Mai noi nu ai?



  Una din intrebarile cretine primite pe galeriile si forumurile romanesti de fotografie suna cam asa: "Aaa, o stiu pe asta, mai noi nu ai?" Ilustreaza perfect consumismul actual. Totul se perimeaza rapid, trebuie schimbat chiar daca mai functioneaza, chiar daca nu l-ai folosit. Uzura morala arunca la gunoi tone de produse fara cusur. Ultimul model nu aveti?
 De parca fotografiile realizate de mine acum multi ani nu ma mai reprezinta, nu au o parte din sufletul meu in ele









 Cu cat e mai nou cu atat e mai bun? Chiar asa? Aici sunt pierdut:


nu mai inteleg nimic


chiar daca multi considera ca fac o fotografie prea comerciala




iar aia care folosesc imagini comerciale mi-au reprosat ca le fac prea "artistice"











 Dumnezeule mare, cine sa-i mai inteleaga?




  Eu doar ma bucur de viata, si vreau sa se vada in imaginile mele, ca multi asociaza zimbetele din unele fotografii cu fotografia comerciala. Nu oameni buni, e vorba de fericire, sau arta reproduce doar dramele?
  Inca un sablon? Eu cred ca da.













  Dar la peisaje cum va dati seama daca sunt comerciale? Aaa, stiu, daca au culori! Atunci merg la ilustrat vederi, deci sunt comerciale! Nu zau? Deci trebuie doar alb negru? Nu-mi pasa!




Cred ca stiu, conteaza mesajul, de aceea va dau o tema de casa: Frozen Time:

Comentarii

  1. Foarte frumoase pozele !

    Cel mai mult mi-a placut "Alina_in_ceata_118".

    Katran

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu inteleg de ce puneti la suflet trolajul de pe forumurile romanesti.Faceti bine ce faceti si cam asta e tot ce conteaza.Mai bine postati pe forumuri internationale.

    RăspundețiȘtergere
  3. e exact ca aia de la PECO : "benzina de 95, 98 .... dar de anul asta nu au ?" si chiar nu stiam ca fotografiile au perioada de garantie, am mai invatat ceva,

    RăspundețiȘtergere
  4. Am zis ca e bine sa mai ajuti pe unii, iar pe altii sa-i mai trezesti din visare, dar se pare ca e o mare greseala.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mircea, eu chiar mi-as dori sa mai vad fotografii vechi ale tale. Stiu ca faceai niste fotografii reportaj super! Parca aveai si ceva premii pentru ele ... :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca ar fi sa functionam toti pe princiul asta ar fi dezastru...Rembrandt ar fi perimat si plictisitor, vb. aia e vechi. Cand alti platesc o avere pentru un tablou sa o o fotografie buna, unia daca o vad a 2 oara li se pare plictisitot...nu ca nu ar fi fost plictisitor si prima data. SUPERFICIALUL E LA MODA...

    RăspundețiȘtergere
  7. Mircea, pe astea le-am văzut. Mai noi nu ai? :)

    Acum pe bune, nu mai pune la inimă chestiile astea, nu-ți fac bine nici ție și cu atât mai mult celor cărora vrei să le spui una alta. Așa se creează disocieri de la ceea ce ar trebui să ne țină împreună ca fotografi. Adică, pe înțelesul tuturor, le dai apă la moară și satisfacție celor care nu-ți acceptă/înțeleg ceea ce faci (indiferent de motive, poate chiar nu înțeleg sau sunt orgolioși/invidioși sau chiar nu se pricep să comunice).

    Într-o altă ordine de idei, permite-mi să-ți recomand inserarea un flux RSS, să fie mai comod de citit blogul printr-un cititor RSS. Mulțam. Și pentru fotografii!

    RăspundețiȘtergere
  8. eu doar spun ca... ca intotdeauna SUPERB !!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. "Ilustreaza perfect consumismul actual. Totul se perimeaza rapid, trebuie schimbat chiar daca mai functioneaza, chiar daca nu l-ai folosit. Uzura morala arunca la gunoi tone de produse fara cusur. Ultimul model nu aveti?"
    Acest lucru inseamna evolutie, si este perfect normal sa fie asa.Inca se mai pot folosi telefoane fixe fara probleme dar cate pers. mai au asa ceva in casa?Locomotivele cu abur daca sunt oleaca curatate si acum pot trage trenurile, cate stii sa mai fie folosite? Este foarte bine ca "publicul" se plictiseste repede si cere tot timpul ceva, asa artistii nu pot ramane cu aceleasi fotografii ,cum e in cazul de fata, toata viata. Ce ar fi fost daca DaVinci se oprea la Cina cea de taina, sau Michelangelo la David? Adio Monalisa si adio pictura Capeli Sistine. Deci daca vi se spune ca "mai ai ceva nou" trebuie sa se inteleaga ca publicul,despre asta e vorba, s-a plictisit de acelasi teme din fotografi. Sa recunoastem folositi cam acelas tipar: obiectiv 85 1.4 sau 35 1.8, tele 2.8, culorii vii,natura si dif. pers si peisajul.In cocluzie este bine ca vi s-a spus asta pt ca se astepta la lucrari mai bune de la dvs.

    RăspundețiȘtergere
  10. Anonim: Nu ai inteles nimic. Folosesc acelasi tipar? De ce ptr. ca la portrete trag cu 85/1,4, ci 35 si tele cu 2,8? Esti total in afara subiectului, scuza-ma ca ti-o spun. Nu uita de "artisti perimati" care au tras mai toata viata cu acelasi aparat si obiectiv...

    RăspundețiȘtergere
  11. d-le Bezergheanu, nu va cunosc si chiar daca nu mi-as permite sa va dau sfaturi. va rog nu luati in seama mizeriile.
    fotografiile, vechi ... noi, incanta ochiul si ating sufletul. toate aceste clipe de frumos, picura liniste ... Paula

    RăspundețiȘtergere
  12. Mircea fotografiile tale sunt bune.Atat.Tot ceea ce am vazut la tine este o fotografie aproape bruta,care tinde cu timpul sa plictiseasca omul ,mai ales ca nu vi cu nimic nou ce tine de ipostaze .Nu critica pe altii,am vazut intr-un post anterior.Avand in vedere ca si eu am o oarecare experienta imi permit sa iti spun ca ai enorm de multe greseli : "sunci",fire de par culori mult prea saturate-in multe locuri se vede cum ai tras de ele-,neatentie la detalii,blitz proeminent ,cadre in masina(asta apropo de critica facuta altora legat de locatii) iar in unele situatii blitz mult prea proeminent.Cosmin

    RăspundețiȘtergere
  13. Mircea Bezergheanu3 octombrie 2011 la 22:11

    Cosmin, ar fi trebuit sa citesti printre randuri, dar te-ai simtit lezat si ai adoptat pozitia "Ba pe-a lu' mama ta!"
    Nu sunt perfect, cum nimeni nu e. Muncesc inca la asta, evident fac o multime de greseli si incerc sa le corectez din mers iar asa nu ma plictisesc pe traseu...

    RăspundețiȘtergere
  14. Domn Cosmin, in teorie...esti beton!! da' esti asa simpatic sa intrebti spre retina noastra niste exemple (foto) din experienta domniei tale? ovidiu

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

OM 1 - Preview. The Show Must Go On!

Cum e cu Autofocus-ul

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…