Workshop de fotografie - Portrete prin toamna

 


     In perioada 28-30 Octombrie 2011, fotograful Mircea Bezergheanu organizeaza un workshop foto cu tema Portrete prin toamna. In cadrul workshop-ului se vor studia:
- metodele de iluminare folosind doar lumina soarelui, precum si combinatii intre lumina soarelui si lumina de blitz.
- compozitii care sa integreze armonios subiectul in cadrul natural, de la alegerea culorilor pana la incadrare.
- alegerea distantei focale optime pentru diverse abordari ale subiectului; vor fi studiate diferentele, avantajele, dezavantajele catorva obiective folosite in fotografia de portret.








  Locul: Moeciu de jos, Sat Drumul Carului. Locatia se afla pe DN 73 din directia Brasov (km. 99 + 220m) adica la 33 km ~ 45 min cu masina; 22 km de Rasnov; 9,3 km distanta de Castelul Bran si 2,5 km de Fundata. Cazare la Pensiunea Cetatea Carului.
   Pensiunea se afla la o altitudine de 1.070 m si la o diferenta de nivel de 10m fata de drumul national, acest lucru functionand ca o bariera fonica. Accesul se face pe drum privat.
  Programul va incepe vineri dupa amiaza, in functie de sosirea participantilor si va cuprinde cateva momente de destindere: Tir cu arcul, pana la sosirea tuturor participantilor, moment in care vor incepe discutiile despre fotografia de portret, prezentarea de portofolii, vom raspunde la intrebari.  Sambata dimineata, dupa micul dejun se vor fotografia modelele pana la ora 12.00 astfel incat participantii sa aiba parte si de lumina dificila (dupa ora 10.00) si sa poata fi gasite rezolvari la problemele puse de aceasta.
  Urmeaza pranzul, o mica pauza, apoi a doua iesire in natura pentru fotografiat, pana spre seara, cand se va putea profita de lumina amurgului si de un foc de tabara unde se vor putea combina 3 tipuri de lumina: cea ambianta, cea data de focul de tabara si cea de la blitz-uri. Dupa cina se va discuta pe marginea fotografiilor realizate in acea zi.
  Duminica dimineata se mai face inca o iesire foto dupa micul dejun, apoi se face check-out-ul, se lasa bagajele intr-un loc sigur si se continua cu inca o sesiune foto in curtea pensiunii.
   Pentru inscrieri si detalii puteti contacta organizatorul la adresa mirceabezergheanu@yahoo.com.






Comentarii

  1. Cornea Raducu Sabin29 septembrie 2011 la 21:34

    I'm IN. Si sunt nerabdator sa gust din tehnica aceasta ireprosabila.

    RăspundețiȘtergere
  2. Voi fi sie eu prezent.
    Am beneficiat intamplator in vara de un "workshop" de wildlife ad-hoc in Delta Dunarii oferit de Mircea. Pot sa confirm ca in spatele acestei tehnici ireprosabile se ascunde un om cu suflet mare.
    Am invatat multe alaturi de Mircea si sper ca si dupa workshopul de portrete sa vad rezultate la fel de spectaculoase.
    Fotografi din delta puteti vedea aici:
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.216369528416348.68009.100001299074871&l=65076e94e4&type=1

    RăspundețiȘtergere
  3. Bogdan, da de ce nu le spui cum te-am haituit prin mlastini, fara hrana, fara apa...

    RăspundețiȘtergere
  4. Toate astea au facut parte din aventura. Si a meritat pe deplin. Nu mi-a fost tot una sa trec prin apa pana la piept si namolul pina la genunchi cu sculele deasupra capului, dar si asta a facut parte din aventura si a iesit super pina la urma.
    Chiar cand mai facem o tura....:))

    RăspundețiȘtergere
  5. Mult succes, Mircea. O sa fie muuult de munca. Grupul S.O.R-istilor din Calarasi te saluta.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

OM 1 - Preview. The Show Must Go On!

Cum e cu Autofocus-ul

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…