Treceți la conținutul principal

Misiuni, misiuni...  Primesc tot mai multe mesaje de la persoane care doresc sa ma cunoasca, sa stie mai multe despre mine, ce fac, cum fac, de ce fac. O sa va dezamagesc pe toti, nu e mare lucru de spus despre mine, nu am studii, nu castig premii,  nu sunt mediatizat, ptr. ca nu expun, nu apartin nici unei gasti, pentru ca mi-e scarba de ce se intampla in fotografia romaneasca. M-am retras in munti si continui lupta acolo, iar victoriile sunt vizibile pe site-ul meu. Incet incet am inceput sa nu mai postez pe alte site-uri, ignoranta si invidia m-au facut sa-mi vad de treaba in legea mea.
  Sa vorbim despre arme;  Initial am folosit aparatura Canon, iar aceasta m-a deservit ireprosabil o buna bucata de timp, perioada in care am realizat multe din fotografiile mele cunoscute.
 Dar in anul 2008, datorita rateului rasunator al firmei Canon cu modelul 1D Mk III am considerat ca ceea ce oferea Nikon este clar peste oferta Canon, asa ca am facut trecerea la Nikon D3, un aparat care m-a uluit, si care ma mai surprindea si la peste un an de la achizitie.  Ar mai fi de spus ceva despre cireasa de pe tort,


anume optica Nikon, mai ales obiectivul care a schimbat definitiv perspectiva fotografilor  asupra opticii,  noul rege UltraWide - Nikon 14-24/2.8:


 Eu sunt fotograf de portret si, mai nou, wildlife,  iar focale mele preferate ptr asta sunt cele de peste 85 mm, ideal in zona 135 pana la 300 mm; utilizez tot mai des chiar un monstru de 800mm. Superangulare folosesc doar ptr. o perspectiva aparte:
astfel ca ma veti gasi echipat standard asa:


iar daca nu ma veti vedea, e posibil din cauza ca cel mai des ma imbrac asa:
 In schimb, la scufundari nu foloseam nici un echipament de protectie,


dar fiinta asta micuta (are cam 5 cm diametru) m-a facut sa-mi reconsider pozitia vis-a-vis de costumele de neopren


dupa ce aproape ca m-a omorat in vara lui 2008...
 Luni de zile am purtat pe corp semnele lasate de atingerea ei, ca sa va faceti o idee va rog sa va inchipuiti cum e sa te tina cineva sub apa la 10 m adancime si sa-ti apese un fier de calcat incins pe spate. Apoi efectul devastator al toxinei, accelerare nebuna a batailor inimii, spasme musculare puternice si pierderea simtului orientarii.
 Acum o sa ma vedeti doar asa: Oricum ar fi, recomand tuturor sa faca macar o data in viata o scufundare la un recif de corali, experienta de nedescris si egalata doar de perioada in care faceam parasutism.

 Mai am o dorinta, dar e secreta, asa ca va rog sa nu vorbiti despre asta; vreau sa ma fac Cosmonaut, sa vad pamantul din spatiu...
  Pana atunci privesc si ascult. Asta

Comentarii

 1. Foarte frumos, atat dorinta "secreta" cat si materialul pe care-l priviti. Locuind in apropierea aerodromului Clinceni pot sa spun ca ma ispiteste o astfel de dorinta de cate ori vad avioanele care survoleaza zona.

  RăspundețiȘtergere
 2. Mircea, asa inarmat :) si camuflat, parca vii din documentarele despre trupele speciale!

  RăspundețiȘtergere
 3. Bravo Mircea! Drept sa iti spun, cand am auzit prima data de tine mi s-a parut ca esti cam "increzut"..apoi mi-am dat seama ca cu anumiti oameni nici n-ai cum sa te porti altfel :)). Admir foarte mult ceea ce faci si sper ca intr-o zi sa am ocazia sa invat si "live" de la tine. Cu Photoshop sau fara :)). Mult succes si in continuare! Florentina Rafaila

  RăspundețiȘtergere
 4. superb Mircea, ca tot ce faci de altfel. sper sa ni se mai intersecteze drumurile :)

  alte comentarii nu fac, ca ma cunosti ;)

  RăspundețiȘtergere
 5. bravo, tine-o tot asa....

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Note: All photos presented in the following review have been shoot in RAW format and were converted to TIFF/JPEG using PhaseOne - Capture 1 software. Because my default settings are all on Neutral and therefore both the colors and the contrast will be a bit faded compared to what our eyes will perceive, I had to edit the photos to add some contrast and saturation to be able to reflect the real colors. This was not the case for all photos that are presented below, as for some of them I did not had to adjust anything once the RAW was converted to TIFF/JPEG. Whoever has any issues with this can consider it it’s own problem. I will add as part of an archive full size photos as well as the RAW files, thus making everyone happy. By the way: reading this review is not a mandatory thing!
I shall start writing this review, by trying to express the feelings that I’ve had the moment when I have decided to challenge my fate by renouncing the honorary title of Nikon Ambassador, only to throw myse…

Review Olympus OM D E-M 1 MkII. Sau cum să câștigi atunci când toți cred că ai pierdut....

Toate fotografiile din acest review au fost trase în format ORF și convertite în Tiff/Jpeg cu programul PhaseOne - Capture1.  Deoarece trag doar Neutral iar culorile și contrastul în acest caz sunt mai șterse decât ce vedem în realitate am prelucrat fotografiile la nivel de contrast și saturație. Sunt și multe cadre la care nu am fost nevoit să intervin absolut deloc după conversie. Cine are o problemă cu acest aspect să fie sănătos. Voi posta o arhivă cu cadre la rezoluție maximă precum și fișierele ORF, așa încât să fie toată lumea mulțumită.    Citirea acestui material NU ESTE OBLIGATORIE.

  Voi scrie acest material încercând să exprim senzațiile prin care am trecut din momentul în care am hotărât să provoc soarta, renunțând la titlul de Ambasador Nikon în Romania, ptr. a mă arunca cu capul înainte într-o mare învolburată și plină de necunoscute. Cu numai câteva luni în urmă dovedeam ignoranță, râzând de sistemele mirorless, indiferent de cine le produce. Ce-i drept, eram atras de…

Despre editare, ptr puriști, hartiști și tot felul de triști.

Mai fac greșeala și postez din când în când cadre dificile, activând imediat câte un odihnit ce nu a ieșit probabil la fotografiat atât de des, sau pe distanțe suficient de mari de fotoliul din care emite un devastator - "PRELUCRATĂ! Putem vedea una needitată?"

La un moment dat, o domnișoară de la arte a comentat și ea, sugerând că de fapt eu sunt bun la editare, prelucrând pozulicile mediocre până la nivel comercial de wow. Domnișoara mea dragă, de ce nu ieși dumneata ziua din casă până nu te dai cu fond de ten, rimel și ruj? Ți-e rușine cu tine Raw? Ziceți că nu e corect ce fac? Vă permiteți voi pare să fiți corecți până la extrem? Hai să vă văd!

  Hai să vedem cum este și cu editatul/prelucratul acesta în fotografie. Am să expun poziția mea vis a vis de subiect. Consider că fotograful nostru nu alterează fotografia atât timp cât nu adaugă informație (elemente de imagine) care nu se regăsea în scena fotografiată. Senzorii aparatelor foto digitale au un comportament lin…