Treceți la conținutul principal

O toamna si doua fete frumoase - Workshop portret 28 Octombrie  Duminica am incheiat workshop-ul de la Cetatea Carului si sper ca participanti sa dezvolte in stil propriu tehnicile prezentate in cele 3 zile. Decorul a fost unul superb, pensiunea fiind asezata strategic, cu vedere spre Bucegi si spre Piatra Craiului. Au fost probleme cu nr. locurilor de cazare si am fost nevoit sa plasez o parte dintre participanti la o alta pensiune din apropiere. Munca a inceput cu noaptea in cap, inainte de rasaritul soarelui, atmosfera fiind extrem de rece, iar pe jos bruma din abundenta. Ne-am intrat in ritm imediat, si mai sa ratam micul dejun...

   Am avut soare toata perioada, asa ca s-a putut lucra cu lumina direct pe subiect pana toti participanti au deprins metodele de a expune perfect pielea si de a scapa de umbrele inestetice create de lumina directa. Fetele tremurau iar noi inroseam obturatoarele; Au fost si discutii prelungite in care am prezentat modul  meu de prelucrare, secrete, capcane si greseli curente.

 Uneori ne rapea frumusetea peisajului,

dar reveneam imediat la treburile noastre,


Iar rezultatele demonstrau capacitatea de asimilare rapida a informatiilor prezentate in orele de teorie,
 Sper ca toamna asta a insemnat o recolta bogata ptr. toti participantii la workshop; la o privire sumara am gasit la ei cadre pe care oricand le-as putea aseza fara ezitare in galeriile mele.
 Daca trag linie pot spune ca am avut o serie pusa pe munca, care a ignorat oboseala si frigul, chiar daca varsta participantilor a acoperit plaja 14-70 ani. Rezultatele lor le voi prezenta separat, dupa ce voi primi si fotografiile editate. Pana atunci poza de grup:


 Ca o paranteza, pana la finalul workshop-ului am mai strans un grup entuziasmat, viitori participanti la workshop:)


Worksop care se va desfasura la sfarsitul lui Ianuarie 2012;

 Acum astept doar zapada;Comentarii

 1. frumos. io n-am mai venit ca stiam ca veti face treaba buna.:)

  RăspundețiȘtergere
 2. Super reusit workshop-ul. Merci Mircea si sa ne vedem sanatosi la cel din iarna.
  Daca la workshopul asta am reusit ceva fotografii asa "ca ale tale", sunt nerabdator sa vad daca pot face la fel si cand totul in jur va fi alb.

  Super peisajele facute "pe langa" workshop.

  RăspundețiȘtergere
 3. Superbe fotografii.....Cat de rau imi pare ca nu am putut participa! In ianuarie o sa fiu prezenta! Felicitari!

  RăspundețiȘtergere
 4. Cornea Raducu Sabin6 noiembrie 2011, 11:08

  E greu sa-mi gasesc cuvintele potivite pentru a descrie aceast workshop. Pe langa faptul ca am petrcut clipe de neuitat alaturi de niste oameni minunati intr-o locatie deosebita, bagajul de cunostinte cu care ne-am intors acasa este de nepretuit. Felicitari Mircea ca ai reusit sa scoti din noi tot ce e mai bun! Abia astept iarna!
  Cornea Raducu Sabin.

  RăspundețiȘtergere
 5. Da..si eu astept cu nerabdare iarna. Acolo sa te tii. Multumim Mircea. Sustin ce-a spus Radu..multumim.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Note: All photos presented in the following review have been shoot in RAW format and were converted to TIFF/JPEG using PhaseOne - Capture 1 software. Because my default settings are all on Neutral and therefore both the colors and the contrast will be a bit faded compared to what our eyes will perceive, I had to edit the photos to add some contrast and saturation to be able to reflect the real colors. This was not the case for all photos that are presented below, as for some of them I did not had to adjust anything once the RAW was converted to TIFF/JPEG. Whoever has any issues with this can consider it it’s own problem. I will add as part of an archive full size photos as well as the RAW files, thus making everyone happy. By the way: reading this review is not a mandatory thing!
I shall start writing this review, by trying to express the feelings that I’ve had the moment when I have decided to challenge my fate by renouncing the honorary title of Nikon Ambassador, only to throw myse…

Review Olympus OM D E-M 1 MkII. Sau cum să câștigi atunci când toți cred că ai pierdut....

Toate fotografiile din acest review au fost trase în format ORF și convertite în Tiff/Jpeg cu programul PhaseOne - Capture1.  Deoarece trag doar Neutral iar culorile și contrastul în acest caz sunt mai șterse decât ce vedem în realitate am prelucrat fotografiile la nivel de contrast și saturație. Sunt și multe cadre la care nu am fost nevoit să intervin absolut deloc după conversie. Cine are o problemă cu acest aspect să fie sănătos. Voi posta o arhivă cu cadre la rezoluție maximă precum și fișierele ORF, așa încât să fie toată lumea mulțumită.    Citirea acestui material NU ESTE OBLIGATORIE.

  Voi scrie acest material încercând să exprim senzațiile prin care am trecut din momentul în care am hotărât să provoc soarta, renunțând la titlul de Ambasador Nikon în Romania, ptr. a mă arunca cu capul înainte într-o mare învolburată și plină de necunoscute. Cu numai câteva luni în urmă dovedeam ignoranță, râzând de sistemele mirorless, indiferent de cine le produce. Ce-i drept, eram atras de…

Despre editare, ptr puriști, hartiști și tot felul de triști.

Mai fac greșeala și postez din când în când cadre dificile, activând imediat câte un odihnit ce nu a ieșit probabil la fotografiat atât de des, sau pe distanțe suficient de mari de fotoliul din care emite un devastator - "PRELUCRATĂ! Putem vedea una needitată?"

La un moment dat, o domnișoară de la arte a comentat și ea, sugerând că de fapt eu sunt bun la editare, prelucrând pozulicile mediocre până la nivel comercial de wow. Domnișoara mea dragă, de ce nu ieși dumneata ziua din casă până nu te dai cu fond de ten, rimel și ruj? Ți-e rușine cu tine Raw? Ziceți că nu e corect ce fac? Vă permiteți voi pare să fiți corecți până la extrem? Hai să vă văd!

  Hai să vedem cum este și cu editatul/prelucratul acesta în fotografie. Am să expun poziția mea vis a vis de subiect. Consider că fotograful nostru nu alterează fotografia atât timp cât nu adaugă informație (elemente de imagine) care nu se regăsea în scena fotografiată. Senzorii aparatelor foto digitale au un comportament lin…