Cum e cu cireasa?  Cu ceva timp in urma am primit o comanda de la cel mai mare distribuitor de fructe din Spania. Vroia sa-i fac o cireasa...altfel. Mi-a aratat omul toate ciresele pozate ptr el, pana atunci si am observat imediat ca lipsea un element la toate cadrele. Nici una nu era pe negru. A doua zi i-am prezentat 2 variante una pe negru alta pe alb. A fost aleasa cea pe negru, care pare ca leviteaza.
  Cum am facut: Am ales cea mai grasa cireasa, am pus un carton negru rugos, iar ptr a simula plutirea ciresei am asezat un geam mai gros peste carton. Cireasa stand pe geam creeaza impresia ca este in aer. Sa-i fi vazut pe oameni: wow, ai prins-o chiar cand sa atinga suprafata fundalului in cadere libera!!!
  Am facut pe prostu' si am zis ca asa e...
  Iluminarea a fost realizata cu o singura sursa de lumina, un spot chiar deasupra ciresei, cat mai aproape. Apoi am prelucrat fisierul cu Color Efex Pro de unde am ales filtrul Bleach Bypass cu valorile din imagine:
Cam asa arata imaginea initiala:


si cea editata:
 La fel cea pe alb:

 Uneori succesul unei fotografii sta la cateva clicuri distanta, nu va temeti sa experimentati dar atentie sa nu cadeti in extrema cealalta.
 Spor tuturor!

Comentarii

 1. Chiar ma intrebam cum e facuta poza ... :D

  RăspundețiȘtergere
 2. Dan Constantinescu4 octombrie 2011 la 00:40

  Superb.
  Am mai invatat ceva.

  Multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 3. Ce simplu e cateodata ....as fi zis ca e facuta toata treaba in photoshop....excelenta imaginea, felicitari.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

OM 1 - Preview. The Show Must Go On!

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Cum e cu Autofocus-ul