Treceți la conținutul principal

Sunt în război. Am dezgropat securea!


 Ascultați
  Așa cu spuneam și pe FB, multumesc tuturor Prietenilor din umbră, care m-au ajutat să ajung la persoane ce  pot anihila demersurile celor ce nu mă vor în Dobrogea. Mulți m-ați felicitat ptr. victorie, Care victorie?
 Mă felicitați de parcă am câștigat un concurs internațional! E doar o mică victorie în lupta ptr Dobrogea! Aș fi vrut să spun a mea, Dobrogea mea. Dar Dobrogea este a noastră, chiar dacă zace uitată de mult timp în lada de zestre. Iar lada în care zace această zestre s-a umplut de șobolani, ce o macină din interior, puțin câte puțin. O macină ca să-și construiască ”cuiburi” cu 4 etaje...


Comentarii

 1. Preiau o parte din discuția de pe FB -


  Lazarescu Mihai - Reamintesc ca scopul constituirii unui parc national este acela “de a asigura conservarea biodiversitatii si a peisajului, a speciilor valoroase” DAR SI “promovarea si incurajarea turismului (!), constientizarea (!) si educarea (!) publicului in spiritul protejarii naturii si a valorilor sale.”

  Va rog sa observati ca legislatia (asupra careia vad ca avem oarece nemultumiri) se refera la toate ariile naturale protejate. Nu stiu cum taxa foto “asigura conservarea biodoversitatii si a peisajului”. Taxa asta, e legala? Taxa se aplica dupa ce a fost aprobata de Ministerul Mediului, vizata de Ministerul de Finante si publicata in Monitorul Oficial si nu contravine altor legi sau nu merge pe regim de suprataxare, adica nu se suprapune cu alte taxe gen vizitare obiective turistice protejate. Acum ma leg de cuvantul taxa: taxa este sinonim 100 % cu tarif (vezi DEX ) iar perceperea unei taxe se aproba legal de Min de Finante in baza prestarii unor servicii Ce prestari servicii aduce cu sine intituirea taxei foto?
  See Translation
  6 minutes ago · Like


  Mircea Bezergheanu Interesant. Sunt dispus să plătesc o taxă, ptr. a avea acces la un adăpost construit de ARBDD, de unde pot fotografia fără să deranjez, si fără să mă chinui, adică oferă tată ceva, iar eu plătesc ptr. condițiile oferite de tine. Așa, tu zici, uite o pasăre care migrează din Africa spre Polonia, dacă vrei să o fotografiezi de la malul mării, când trece în zbor peste teritoriul ARBDD, plătești taxă!

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Note: All photos presented in the following review have been shoot in RAW format and were converted to TIFF/JPEG using PhaseOne - Capture 1 software. Because my default settings are all on Neutral and therefore both the colors and the contrast will be a bit faded compared to what our eyes will perceive, I had to edit the photos to add some contrast and saturation to be able to reflect the real colors. This was not the case for all photos that are presented below, as for some of them I did not had to adjust anything once the RAW was converted to TIFF/JPEG. Whoever has any issues with this can consider it it’s own problem. I will add as part of an archive full size photos as well as the RAW files, thus making everyone happy. By the way: reading this review is not a mandatory thing!
I shall start writing this review, by trying to express the feelings that I’ve had the moment when I have decided to challenge my fate by renouncing the honorary title of Nikon Ambassador, only to throw myse…

Review Olympus OM D E-M 1 MkII. Sau cum să câștigi atunci când toți cred că ai pierdut....

Toate fotografiile din acest review au fost trase în format ORF și convertite în Tiff/Jpeg cu programul PhaseOne - Capture1.  Deoarece trag doar Neutral iar culorile și contrastul în acest caz sunt mai șterse decât ce vedem în realitate am prelucrat fotografiile la nivel de contrast și saturație. Sunt și multe cadre la care nu am fost nevoit să intervin absolut deloc după conversie. Cine are o problemă cu acest aspect să fie sănătos. Voi posta o arhivă cu cadre la rezoluție maximă precum și fișierele ORF, așa încât să fie toată lumea mulțumită.    Citirea acestui material NU ESTE OBLIGATORIE.

  Voi scrie acest material încercând să exprim senzațiile prin care am trecut din momentul în care am hotărât să provoc soarta, renunțând la titlul de Ambasador Nikon în Romania, ptr. a mă arunca cu capul înainte într-o mare învolburată și plină de necunoscute. Cu numai câteva luni în urmă dovedeam ignoranță, râzând de sistemele mirorless, indiferent de cine le produce. Ce-i drept, eram atras de…

Despre editare, ptr puriști, hartiști și tot felul de triști.

Mai fac greșeala și postez din când în când cadre dificile, activând imediat câte un odihnit ce nu a ieșit probabil la fotografiat atât de des, sau pe distanțe suficient de mari de fotoliul din care emite un devastator - "PRELUCRATĂ! Putem vedea una needitată?"

La un moment dat, o domnișoară de la arte a comentat și ea, sugerând că de fapt eu sunt bun la editare, prelucrând pozulicile mediocre până la nivel comercial de wow. Domnișoara mea dragă, de ce nu ieși dumneata ziua din casă până nu te dai cu fond de ten, rimel și ruj? Ți-e rușine cu tine Raw? Ziceți că nu e corect ce fac? Vă permiteți voi pare să fiți corecți până la extrem? Hai să vă văd!

  Hai să vedem cum este și cu editatul/prelucratul acesta în fotografie. Am să expun poziția mea vis a vis de subiect. Consider că fotograful nostru nu alterează fotografia atât timp cât nu adaugă informație (elemente de imagine) care nu se regăsea în scena fotografiată. Senzorii aparatelor foto digitale au un comportament lin…