Prea mulți Șacali? Aduceți un Lup!


 Se pare că ultimele gânduri, spuse pe blog, au zgândărit multe potăi. Așa e în viață, am văzut asta în Dobrogea. După ce au ucis Lupii, șacalii au invadat zona neapărată.
 Fotografic vorbind, mai sunt încă Lupi, iar teritoriul meu este Dobrogea! Cine nu suportă asta, este invitat să mă înfrunte, pe față, la Pietrele Mariei, pe vechiul Drum al Grecilor!
 Dacă mai sunteți Bărbați, dar ăștia sunt tot mai puțini, Fătălăii s-au înmulțit exploziv. Scherlălăind de după o tastatură, la umbra anonimatului. Când prind câte unul, îl pun la pământ și apăs cu piciorul pe gătul lui, privind cum se zvârcolește în praf. Nici nu pot să mă bucur, ptr. mine nu e o victorie...
 Am primit semnale, că nu e bine ce fac, cu tabere foto gratuite, ce strică piața. Cică să mă gândesc bine.
 M-am gândit - dacă aveți ceva împotrivă, veniți să mi-o spuneți în față, aici







 Aștept până seara







 Dar nu uitați, sunt o Furtună


 Pentru că sunt Liber



 Iar dacă voi pierde, nu fiți triști, voi ce-mi sunteți prieteni, voi colora câmpurile, renăscând an de an



  Respirația mea se va amesteca printre aburi, în fiecare dimineață




 Mă veți găsi, în fiecare Floare,


în fiecare Spic,


în fiecare Fluture,


Dar până atunci, veniți să vă dau Dobrogea








 Veniți să refacem Haita. Pierdută în inima mea...
Doar așa vom goni șacalii ce ne-au invadat sufletul, și au ucis Lupul din noi.

Comentarii

  1. Dom'le, cine nu te admira, e clar ca te invidiaza....si din cate vad is multi al dracu'...
    Andrei Farcas

    RăspundețiȘtergere
  2. Off... vremea asta te tine in casa si asta se vede.
    Dar nu zici rau...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oricum ar fi, plec să dorm la Copac în noaptea asta, chiar dacă plouă de rupe...

      Ștergere
    2. Mircea te admir foarte mult pentru cea ce esti si cea ce faci. Felicitari.
      Sincer, de 3 ani ma chinui sa imi iau si eu un tele si nu reusesc. Salariu mic, casa in constructie (stau la socri deocamdata, impreuna si cu fratele sotiei mele care la randul lui are familie), si pana voi termina casa mai dureaza. Am fost si sunt un mare pasionat de natura, insa din cauza lipsurilor, la un moment dat a trebuit sa aleg.
      Sper din tot sufletul ca pe viitor sa ne intalnim si sa stam de vorba. Am avea multe de discutat. Despre panda necuvantatoarelor bine-nteles. La bunici mei, in Valcea am stat de multe ori la panda, si am vazut multe. Din pacate n-am avut cu ce sa le surprind. Numai bine!
      Seresan Alecsandru!

      Ștergere
    3. Daca ai subiecte acolo, vin eu cu încă un aparat + un teleu, si mergem să ne bucurăm de viață. Să nu regretăm la sfârșitul ei că nu am făcut ceea ce am dorit...

      Ștergere
  3. Aparate am. 2 chiar. Un D90 si D300. Tele nu am. Subiecte ar fi multe. Mai ales iarna. Caprioare in special, vulpi, mistreti. Nu trebuie decat multa rabdare. Dar probabil din asta ai destula. Eu acum stau in Prahova. La Tirgsoru Vechi. Insa de multe ori simt ca ma usuc. Mi dor de Valcea mea si locurile in care am copilarit. Imi aduc aminte, copil fiind cum au coborit lupii in sat si l-au jecmanit pe bunicu (Dumnezeu sa-l ierte) de un miel intr-o noapte. A doua zi am pornit cu el pe urmele lupului, si am gasit mielul mancat. Ce timpuri.
    Seresan Alecsandru

    RăspundețiȘtergere
  4. Mircea, cand eu ti-am zis de pechinezi latrand in jurul unui urs, ai ras :) Cam asa e si cu sacalii... Doar ca ei ataca tinte mai mici ca ei, mai lipsiti de aparare. Ca o analogie, daca vrei alt exemplu, vezi hienele atacand un leu(doar cand e ranit, ca altfel e belea mare).
    Apropos, blogul asta e de senzatie. Merge direct la suflet !

    RăspundețiȘtergere
  5. Suntem atat de mici intr-o lume atat de mare si cu toate astea nu reusim sa incapem cu totii in ea! Mare pacat!
    Fratilor! E destul loc pentru toata lumea! Din pacate e din ce in ce mai putin loc pentru respectul fata de cei din jurul nostru, de respectul pentru natura, de respectul pentru lucrurile bine facute si in final de respectul fata de munca....
    A devenit un obicei, se pare, ca atunci cand cineva vrea sa faca ceva bun sa i se sara in "ajutor" spre a fi incurcat, poate... cine stie!? Se lasa pagubas?
    Mult respect Mircea!
    Voi fi si eu acolo intr-un tufis! Cu teleu' pe tine! :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Mircea...pot fi eu cel mai mare amator in cea ce tine de fotografie...dar nu e greu sa apreciezi munca depusa de un om care ne face cunoscute frumusetile Romaniei (in plus si gratuit).Acesta apreciere poate fi usor acaparata de invidie,pentru acele persoane care nu reusesc sa fie la fel de simpli...de acea nu merge nimic in tara noastra...nu mai avem mult si o sa ajungem sa platim si pentru un sfat cerut.Felicitari inca o data si tine-o tot asa.Cand vin in tara trebuie sa vin sa vad si eu Dobrogea ta frumoasa.Bafta si cadre multe!

    RăspundețiȘtergere
  7. totul e marcketing..."Am primit semnale, că nu e bine ce fac, cu tabere foto gratuite, ce strică piața." cand altii ajung sa isi vanda si mama...altii prefera sa impartaseasca, sa bucure, sa implineasca vise, sa arate tuturor o creatie minunata-Dobrogea.respectul pentru ceea ce faci, pt ca impartasesti cu noi taramul tau-tot respectul!!
    nicusor comanescu

    RăspundețiȘtergere
  8. Tot respectul. Cristi Mihai

    RăspundețiȘtergere
  9. Stimate domnule Mircea Bezergeanu, nimeni nu se lupta cu dumneavoastra, totul se intampla doar in mintea dumneavoastra, altfel cum ati putea poza in lup, sau in salvator al Dobrogei.
    Faceti fotografii superbe, dar de ce trebuie sa picati totusi in ridicol.
    De exemplu pozati in niste ipostaze de macho, ca la inceputul acestui articol, ceea ce da de foarte de prost gust, gen manelele de proasta calitate, in muzica.
    Chiar aratati penibil in aceste postari de dur.
    Sunteti totusi un artist, incercati sa fiti modest, sa nu jigniti chiar daca poate uneori vi se pare ca cineva are ceva cu dumneavostra.
    V-ar sta mult mai bine asa , modest, fara sa replicati cu un limbaj neadecvat.
    Niciodata jignirile nu au adus nimic bun in lumea noastra a oamenilor.
    Pacat ca multi dintre cei de pe acest blog chiar va sustin si va zic bravo Mircea, fara sa isi dea seama de raul pe care il incurajeaza.
    E o mare contradictie intre ceea ce faceti ca artist si limbajul pe care il utilizati de multe ori, ma refer la limbajul jignitor si plin de dispret la adresa diverselor persoane.
    Ascultati-mi va rog frumos sfatul si nu veti avea nimic de pierdut.
    E un sfat pe care vi-l dau din tot sufletul, sincer, fara alt interes decat acela, ca va respect, pentru fotografiile minunate pe care le realizati.
    Nu va sta bine nici in fotografii penibile de mare macho, nici ca dur, nici ca utilizator al limbajului de mahala.
    Imi cer iertare pentru interventie, dar sper sa aiba ecou pozitiv in inima si sufletul dumneavoastra.
    Nu veti avea nimic de pierdut.

    Toate cele bune.

    Cu stima, Eduard

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In sfarsit un om care zice si altceva decit "bravo Mircea!". Bravo Eduard! Sint 98% de acord cu tine, cei 2% ramasi fiind atribuiti asa: unu, nu cred ca exista si manele de buna calitate, in muzica, si doi, nu cred ca Mircea e un artist. Si asta nu-i neaparat un lucru rau, cum or sa creada "lupisorii". Mircea face poze faine, dar nu arta. Dealtfel, chiar nu inteleg goana asta dupa titlul de "artist", cind a fi un bun fotograf cred ca e deja un lucru mare. Arta, daca poate fi fotografia incadrata la arta (unii inca mai dezbat tema asta) e "next level", cum ziceam si intr-o alta interventie.
      Spor in toate!
      Cata (Anonimul....)

      Ștergere
    2. Cata, ai mare dreptate.
      Mult mai important este sa fii om si apoi fotograf, sau altceva doresti sa fii ca un bun meserias.
      Altfel faci de ras notiunea de fotograf, care implica multa delicatete, bun simt,rabdare, modestie.
      Mahalagismele nu sunt specifice fotografilor adevarati, ci ale altor categorii de oamneni.
      Poate pacalesti niste copii , incepatori in ale fotografiei, dar pe fotografii maturi nu ii poti pacali, cu astfel de afirmatii si cuvinte din vocabularul de mahala.
      Te vor simti imediat ca falsezi, ca vrei sa iesi in fata cu orice pret.
      Modestia este inceputul bunului simt.

      Multa sanatate, Luci



      Ștergere
    3. Evident, dacă nu stai cu mine pe câmpurile Dobrogei nu știi cum sta treaba cu supraviețuirea în stepă, sau în deltă. Vă recomand articolul ăsta, conține câteva răspunsuri - http://intufisuri.blogspot.ro/2013/04/afara-din-dobrogea-sau-cum-devine.html

      Ștergere
  10. Razvan Chirnoaga5 aprilie 2013 la 14:08

    Chiar ma gandeam, cat o sa mai dureze pana cand or sa apara si astfel de probleme. Mircea, e "normal" sa apara persoane care te "sfatuiesc" ca nu-i bine ce faci cu workshop-urile gratuite, mai ales intr-o perioada cand foarte multa lume e libera. Sunt destul de multi fotografi care organizeaza, sau care ar vrea sa organizeze workshop-uri in aceeasi perioada si pe bani, bineinteles, nu ca tine gratis. Problema e, ca si workshop-urile astea au ajuns sa fie organizate de oricine. Chiar zilele trecute am vazut ca un fost coleg de munca organizeaza si el un workshop, cam pe aceleasi teme ca si tine natura, wildlife... Ce-au ajuns si workshop-urile astea!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. "Costumatia" e mortala: Scorpionul Rosu!!!
    [Cred ca si casca va fi utila la ceva, desi nu pentru destinatia ei originala:-)]

    Cainii latra, ursul trece! (oi fi scheunat si eu odata, "in nemernicia mea ...")

    RăspundețiȘtergere
  12. Dulgheru, daca taceai, filozof ramaneai.

    Robert.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

OM 1 - Preview. The Show Must Go On!

Cum e cu Autofocus-ul

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…