Moraira - Focuri pe cer


In Fiecare an prin luna Iunie, are loc in Moraira-Teulada;



 o mica localitate de pe tarmul Mediteranei (Spania) un spectacol fascinant -  aproape o ora de artificii sincronizate cu muzica difuzata in niste boxe enorme.







Inutil sa va mai zic de senzatia coplesitoare, mai ales cand privesti focurile pe muzica Queen -The Show Must Go On



Stai pe plaja, mananci Pella si casti ochii cat cepele


 Daca nu-ti place Paella poti servi celebrele Gambas de Denia:




Acum 3 ani am avut parte de o completare fabuloasa cand o furtuna de vara,






cu multe fulgere, a lovit coasta chiar in timpul spectacolului. A venit isotita de o ploie torentiala, dar nu m-am dat dus pana nu am facut fotografiile cu momentul acela memorabil. Toti fugeau sa se ascunda iar eu stateam cu trepiedul si aparatul pe stancile de la malul marii si faceam fotografii de mama focului!






Moraira este o mica localitate turistica, unde populatia bastinasa a fost inlocuita in prop. de 90% de straini care si-au luat proprietati sau apartamente aici ptr. lunile de vara. Si eu  vreu sa-mi iau o mica casuta pe Cumbre del Sol:



de unde sa pot cobora in fiecare zi pe una din plajele mele preferate, Moraig:


unde fac in fiecare an scufundari.
In iulie semnez prezenta acolo, impreuna cu Costas Dumitrescu si prieteni mei din Norvegia, Cristianson si Gabinson, iar in anul viitor voi organiza o tura foto pe coasta, zona pe care o cunosc mai bine decat multi dintre Spaniolii ce locuiesc acolo. Am batut cativa ani fiecare coltisor, fotografiind ptr. departamentele de turism din primariile din zona. De fapt si in ziua de azi lucrez cu acele primarii, multe din materialele de promovare turistica avand la baza imagini ce au trecut prin obiectivul meu!



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

OM 1 - Preview. The Show Must Go On!

Cum e cu Autofocus-ul

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…