Norvegia - Cautand Insula Puffin

Am plecat spre Norvegia pe 24.05.2011, impreuna cu Costas Dumitrescu avand o tinta clara: Puffin. Am facut 3 zile pe drum, strabatand Europa de la sud-est la nord-vest prin Ungaria, Slovacia, Cehia, Germania, Danemarca, Suedia. Drumul e relativ monoton, autostrada pana la Oslo. Dincolo de Oslo, spre nord, drumul se complica, devine tot mai ingust si mai lent, plin de lucrari de modernizare, devieri. Am ajuns pe 26 Mai la Alesund, locul ce va fi baza expeditiilor noastre.

Acolo ne-au asteptat Cristi si Gabi, care-si luasera libere, ptr. a ne insoti in perioada sederii noastre. In prima zi am iesit pe insula Giske si am avut parte de o sedinta foto la Califar,


 si Eider:


In urmatoarele zile am avut sansa de a vedea/fotografia Cocori


si Bou Moscat, un animal preistoric, contemporan cu Mamutul si Ursul de pestera. Masculul de Bou  Moscat secreta, printr-o glanda, un miros specific menit sa atraga femelele, miros cunoscut sub numele de Mosc, folosit in industria cosmetica. Blana animalului este impresionanta, firul de par avand aprox. 1 m lungime. Animalul rezista lejer la temp. de -60 grade Celsius.


I-am gasit nu departe de Fokstumyra, a doua zi, dupa ce am mers de ne-a luat naiba pe un platou montan, la 1000 m altitudine. Evident ca am dat de el cand ne asteptam mai putin, dupa ce am urcat un mic deal, m-am trezit fata in fata cu un tanc invelit in blana. Incredibila senzatia, un animal, care te poate face una cu pamantul fara sa ai sanse de fuga pe stratul gros de muschi imbibat cu apa ce acopera terenul alcatuit din roca vulcanica, ce ascunde multe capcane, gropi pline cu apa, acoperite cu in strat subtire de muschi  si licheni.

 Am pierdut apoi alte cateva zile colindand si zona din interiorul Norvegiei dar si coasta plina de fiorduri.
Trollstigen - Scara Trolilor m-a dat pe spate, atat zona alpina batuta de vantul ce alunga scame de nori, cat si peretele din capatul vaii, unde se revarsa cascadaAlt loc impresionant, Insula Maloy, cu celebra ei piatra erodata:
Din 2005, fiordul Geiranger se afla pe lista UNESCO de patrimoniu mondial:


Dar Norvegia abunda de locuri incredibil de frumoase, salbaticeIar finalul cautarilor a fost  insula PuffinPasari blande, sfioase si foarte tacute. In colonie e o liniste de-ti tiuie urechile, asta daca nu bate vantul. Si de obicei bate foarte puternic. In ultima zi am plecat de acolo pe la miezul noptii, nu-mi venea sa ma dau dus...
Multumiri lui Cristi Badescu (Cristianson) si lui Gabi (Gabianson - Feo), fara ei veneam acasa cu cateva peisaje luate de pe sosea...
Urmeaza sa ne intalnim in Iulie cu ei in Spania, unde voi fi eu ghid.

Comentarii

 1. Excelent.
  Și dacă aș spune mai mult ar avea rost?
  Știi și tu că e excelent.
  Felicitări.

  RăspundețiȘtergere
 2. in fotografii sunt redate excelent toate bogatiile si frumusetile Norvegiei. imi plac mult cele cu raul acela zgomotos de care ne vorbeai.
  pe scurt Norvegia - dezlantuindu-si fortele

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

OM 1 - Preview. The Show Must Go On!

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Cum e cu Autofocus-ul