Ce mai e pe la Dunare - sau probleme cu aterizarile.


 Zilele trecute m-am fatait pe malul Dunarii, sa vad care e activitatea; iarna extrem de grea a pus la incercare toate fiintele pe care, uneori, nici nu le vedem in agitatia noastra cotidiana. Asa se face ca am intalnit ptr. prima oara Sturzul Viilor - Turdus iliacus:

  In acelasi arbust am gasit si Florinte - Carduelis chloris:
precum si Mierla - Turdus merula:

iar prin aceiasi zona se hraneau intens Presuri: Botgros - o pasare cu un nume imposibil: Coccothraustes coccothraustes!Am mai vazut Pitigoi albastru:si o Ciocanitoare pestrita mare - Dendrocopos major:   Pe dunare au mai ramas doar cateva ochiuri de apa neinghetata, locuri unde se aduna cateva specii de pasari acvatice disperate de platosa de gheata care le impiedica sa ajunga la hrana.
   La unul dintre ochiuri am gasit si fotografiat Cormorani in penaj caraghios nuptial:apoi o specie mai rara de rata: Rata sunatoare - Bucephala clangula, oaspete venit din zona nordica a europei, ptr. iernare;
precum si un numar mare de Rata mare - Anas platyrhynchos:
amuzante cand intampinau dificultati la aterizarea pe gheata:

prostanaca asta cred ca a ratat pista de 3-4 ori:
  Sper ca vremea sa se incalzeasca, deoare ochiurile de apa se micsoreaza de la o zi la alta, si tot mai multe rate se inghesuie in cate unul, facand miscare permanenta, tocmai ptr. a nu lasa gheata sa se formeze pe apa ramasa libera.

Comentarii

 1. Te-am zarit pentru cateva secunde in tufisurile de pe faleza. As fi vrut sa te intreb " Nu va suparati, sunteti de la National Geographic?" :). Insa, vadit deranjat de prezenta noastra, ai schimbat locatia.

  RăspundețiȘtergere
 2. Ca de obicei ne uimesti cu fotografii foarte reusite. Felicitarile mele!

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu pot, si nu imi ramane decat sa te felicit! Si asta atat pentru rabdarea pe care o ai, sa stai in conditii atat de vitrege, cat si pentru fotografiile pentru care superlativul absolut este doar o palida descriere, si, nu in ultimul rand pentru lectiile si cultura pe care ni le dai despre vituitoarele din jurul nostru, pe care de cele mai multe ori nu reusim decat sa le zarim!
  Inca o data FELICITARI!!

  RăspundețiȘtergere
 4. Cumplita iarna pentru pasari! Fotografiile sunt extraordinare, dar mi se frange inima cand ma gandesc cata zbatere, cata durere si ce lupta apriga pentru supravietuire este in spatele lor...

  RăspundețiȘtergere
 5. frumoase poze luate de pe net

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

OM 1 - Preview. The Show Must Go On!

Cum e cu Autofocus-ul

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…