Pierduti in lanul de secara

  Asa cum spuneam cu vreo doua posturi in urma, se coace Dobrogea, si se coace frumos:Va indemnam sa iesiti la pozat, astfel si eu mi-am urmat sfatul. De fapt ieri am iesit cu barca pe canalele de la Parches (urmeaza si povestea asta) iar seara cand sa plecam, am zis sa facem o incursiune printr-un lan in care stateam zilele trecute si pandeam Prigorii. La ora 19 am ajuns in locul cu pricina si am inceput sa fotografiem, molesiti de caldura indurata peste zi in barca.
Apoi am schimbat palaria si am profitat de vantul care batea in rafale imprevizibilePana aici am tras cu un obiectiv de 300 mm, mare si greu. Apoi am schimbat unul mai mic si usor, Nikon 85/1,4G:


Am supraexpus toate fotografiile cu 1.3 trepte, uneori chiar mai mult, deoarece sunt facute in contralumina, doream ca razele soarelui sa treaca printre spicele de secara si sa-mi iasa astfel acel efect magic de aur fluid. Ca lumina suplimentara am folosit un blitz Nikon SB 800, montat pe aparat, fara blende sau alte reflectoare suplimentare, de fapt nu aveam nimic la mine, in afara de aparat, obiective si blitz. Asa cum va spuneam in postul despre portrete, am folosit si lumina refectata de suprafata lanului pe post de blenda, astfel ca pielea a capatat o culoare pastelata, chair daca in realitate Geanina era arsa de soare dupa 8 ore de stat in barca, in costum de baie...

Urmeaza in curand si o mica poveste cu alte frumuseti fotografiate in acest loc minunat - Prigoriile:Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

OM 1 - Preview. The Show Must Go On!

Cum e cu Autofocus-ul

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…