Peisaje - Cornel Pufan



Am onoarea sa va prezint al doilea menbru al grupului In Tufisuri. Este un excelent fotograf de natura, am gasit absolut intamplator galeria lui si am fost impresionat. Ma inclin Cornel Pufan:


  " M-a rugat deunazi  Mircea sa scriu cateva randuri pe marginea unei fotografii.  Ok, i-am zis, cat poate sa fie de greu!  Asa ca am luat o coala de hartie, mi-am ascutit un creion si m-am afundat  in introspectie, adica in scaunul meu preferat.  Dupa vreo jumatate de ora, coala era tot alba dar varful creionului meu parca nu era perfect ascutit – este un lucru comun faptul ca un fotograf trebuie sa fie atent la toate detaliile.  Dupa patru, cinci incercari a iesit aproape perfect si aprope inutilizabil.  Daca as avea respectivul creion probabil l-as fotografia si vi l-as arata si voua. Ar fi o fotografie interesanta despre cum uitam, incet, incet, sa scriem. Dar el nu este decat o fabulatie cu modeste pretentii de alegorie absconsa. 
 Anul acesta mi s-a intamplat, undeva pe o culme a Trascaului,  sa astept doua saptamani  pentru a surprinde momentul perfect. Cu fiecare zi mai irascibil, mai frustrat, mai neincrezator, asteptand un Godot iluzoriu. Se spune ca atunci cand nu ai ceea ce-ti doresti  e musai sa te multumesti cu ceea ce ai  si desi nu-mi  place acest aspect e musai sa ma impac cu el. Asa ca atunci cand ultimele zile ale concediului incepusera sa zornaie stinghere in clepsidra lor fragila, am pornit dis-de-dimineata in haituirea mistretului cu colti de argint. Spun haituire pentru ca dupa a saptea, sau poate a opta culme urcata, cine mai stie, un mot trezit cu zorii ma intreaba curios: ``ce vanezi?``.  ``Visuri`` as fi vrut sa-I raspund dar mi-a fost teama ca intelegand s-ar fi intristat.                                                                                   
 Ajuns la malul ultimului deal, zabauc de atata alergatura, as fi putut sa o iau indarat, din inertie, asemeni lui Forrest Gump. Mi-am amintit totusi ca am aparatul foto cu mine si am tras cateva cadre pe marginea carora sper ca a meritat  sa-mi tocesc perfectul meu creion."






  Am decis sa caut fotografi buni cu activitate in natura, nu conteaza ce fotografiaza: peisaj, wildlife, portrete, nuduri, arhitectura, macro; si sa le propun sa infiintam un grup fotografic - In Tufisuri. Experienta  celor din grup sa fie prezentata pe un site cu acelasi nume, astfel incat sa ajutam pe cei care vor fi atrasi de genurile respective de fotografie asa cum putem, sfaturi, articole despre locurile unde pozam, secrete de prelucrare, informatii despre obiceiurile animalelor sau pasarilor, in cazul fotografiei de wildlife. Voi incerca  sa centralizez aceste informatii pe site si cred ca demersul meu va avea succes, tinand cont de impactul avut cu blog-ul. Daca nu voi mai fi singur, iar informatiile vor acoperii o plaja mai mare de subiecte, cu siguranta ca nu vom mai sta cu capul plecat in fata celor din alte tari cu  traditie. 
  Al treilea membru al grupului, Cosmin Manci, urmeaza sa-mi dea si el un material cat de curand. Hai Cosmin, ca asteapta lumea...

Comentarii

  1. E cumva vorba de munetele Trascaului din jud. Alba?
    Langa Rametea?

    RăspundețiȘtergere
  2. Asteptam cu nerabdare infinatarea grupului In Tufisuri si aparitia site-ului.
    Bafta in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu locul, nu am fost niciodata pe acolo, poate ne raspunde Cornel.
    Multumesc, lucrez la site, oamenii o sa-i culeg incet, incet. Dupa o dezamagire crunta cu un fotograf din Bucuresti, de fapt cu doi, sunt mai atent cu selectia. Imaginile produse trebuie sa depaseasca media, calitativ; iar daruirea sa fie totala. Ca sunt fotografi buni de natura, dar se ascund in grote, nu spun nimic despre ce fac si cum fac, niste monumente de egoism! De aia nu se coaguleaza nimic in tara asta, plina de altfel de "genii" si artisti "neintelesi".

    RăspundețiȘtergere
  4. Mircea, multumesc pentru cuvintele frumoase! Ma simt onorat!
    Alex, exact despre acel munte este vorba.

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut initiativa si astept cu nerabdare situl de care vorbiti...

    PS: toate fotografiile de aici sunt superbe!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cu privirea, sunt pe fotografiile astea de circa un an...
    Cu sufletul, dintotdeuna...
    Cu prezenta, de azi!
    Promit sa nu va scap din ochi! :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

OM 1 - Preview. The Show Must Go On!

Cum e cu Autofocus-ul

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…