Pod peste Dunăre, pe sute de kilometri!



  Ce se chinuie guvernantii nostri sa faca de zeci de ani, a reusit natura in cateva zile: un pod peste Dunare, dar pe cateva sute de km.
 Asta mi-a pus totusi probleme cand am vrut sa trec Dunarea in Dobrogea mea draga. Vroiam sa ajung pe la Tulcea, care se afla la 70 km de Galati, dar ptr. a ajunge acolo se prefigura un drum de 350 km dus, 350 km intors, pe traseul Galati - Podul de la Vadul Oii - Tulcea. Totusi am avut noroc, deoarece la Braila au reusit sa sparga gheata si sa o mentina relativ sfarmata, ptr. a facilita trecerea bacului. Ideea este ca treci, dar nu ai nici o garantie ca la intoarcere mai gasesti canalul liber...










 Din cand in cand, mai vezi cate o baliza smulsa de forta ghetii:


  Urmeaza sa mai gasesc si vapoarele/barjele captive, transportate de gheata in aval. Am multumit Domnului ptr. ajutorul nesperat, iar pe la ora 8.30, Sambata, eram la Tulcea, unde m-am intalnit cu prietenul Mihai Baciu. Directia - Padurea de la 7 Tevi, loc in care imediat am inceput sa fotografiem o ciocanitoare rara: Ciocanitoarea neagra - Dryocopus martius (cea mai mare ciocanitoare din Europa):






 Am continuat cu Ciocanitoare de stejar - Dendrocopus medius:





  Si inca o surpriza placuta,  Ciocanitoarea mica - Dendrocopus minor: 






    Am mai gasit si Gheonoaie sura - Picus canus:


 
Apoi am dat o fuga la Murighiol, la Saraturi, unde am gasit lacul inghetat, asa ca sperantele noastre de a fotografia Branta Ruficolis - Gasca cu gat rosu, s-au spulberat. Cat am mai umblat pe acolo am observat cum balta ia foc in departare:


  E clar ca vor urma incendii masive in stuful din Delta! Astia sunt oamenii, oamenii aia despre care fac uni articole laudative, acei "oameni ai Deltei"...
 Am ajuns la Mahmudia, sa vedem cum sta gheata pe bratul Sf. Gheorghe. Sta bine. Din mal in mal!





  Nu eram inca hotarat daca sa plec mai spre sud, sau sa raman peste noapte in zona Tulcei. dar pana la urma am ales ultima solutie, am dormit peste noapte pe langa Manastirea Saon, iar ultima imagine a fost cu o semiluna superba (ironic, nu?).
  A doua zi m-am fatait prin zona aia, si am avut surpriza sa constat ca migratia de primavara a inceput!!! Un grup de 3 Califari rosii - Tadorna ferruginea, tocmai sosea la Parches; sunt niste gaste care ne parasesc toamna, ptr. a reveni primavara in locurile de cuibarit. Specia este extrem de greu de fotografiat, probabil ca singurele exemplare fotografiate mai bine de un roman,  sunt cele facute de mine in ultimii 3 ani. Ma refer la Califari salbatici, nu la cei din Herastrau, captivi, cumparati ca pasari exotice cu 2500 Eu. Pe aia probabil ca i-au fotografiat destul de multi. Eu am avut norocul sa-i prind  de cateva ori si in zbor:







  Un trofeu fotografic extrem de ravnit. De la Parches am plecat iar spre 7 Tevi si am continuat seria cu ceva Pitigoi albastri:




Cojoaica cu degete scurte - Certhia brachydactyla (Multumesc Cosmin Manci ptr. corectura):




si un Sorecar albinos:








  Iar la plecare am dat de ametitul asta mic, care facea un tambalau de nedescris: Ochiul boului - Troglodytes troglodytes:




  Priviti la el cat de incordat era; iar numele (Troglodytes troglodytes) chiar e de mare angajament, ptr. o pasarica ce cantareste aprox. 8 gr.
  Am gasit pe drum si o lebada pe care nu o aveam in portofoliu Lebada de iarna - Cygnus cygnus:












Comentarii

  1. Foarte frumos și acest episod! :) Așa mă bucur când văd în reader câte un articol de al tău și știu că, de fiecare dată, e povestit ceva foarte interesant și vine cu fotografii superbe!

    RăspundețiȘtergere
  2. Superb si parca trist totodata caci mereu isi fac loc si "umbrele", si asa cum spune si Dragos, readerul anunta cu bucurie fiecare nou articol.

    p.s. in titlu apare "Dunate", o mica scapare desigur.

    RăspundețiȘtergere
  3. Apropo de imaginea aproape idilica - oamenii deltei - din toata experienta mea (nu neaparat fotografica) oamenii din Dobrogea sunt rai al dracu' (nu se compara cu bucovinenii de exemplu - stiu, generalizarea e un lucru prost dar...), nu odata era sa o iau pe coaja prin satele din Constanta (fie ca fotografiam, fie ca imi practicam meseria)...
    Din ce am vazut in ultimii ani multi dintre fotografi incearca sa ridice in slavi omul roman gasindu-i numai partile frumoase, in fine... ar fi multe de discutat pe tema asta, prefer sa te mai felicit inca o data pentru poze dar mai ales pentru faptul ca "te ocupi" de Dobrogea.
    Cele bune
    L.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e greu cu oamenii deltei.muncesc cu ei,mananc cu ei,castig bani cu ei.probabil ca izolarea de secole i-a facut mai perversi decat altii.poate fi un mod de supravietuire.nu-i inteleg cu focurile astea oribile...

      Ștergere
    2. Ridicarea in slavi a "omului Deltei" are ca suport interesul financiar. Sunt bani multi care intra pe niste proiecte platite de Uniunea Europeana, in care trebuie sa facem fotografie si poveste in functie de asteptarile celor care platesc. Din pacate asta ne indeparteaza de realitate, dar suntem ipocriti, luam banii si dai in masa...
      Bine, eu nu pup banii astia, ca nu accept mizeriile de genul asta. De fapt este chiar motivul ptr. care nu sunt dorit in nici un proiect/expozitie care sa reprezinte Romaina pe undeva. Asa s-a intamplat si cu articolul despre Muntele Athos, am deranjat prea multe funduri sfinte...
      Asta nu inseamna ca nu-mi voi face treaba in continuare, asa cum ma duce capul. Macar sunt sincer cu mine, daca altii nu agreeaza aceasta sinceritate si se fac ca nu vad mizeriile, e treaba lor, nu pot sa-i judec. "Trebuie sa manance si gura lu' copii lor , ceva"
      Adun material ptr. un articol cu "uamenii Dobrogei" si sigur va iesi scandal. Numai daca v-as spune despre Cerchezi, o etnie care nu mai traieste in Dobrogea, dar care a lasat multe amintiri neplacute... I-au speriat pana si pe Turci, care i-au tolerat datorita religiei comune. Tiganii nostrii sunt mici copii... va asigur!

      Ștergere
    3. Buna Mircea.
      Din pacate asta este omul viitorului, pe care il vei vedea din ce in ce mai des si mai mult in toata lumea, in acest secol care se poate numi cu adevarat secolul minciunii.
      Nu in Delta Dunarii e un astfel de om, care da foc , care strica, ci in toata lumea si mai ales printre cei cu scoala multa.
      Omul simplu asa cum erau inainte pescarii din Delta Dunarii, marea parte fara nici o clasa la scoala, erau ,,oameni adevarati'' care atunci cand era perioada de reproducere la pasari nu faceau zgomot ca sa nu le goneasca de pe cuib, nu pescuiau in perioadele de reproducere a pestelui.
      Respectau natura , pana sa vina ,, doctorii ingineri'' ca sa ii invete cum sa o distruga intr-un mod legal stiintific, conform dozei de lacomie si minciună cu care absolvisera marile facultati .
      In ziua de azi toata lumea are carte si majoritatea tinerilor au absolvite institute superioare, dar cumva au devenit mai intelepti sau mai hoti ?
      Nu vezi ca vor sa dea lege prin care sa se vaneze in rezervatii protejate , chipurile ca sunt prea multe animale care dauneaza naturii.
      Asa explicatie vine dintr-o minte sanatoasa ?
      Nu degeaba spune Hristos ,,Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici!''.
      Dumnezeu a ales ucenici oameni simpli , ca ucenici ai sai, fara carte, adica nepervertiti, doar unul era invatat , adica Iuda, care l-a si tradat.
      Cand a inceput macelul in Delta Dunarii si in general in natura ?
      Cand omul cu multe facultati si doctorate, a vrut sa sluţească natura dupa mintea lui cea plina de lacomie si minciuna.
      Cine a facut canalul 36 , care este vinovat de colmatarea Deltei Dunarii, cine altul decat un om cu multa carte , dar in realitate involuat mintal.
      Cel mai mare dezastru ecologic din toate timpurile care a avut loc in 2010 in golful Mexic cine l-a facut ? - marii specialisti ai acestei lumi.
      Mai vorbim peste 10-15 ani , daca vom mai trai si vei vedea atunci cat de buni vom fi noi oamenii in general .
      Sa fim sinceri si sa recunoastem ca specia umana este intr-o cadere vertiginoasă, iar motivul este cât de simplu, lipsa dragostei care vine din lipsa credinţei in Dumnezeu.
      De aici tot răul pe care il vedem zilnic si care simtim ca uneori ne sufoca , ne ingrozeste si ne umple de indignare.
      Spun Sfintii Parinti ca in vremurile din urma calugarii vor fi ca mirenii, iar mirenii vor fi ca dracii.
      Uita-te in jur si spune daca nu este deja in multe locuri asa.

      Ma opresc aici si iti trimit cateva poze facute sambata , cu ajutorul Lui Dumnezeu, in Muntii
      Macinului, unde vei vedea fenomenul unic al unei cascade de dimensiuni mari, dar care din pacate doar in perioada aceasta de o saptamana ,, există'' , datorita topirii zapezii.
      Am ajuns acolo foarte greu, deoarece pamantul mustea de apa, iar lichenii umezi de pe stanci alunecau mai ceva ca gheata. A trebuit sa urc in ciorapi pe stanci ca sa ajung la cascada.Mi-au inghetat picoarele bine de tot, dar m-a gandit ca cine stie cand voi mai prinde acest efect minunat.
      Pentru Dobrogea cascada este exceptionala, comparativ cu muntii insa e una obisnuita.

      http://www.info-delta.ro/delta-dunarii-imagini-16/album-valeriu-leonov-40/pagina-1.html


      Doamne ajuta, Valeriu

      Ștergere
    4. Bravo Leo, ai ajuns la Cheile Chediu! Stiu ca e dificila zona, mai ales in vremea asta, cand se topeste zapada. Revenind la "uamenii Deltei", ai perfecta dreptate, mult rau s-a facut de cand cei educati au hotarat sa sistematizeze Delta, sapand canale care au spulberat caile naturale de regenerare/filtrare, stabilite de natura in zeci de mii de ani. Inginerii doreau sa ajunga la resursele Deltei in linie dreapta, direct si rapid, fara sa mai urmeze caile sinuoase ale canalelor naturale, iar pe langa asta, au implementat si maretul plan de "redare agriculturii, a terenurilor Deltei". De parca in Delta s-a facut agricultura vreodata, ca sa-i redea acele terenuri!!! Nici locuitori nativi nu erau panselute, daca citesti articole scrise la inceputul secolului, de calatori Austrieci, Germani, Francezi, gasesti parerile lor: oameni simpatici, dar mincinosi si oportunisti, care la cea mai mica neatentie te-au "facut". Iar cea mai mare plaga este alcoolul. Gasesti oameni de 40 ani care arata mai rau ca unul normal la 70 ani! La 14 ani deja betiile sunt ceva normal...

      Ștergere
    5. Mircea ma bucur ca ai recunoscut din prima, zona in care am fost.
      Cu adevarat cunosti Muntii Macinului, ma bucur sincer.
      Putini locuitori din Greci stiu de Valea Chediului, iar si mai putini au fost acolo.
      Stiu o carare pe marginea muntelui, care duce la un izvor facut in piatra , cu usi din metal, de catre italienii care exploatau granitul cu ani in urma.
      Si acolo este o cascada interesanta dar nu am ajuns deorece nu mai aveam timp. Poate da Dumnezeu la anul.
      E chiar departe.


      Doamne ajuta, Valeriu

      Ștergere
    6. Foarte interesant tot ce ați povestit despre cascada din Munții Măcinului.Am văzut pozele de pe site-ul menționat,este foarte frumoasă. Nici n-ai zice că este doar temporară.
      Am fost de multe ori în Munții Măcinului și mereu am descoperit câte ceva,dar nu am bănuit câte comori mai ascunde.

      Ștergere
    7. Buna Emilia.
      Asa este, in Dobrogea sunt multe comori , dar trebuie sa le cunosti si sa fii acolo la momentul potrivit ca sa le poti surprinde pe pelicula , in cazul in care esti pasionat de fotografie.
      La acest capitol intra rasariturile si apusurile de soare, ceata care invaluie dealurile sau Muntii Macinului si care apoi curge la vale intr-un mod minunat, migratia pasarilor, inflorirea florilor in paduri , obiceiurile traditionale de peste an, pelerinajele la locurile sfinte, etc.
      Ca urmare trebuie sa fii bine informat si sa calatoresti foarte mult, ca sa te poti bucura de fiecare dintre aceste minuni, cu folos.

      Doamne ajuta, Valeriu

      Ștergere
    8. Din fericire, am ajuns si eu de cateva ori in Macin si inca de la prima intalnire am fost cucerita. Mergand destul de des pe munte, m-a cucerit in primul rand stanca - poate parea ciudat dupa peretii Craiului sau Bucegilor - dar stanca aceea veche mi-a transmis mai mult decat oricare alta din alti munti.

      Apoi am tot revenit, intr-o tura chiar am balaurit singura la voia intamplarii si inevitabil, flora si fauna m-au surprins prin salbaticia neasteptata.

      Uneori cred ca ti-e scris in gene indragostirea de Dobrogea.

      Ștergere
  4. Frumos articol, frumoase fotografii. Felicitari Mircea!

    RăspundețiȘtergere
  5. Superbe fotografiile ca de obicei iar speciile...cam pe alese. Ciocanitoarea neagra, califar rosu, lebada, s-a mai bagat si albinosul ala in pachet.
    Nu stiu cum faci tu de le gasesti dar e clar ele sigur te gasesc pe tine. Cum faci? le duci mancare? sau esti pe bune cu cei de la Antipa si le inchiriezi de acolo gata impaiate?

    RăspundețiȘtergere
  6. Raducu Sabin Cornea27 februarie 2012 la 22:17

    E clar ca si pasarile il iubesc! Altfel nu pot sa-mi explic. Roiesc in jurul lui. Parerea mea e ca Mircea are ceva din vederea agera, viteza de reactie si agilitatea cu care se repede asupra capturii (fotografice) a unei pasari rapitoare. Ah... si inca ceva, am simtit pe propria-mi piele ce inseamna sa faci BIF cu 900mm (equiv.35). Adica m-am facut de ras!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate Radu.
      Auzisem si eu ca il iubesc,dar eu credeam ca doar pasaricile (alea cu fuste scurte, poate si alea cu fuste largi :P) dar nu ma gandeam ca poate fi vorba de pasari serioase, chiar nume grele (vedete) cum se poate vedea mai sus.
      Cred ca pasarile astea au vazut fotografiile de la workshopurile de portret facute de Mircea, si acum se cred si ele vreo Vanesa :)
      Referitor la incercarea ta de fotografiere cu 600-le...cam la fel am patit si eu cu 800 mm si ca sa fie si mai stabila treaba mai eram si in barca...

      Ștergere
  7. Superbe foto !
    De cand ti-am descoperit fotografiile am inceput sa-i inteleg pe acei straini care fac bird watching. Intotdeauna mi s-a parut o tacaneala. Acum umblu disperat pe net sa aflu, vad ce pasari sunt in zona cum le pot recunoaste si cum sa le gasesc.
    Mi-am innebunit copii cu : hai sa iesim sa vedem pasari.
    La vara mi-am promis ca o sa ajung in Delta sa vad si eu frumusetile pe care tu ni le aduci aici aproape pe pagina ta.
    Iti multumesc pt efortul facut si sper cat de curand sa-mi permit o adevarata lentila tele.
    Numai bine si Spor !

    RăspundețiȘtergere
  8. Va multumesc tuturor! Gabriel Teodor, nici nu-ti dai seama cat m-am bucurat cand am citit comentariul tau! Nu te cunosc, dar faptul ca si tu ai trecut de la faza in care considerai fotografia de pasari, sau doar privitul lor, o tacaneala, la faza in care cauti informatii despre ele, cum sa le gasesti, cum sa le identifici, este o mare bucurie ptr. mine, care postez aici povesti despre pasarici, cat mai directe, simple, sincere si spontane, tocmai ptr. a atrage oameni care nu ar citi tratate stintifice sau site-uri dedicate si frecventate doar de ornitologi. Ma bucura sa vad ca-mi iese, multi descopera ca tacaneala asta cu pasarile poate fi un mod incredibil de petrecere a timpului liber, o provocare plina de satisfactii. Iar daca reusesc sa fac si alti fotografi (de nunta, spre exemplu) sa-si doreasca sa fotografieze o pasare, apoi alta, si alta, sau o insecta, un fluture, o floare rara, inseamna ca blog-ul asta chiar nu e pierdere de timp. Cert este ca intra multi si citesc, ma apropii de suta de mii de vizualizari in nici un an de la inceput, iar asta e bine ptr. fotografie in general si ptr. Dobrogea in particular. Chiar daca mi-am facut multi dusmani doar ptr. ca fotografiez ceea ce unii nu pot, sau ptr ca am "scule" (de parca le-am primit moaca de la cineva), mi-am facut si o multime de prieteni care sunt tot mai curiosi de ceea ce fac in tufisuri. Regret ca nu am capacitatea de a scrie cate un articol pe zi, timpul meu este impartit intre multe activitati... Si nici nu vreau sa le fac diluate, doar ptr a fi la numar. Povesti am inca, iar fiecare zi mi-aduce noi subiecte numai bune de pomenit.
    Inca o data va multumesc Prieteni!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Mircea.
      Am citit si eu din volumele ,, Calatori Straini despre Tarile Romane '', si am gasit relatari de genul ca moldovenii sunt atat de lenesi incat prefera sa moara de foame, stand in pat, decat sa omoare iepurii si caprioarele care le intrau in camera , usa fiind deschisa.
      Ceea ce iti scriu este real , nu gluma si e relatarea unui ofiter cu grad inalt , austriac.
      Chiar asa de lenesi erau romanii ? Si ce harnici sunt ei.
      De atata harnicie a lor , mancam cam toata mancarea plina de otrava, respiram aer poluat, copii poarta ochelari, au cancer si diabet de la varste fragede,apele sunt poluate, stresul este prezent in toate domeniile se activitate, iar razboaiele facute din harnicia lor au omorat zeci de milioane de oameni nevinovati.
      Cauta si citeste cartea , Lumea de ieri '' de Stefan Zweig, si vei ramane uimit de ceea ce vei citi in paginile ei.
      Spune acolo ca nemtii munceau non stop si priveau cu ciuda si cu ura peste granita , la austriecii care pe langa munca mai faceau si cultura si stiau sa se simte bine in timpul liber.
      Eu m-am cam lamurit cu europenii astia si cu binele pe care ni-l doresc noua romanilor si in general pe acolo pe unde merg si fura cat pot si strica tot ceea ce pana atunci avea un echilibru.
      Care sunt ,, darurile '' lor pe care le fac tarilor care intra in contac cu ele : minciuna , hotia, coruptia, drogurile, prostitutia, lacomia, dezechilibru, falsitatea.
      De fapt pricipalul bine al lor pe care il aduc oriunde merg este jaful , cat se poate de mult , ....bineinteles facut in numele progresului , al dezvoltarii si al evolutiei .
      Stii ca in Bucuresti se facuse Bulevardul Victoria Socialismului . Ii lipsea insa ceva in coada.
      Titlul complet era de fapt Victoria Socialismului Asupra Poporului Roman.
      Cam asa si cu astia marii civilizati, care de atata civilizatie nu mai stiu unde sa depoziteze zecile de garnituri de tren cu deseuri toxice si le duc in lumea a treia , printre care suntem si noi trecuti dupa mintea lor. Au tari curate , la prima vedere , dar ............toata Africa si nu numai , sunt pline de gunoiul produs de ei.
      Cat despre betie , nu mie rusine cu nimeni din cei care zic ca poporul roman ar fi betiv, sau ca cei din delta dunarii.
      Betia este peste tot in lume mai putin in tarile arabe unde alcoolul este interzis.
      Eu am cunoscut personal acei oameni ai deltei , si nu erau asa cum scriu ,,marii calatori'' occidentali, ,,facuti'' de localnicii care la 17 ani aratau de 40.
      Oamenii faini ai deltei au fost pana la asa zisa revolutie si mai apoi un pic , dupa care generatiile mai tinere s-au stricat intradevar. I-a stricat lacomia in primul rand , care vine din departarea de Dumnezeu.
      Nu toti dar procentul este destul de mare.
      Este un album foto exceptional care se numeste Romania 1933 de Kurt Hielscher, la care toata lumea cade pe spate ce poze faine are.
      Nu stiu insa cati au citit introducerea facuta de Kurt Hielscher unde spune ca cel mai mare pericol pentru poporul roman este occidentul care va distruge cultura acestei tari binecuvantate, asa cum face cu orice tara cu care intra in contact. Kurt Hielscher a fost fotograful curtilor regale din Europa si a scris minunate cuvinte la adresa poporului roman. Se vede a a scris din suflet si nu din ura si invidie.
      Ma opresc aici.

      Doamne ajuta, Valeriu

      Ștergere
    2. Din pacate, trebuie sa ne raportam la ceea ce au scris altii despre noi, unii de bine, cei mai multi de rau. Nu am trait atunci, deci nu stiu cum a fost in realitate, dar sa zicem ca cineva, peste 100 de ani, va gasi un album editat de GUVERNANTII DE AZI, despre Uamenii Deltei, sau despre Roamani ( e doar un exemplu). Crezi ca imaginea aia va fi reala, va reproduce realitate din zilele astea? Ma indoiesc. Dar tot asa, nu pot sa uit, copil fiind, cum am calatorit prin Bucovina, iar bunatatea oamenilor de acolo m-a inpresionat atat de tare incat si acum o iau ca etalon. Tot prin timpurile alea imi petreceam vacantele de vara la Sulina (apropo, la Sulina au fost deseuri radioactive depozitate in Portul Liber, multi ani de zile - o tara occidentala si-a lasat mizeriile acolo spunand ca este vopsea...). Deci verile mi le pierdeam prin Sulina, dar bunatatea si sinceritatea Bucovinenilor era de negasit in zona. Alcool-ul era moneda forte. Punct.
      Asta este experinta mea cu acei oameni, pe durata multor ani petrecuti in mijlocul lor.Nu pot sa neg ca au un suflet bun, dar cei rai au devenit majoritari, din pacate.
      E bine sa avem asemenea discutii, aflam fiecare ce nu stiam de la altul, si altul, care intra in discutie. Astfel putem sa ne facem o idee de ansamblu, nu pareri punctuale, cum ar fi a mea, sau a ta.
      Te salut cu drag, Mircea B.

      Aaa, inca ceva, zilele astea, la Izvoarele are loc eveniment traditional, cu niste roti de foc, rostogolite din varful dealurilor, roti care incendiaza iarba uscata de peste iarna, lasand niste urme in flacari; ceva legat de anuntarea primaverii, stii ceva mai multe? Ca vreau sa ma duc si sa fotografiez. Se tin pe 4 sau 5 Martie, daca nu ma insel.

      Ștergere
    3. Mircea , din pacate a trecut acest eveniment, care a avut loc duminica trecuta de lasata secului.
      Nu numai la Izvoarele, dar si la Alba, la Niculitel si Valea Teilor. Se numeste olărie.
      Anul trecut a dat Dumnezeu sa fac ceva poze si daca vrei iti trimit si le postezi ca sa vada si altii. Cum vrei.
      Nu am avut cu cine sa merg duminica la acest eveniment, adica cei care aveau masina nu au putut veni , deoarece erau invitati pe la rude si prieteni.
      Rotile de foc se arunca dupa ora 19 , de pe dealuri.

      Doamne ajuta, Valeriu

      Ștergere
    4. Uite cateva poze cu olaria de lasatul secului la Izvoarele, de anul trecut.

      http://www.info-delta.ro/delta-dunarii-imagini-16/album-valeriu-leonov-40/

      Doamne ajuta, Valeriu

      Ștergere
    5. Multumesc mult Leo. Si Duminica eram chiar prin zona, pe langa Niculitel... Asta este, am ratat anul asta!

      Ștergere
  9. NU,NU,NU !,Valeriu.Nu chiar așa.E cu nuanțe.Tot ce ai spus este adevărat,daaaarrrr...Mai sunteți și voi.Mircea,tu și ceilalți români grozavi:talentați,deștepți,bine crescuți,harnici...
    Am citit mesaje de la diferiți bărbați adresate lui Mircea în care îl laudă,îl apreciază,îi mulțumesc pentru dăruirea lui...M-am și mirat că bărbații pot fi atât de generoși în complimente când nu e vorba despre o fată.Deci,și acei oameni sunt deosebiți,și nu sunt puțini.
    Mai e și faptul că voi,fiecare prin talentul și preocuparea lui ne faceți pe noi ceilalți mai buni,mai umani,ne umpleți sufletele de iubire pentru tot ce ne înconjoară.
    Păsările lui Mircea sunt de excepție,peisajele,totul.Instrumen tele făcute de tine cutreieră lumea ,noi toți ne bucurăm de arta voastră și eu consider că voi faceți parte din "patrimoniul uman universal" dacă îmi e permis să spun așa.
    Concluzia:sunt șanse ca oameni ca voi să sensibilizeze sufletele celor rătăciți și să-i aducă înapoi în umanitate.Fii optimist!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Emilia , sincer cuvantul optimism l-am scos din vocabular dupa ce am descoperit cuvantul nădejde , mult mai profund si mai real, care pe mine ma duce imediat cu gandul la Dumnezeu.
      Eu sunt foarte realist si foarte sincer cu mine insumi, iar ceea ce am scris in mesajele de mai sus le-am gasit in proorociile Sfintilor Parinti si care vad ca acum se implinesc perfect in zilele noastre.
      Nu este indeajuns sa fim optimisti si sa zicem ca va fi bine , fara sa tinem cont si sa respectem legile , doar 10 legi, lasate de Dumnezeu oamenilor, fata de sutele de mii de legi facute de oameni prin forurile superioare prin care conduc aceasta lume.
      A fost o perioada cand ma amageam , ca va fi bine, dar cand am descoperit mecanismul dupa care functioneaza societatea noastra , a lacomiei si a minciunii , mi-am dat seama ca este o cale fara intoarcere , de distrugere a speciei umane si implicit a intregului Pamant.
      Nu vezi paradoxul cel mai mare, cu cat oamenii absolvesc mai multe facultati si specializari, cu atat au mai putina intelegere si intelepciune in a gestiona lumea in care traim si in a darui dragoste semenilor sai, iar egoismul si lacomia reprezinta stindardul cu care se merge inainte.
      Asta nu inseamna ca de maine nu mai trebuie sa facem copii, cati o da Dumnezeu, si sa asteptam ca sa murim.
      Oricat de grele sunt vremurile trebuie sa mergem inainte, pentru ca trebuie sa ne mantuim sufletele, nu este loc de alta cale.
      Poporul roman are de dus o cruce mare de tot , 25.000.000 de copii avortati din 1989 pana in prezent , care striga catre parintii lor ca sunt ucigasi.
      Noi trebuie sa platim pentru aceste crime si uite dezastrul din tara, care pare fara de iesire........ .......oricat de optimisti am vrea noi sa fim.
      Parerea mea este ca nu trebuie sa ne amagim si sa ne punem speranta in oameni , care fac lucruri frumoase dupa cum zici tu, ci in Dumnezeu, caci daca iti pui nadejdea in oameni si traiesti pentru frumusetile pe care le fac ei, Dumnezeu ii va lua pe acei oameni si vei ramane fara ei.
      Mai bine zici asa : multumesc Lui Dumnezeu pentru ca mai sunt oameni care fac lucruri frumoase, dacat sa traiesti pentru ceea ce fac acei oameni.
      Stim cu totii ca daca iubesti pe cineva , mai bine zis il idolatrizezi , atunci din partea lui vei avea cea mai mare dezamagire.
      Asa a lasat Dumnezeu, ca sa il iubesti pe El cel mai mult si de la El sa astepti cele mai mari sperante ale tale.
      E minunat ca mai sunt oameni care fac lucruri frumoase, pentru a sensibiliza pe cei care poate nu au posibilitatea sau timpul necesar, .....sau mai ales talentul daruit de Dumnezeu.
      Dumnezeu a spus despre cele care se vor implini, ca trebuie sa fie asa.
      Uite ca la orizont apare guvernul mondial, despre care spune Apocalipsa Lui Ioan, guvernare care niciodata in istorie nu a existat in aceasta forma, cu toate ca poate s-a dorit.
      Din punct de vedere tehnic microeletronica a facilitat acest lucru, dar acest guvern reprezinta de fapt o decadere morala fara precedent a societatii noastre si ultimul pas catre Judecata De Apoi.

      Uite aici un documentar de mare, mare, actualitate pentru tara noastra, in care la sfarsit arata si zonele care vor fi distruse in Romania prin acest tip de exploatare .
      Din pacate Dobrogea este si ea pe lista, ca si cum carierele si eolienele nu ar fi indeajuns.

      http://www.youtube.com/watch?v=9OGu2ylErNk

      apasa pe CC pentru a activa subtitrarea in limba romana


      Stii probabil profetia indienilor Cree din America de Nord

      ,, Cand ultimul copac va fi doborat.
      Cand ultimul rau va fi otravit,
      Cand ultimul peste va fi prins,
      Atunci si numai atunci omule alb, atunci iti vei da seama ca banii nu pot fi mancati''

      Mesajul meu de incheiere este ca singura scapare este la Dumnezeu , in rest totul este umbra si vis.

      Doamne ajuta, Valeriu

      Ștergere
    2. Au Valeriu,am deschis cutia Pandorei. Aș avea de comentat multe la ceea ce ai scris dar n-am s-o fac,cel puțin nu aici.Dacă dorești dă-mi o adresă unde stăm și dezbatem cât avem timp și chef.Mă tem că deja Mircea ne va da 'delete',nu mai spun de ceilalți vizitatori ai blogului.
      Toate cele bune!

      Ștergere
    3. leoetno@yahoo.com

      Ștergere
  10. Velariu: Iubeste-ti aproapele ! (fie ca este o pasare, un caine, sotia, prietena, mama, tatal etc ) Singura scapare este la noi. Modul in care ne privim pe noi insine este modul in care ii privim pe cei din jur. Scaparea nu este la Dumnezeu, este la noi toti.

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna Alexandru si aici inchei comentariile mele pe acest forum , caci se pare ca se cam lungesc.
    Pe om il privesti si il iubesti, dar te deranjeaza faptele omului care duc la acest mare rau in lume.
    Faptele le simtim toti pe pielea noastra, cand mergem in Muntii Macinului si vedem ca la intrarea in Rezervatie , incredibil , functioneaza o mare cariera, cand mergem in delta si simtim ca faptele locuitorilor ne deranjeaza atunci cand aprins stuful sau pescuiesc cu curent eletric si sterilizeaza viitoarele generatii de pesti, cand vanatorii care au permis la mistreti trag in orice pasare care zboara in fata ochilor lor, chiar daca este pe lista rosie, cum sunt pelicanii, etc.
    Cineva remarca in forum ca la fiecare articol trebuie sa apara si ceva negativ ,, umbrele'', semnalate de Mircea , in zona respectiva pe unde a fotografiat.
    Sunt lucruri de care nu poti face abstractie , iti vine sa le arati tuturor ca sunt anomalii, caci poate cineva va face ceva sa opreasca acea situatie neplacuta.
    Scaparea este la noi zici tu ?, de aceea in ultima vreme vedem cele mai mari dezastre din istoria omenirii, de dimensiuni apocaliptice , provocate de exploatarea irationala a Pamantului de catre omul modern si ultra invatat.
    Eu am gasit asa ceva :
    Nadejdea mea este Tatal, scaparea mea este Fiul, acoperamantul meu este Duhul Sfant, Treime Sfanta, Slava Tie!

    Daca noi ne-am intoarce catre Dumnezeu , ar fi o scapare, dar dupa cum se vede mersul societatii orizontul nu pare senin.
    Mai vorbim peste 5 ani, daca vom mai trai pana atunci si vei vedea in ce sens a evoluat lumea noastra.

    Doamne ajuta, Valeriu

    RăspundețiȘtergere
  12. Stiu ca e tarziu...dar nu ma pot abtine:D pitigoiul albastru= Parus caeruleus, si ai acolo calfarul rosu = Tadorna ferruginea

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

OM 1 - Preview. The Show Must Go On!

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Cum e cu Autofocus-ul