Treceți la conținutul principal

Spectacolul Dobrogei

 Mereu Dobrogea a fost un taram al trecerilor, migratiile pasarilor si ale animalelor fac parte din fiinta ei. Chiar si eu trebuie sa trec Dunarea ptr. a ajunge in ea. Prin Dobrogea toti trec, intr-un fel sau altul. Chiar si povestile trec, sterse incet de timp: Am sa va iau cu mine, sa vedeti un an Dobrogean. Calatoria noastra incepe Iarna, dupa ce luam bacul de la Galati:
Ne apuca ziua pe malul drept al Dunarii, iar povestile incep sa se depene singure:

Suntem priviti din stanga si din dreapta, asistam la spectacolul vietii:

 In tufisul asta pozam fluturi asta vara,


 in locul asta pandeam Kingfisher din barca:Iar de la Enisala urmaream  siluetele corabiilor Genoveze ce treceau spre gurile Dunarii;
Inchidem ochii o clipa si ne trezim primavara:
care trece usor precum aceast Califar cu boboci


verdele ia locul maroului
Iar gazele isi cauta perecheaToti se bucura de viata
doar niste Lisite au de impartit cate ceva... se lasa cu lovituri!


Daca te uiti atent, vezi pasari peste tot


chiar si un ou intr-o scorbura; viata a izbucnit din toate cotloanele


iar cucul canta mereu, ptr. ati numara anii pe cere-i vei mai trai


 Chiar daca se uita urat, Cucuveaua de la Enisala prevesteste moartea doar in credintele populare. Vechii Greci spuneau ca e intelepta, noi am ucis-o de cate ori am dat peste ea. Are de ce sa fie suparataPutin mai incolo un pui de Randunica tipa cat poate dupa mancare, iar masa este imediat servita din zborMigratiile continuaiar soarele deja a apus peste Primavara, la SaraturiIzbucneste Vara


cu primul curcubeu, departe spre Grindul Lupilor


 si prima furtuna


urmata de alta in podisul Casimcei

aproape de Cheile Dobrogei,


dar vremea se linisteste


si vine caldura ce coloreaza dealuri si vaiunde toata lumea e molesita

asa ca ne oprim sa privim gâzele


apoi ne racorim in lacul din varful dealului, la IacobdealDe sus percepem toate culorile Dobrogei


 si suntem atrasi in lanuri de grau


sau de ceapa


 si oricum ar fi, noi ne bucuram


ca anul e bun, iar balta plina de pesteasa ca plecam cu barca pe canalele Parchesului, si tragem la umbra un pic


 inainte de a descoperii Dobrogea goala


Suntem aprope de sat, ei zic ca este EUROPEAN


 chiar daca traiesc ca in Evul Mediu


dar nu-i nimic, apune soarele iar


si-l privesc de pe Tutuiatul, colorand frumos PricopaneleNe trezim Toamna devreme la Copacul meu din valea Cozluk


 langa trunchiul cu sutien


si urcam pe Dealul cu Drum sa privim spectacolul vietii la Pietrele Mariei Se duce si toamna asta, precum turmele oilor, dar povestea incepe din nou, in anul ce vine.
Cand copiii Dobrogei descopera ca Magarul are ceva interesant intre picioare:

Comentarii

 1. Foarte frumos! Iti multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 2. Cel mai frumos articol pe care l-am citit anul acesta ! Iti multumesc !

  RăspundețiȘtergere
 3. Frumos!Bravo Mircea Bezergheanu!

  RăspundețiȘtergere
 4. Extraordinar articolul asta,felicitari!

  RăspundețiȘtergere
 5. aveti fotografii minunate, toate parte dintr-o poveste si mai minunata! Mi-au incantat privirea si m-au facut sa visez cu ochii deschisi...Felicitari domnule Bezergheanu!

  RăspundețiȘtergere
 6. Extraordinar de frumos!Cuvintele sunt prea sărace pentru a descrie acest articol minunat.Mă bucur mult să descopăr că mai sunt oameni care iubesc Dobrogea şi arată din frumuseţile ei.Felicitări!

  RăspundețiȘtergere
 7. Superb, Mircea! descopar acum blogul tau.

  RăspundețiȘtergere
 8. Răspunsuri
  1. minunat!felicitari!ce frumos iti iubesti tu dobrogea ta!stiam ca esti un fotograf f bun dar esti si un narator f bun..scrii povesti frumoase cu sufletul si aparatul..

   Ștergere
 9. Superb !! Tare as mai vrea sa colind si eu locurile acelea de basm !

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Note: All photos presented in the following review have been shoot in RAW format and were converted to TIFF/JPEG using PhaseOne - Capture 1 software. Because my default settings are all on Neutral and therefore both the colors and the contrast will be a bit faded compared to what our eyes will perceive, I had to edit the photos to add some contrast and saturation to be able to reflect the real colors. This was not the case for all photos that are presented below, as for some of them I did not had to adjust anything once the RAW was converted to TIFF/JPEG. Whoever has any issues with this can consider it it’s own problem. I will add as part of an archive full size photos as well as the RAW files, thus making everyone happy. By the way: reading this review is not a mandatory thing!
I shall start writing this review, by trying to express the feelings that I’ve had the moment when I have decided to challenge my fate by renouncing the honorary title of Nikon Ambassador, only to throw myse…

Review Olympus OM D E-M 1 MkII. Sau cum să câștigi atunci când toți cred că ai pierdut....

Toate fotografiile din acest review au fost trase în format ORF și convertite în Tiff/Jpeg cu programul PhaseOne - Capture1.  Deoarece trag doar Neutral iar culorile și contrastul în acest caz sunt mai șterse decât ce vedem în realitate am prelucrat fotografiile la nivel de contrast și saturație. Sunt și multe cadre la care nu am fost nevoit să intervin absolut deloc după conversie. Cine are o problemă cu acest aspect să fie sănătos. Voi posta o arhivă cu cadre la rezoluție maximă precum și fișierele ORF, așa încât să fie toată lumea mulțumită.    Citirea acestui material NU ESTE OBLIGATORIE.

  Voi scrie acest material încercând să exprim senzațiile prin care am trecut din momentul în care am hotărât să provoc soarta, renunțând la titlul de Ambasador Nikon în Romania, ptr. a mă arunca cu capul înainte într-o mare învolburată și plină de necunoscute. Cu numai câteva luni în urmă dovedeam ignoranță, râzând de sistemele mirorless, indiferent de cine le produce. Ce-i drept, eram atras de…

Despre editare, ptr puriști, hartiști și tot felul de triști.

Mai fac greșeala și postez din când în când cadre dificile, activând imediat câte un odihnit ce nu a ieșit probabil la fotografiat atât de des, sau pe distanțe suficient de mari de fotoliul din care emite un devastator - "PRELUCRATĂ! Putem vedea una needitată?"

La un moment dat, o domnișoară de la arte a comentat și ea, sugerând că de fapt eu sunt bun la editare, prelucrând pozulicile mediocre până la nivel comercial de wow. Domnișoara mea dragă, de ce nu ieși dumneata ziua din casă până nu te dai cu fond de ten, rimel și ruj? Ți-e rușine cu tine Raw? Ziceți că nu e corect ce fac? Vă permiteți voi pare să fiți corecți până la extrem? Hai să vă văd!

  Hai să vedem cum este și cu editatul/prelucratul acesta în fotografie. Am să expun poziția mea vis a vis de subiect. Consider că fotograful nostru nu alterează fotografia atât timp cât nu adaugă informație (elemente de imagine) care nu se regăsea în scena fotografiată. Senzorii aparatelor foto digitale au un comportament lin…