii din vest. Scoala Ardeleana a fost alcatuita din niste baieti de treaba, super-patrioti dar care au cam exagerat cu latina. Chestia cu maimutele educate e mult mai complexa. Sunt diverse teorii, nici una ne-acoperind intreaga problematica. Eu personal ma simt bine asa cum sunt si ma laud ca sunt roman pe unde calc fara sa am nevoie de Isac Asimov sau AC Clark ca sa ma elibereze de complexe gen "tara mica si nesemnificativa".As prefera ca romanul de azi sa fie mandru de ceea ce este in stare sa faca el si nu de povestile unora. Acest mod de a crea auto-suficienta pe baza unor teorii nu numai neverificabile dar vizibil trase de par nu face decat sa creeze auto-suficienta unui popor si asa batut de soarta. Nu imi place sa polemizez prea mult dar chestia asta cu romanii de acum 9000 de ani mi se pare rau intentionata si parte a unui sistem denigratoriu pentru poporul roman de azi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt depășit total de ceea ce vorbiți voi aici... Merită cercetat, discutat, nu avem nimic de pierdut. Eu revin la fotografie, că la asta mă pricep

    RăspundețiȘtergere
  8. Poate ajuta si acest link, pe mine m-a impresionat cercetarea acestui om... http://www.youtube.com/watch?v=ByIGgdzQ1G8

    RăspundețiȘtergere
  9. http://ro.wikipedia.org/wiki/T%C4%83bli%C8%9Bele_de_la_T%C4%83rt%C4%83ria

    Aceasta este poveastea tablitelor de la Tartaria. La fel sunt, de fapt, toate "dovezile" pe care Roxin ^&Co le prezinta drept "adevaruri tulburatoare": jumatati de adevaruri scoase din context si interpretate intr-o maniera neonesta din punct de vedere stiintific.

    RăspundețiȘtergere
  10. Domnule MB bati campii cu gratie! Oricat de gloriosi vor fi fost stramosii nostri -locuitori ai deltei, sau ai Carpatilor, acum vreo 10.000 de ani, asta nu inseamna ca eu, tu, sau altcineva din spatiul de refarinta suntem deosebiti datorita celor care au populat candva zona: intelege ca un test ADN ar putea dovedi usor ca stamosii tai au fost orice altceva decat ceea ce vrei tu sa crezi ca au fost. Esti ceea ce esti, indiferent de cat de mareti sau marunti ti-au fost stramosii! Pe de alta parte vezi-ti de partile tehnice ale fotografiei :de arta fotografica nici sa nu deschizi vorba - esti zero barat la acest capitol.Ai Blog?!: suporta si criticile sau,daca esti adeptul sloganului "spune orice despre mine numai sa fie de bine", deschide-ti Carte de Osanale! MB

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stimabile anonim, cam ce inseamna ARTA pentru dumneavoastra? Sa insemne oare o pitipoanca semidedezbracata pe un pian cu o tigara-n gura, sau cateva linii de te uiti zeci de minute pana crezi ca ai vazut adevarul absolut?!
      Ce arta mai mare ai vrea decat aceea de a prezenta minunatiile cu care a inzestrat bunul Dumnezeu acest pamant.
      Ce arta mai mare vrei decat aceea in a imortaliza intr-o fotografie un pastor care se intoarce in asfintit cu turma lui prin praful Dobrogei...

      Mihai Iancu

      Ștergere
  11. "Vom mânca până la urmă
    tot pământul acesta albastru.
    Îl vom roade, îl vom roade.

    iar Omul, Omul nesătul,
    cu un miliard de trupuri
    va începe să roadă flămând
    recele echilibru al stelelor."

    Nichita Stănescu

    RăspundețiȘtergere
  12. Stimabile artagos de la 12.04.2013, 08:34, putem sti si cum te numesti? nu de alta dar macar sa vedem de pe ce inalt soclu iti permiti sa fii atat de arogant si nesimtit???

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

OM 1 - Preview. The Show Must Go On!

Cum e cu Autofocus-ul

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…