Calugarita - Mantis religiosa



  O insecta fascinanta, peste care am dat de nenumarate ori atunci cand ma taram pe burta, urmarind pasarici pe la Macin. Exista aproximativ 2000 de specii, majoritatea fiind specii tropicale ori subtropicale. La noi am intalnit 2 specii, Mantis religiosa si inca una, care imita firele de iarba uscate, de un maroniu galbui deschis, pe care am gasit-o la Vadu. Fotografiile realizate cu acea specie nu m-au multumit, asa ca le-am sters, iar acum regret. In fine, asta e.
 In schimb cele cu Mantis religiosa mi se par reusite, tinand cont de conditiile in care au fost facute, la sfarsitul unei zile toride de vara, in timpul unei ploi sezoniere, cu vant, soare, nori, praf.




  Momentele alternante de soare si ploaie au creat scena perfecta ptr. sedinta foto;





chiar daca preferam momentele cu soare celor cu ploaie



 Fiind o insecta carnivora, si-a dezvoltat aptitudini impresionante de deghizare, astfel dupa miscarile foarte lente prin care imita plantele pe care se catara, urmeaza o miscare fulgeratoare, cand membrele anterioare asemanatoare unui briceag, dar prevazute cu tepi ascutiti, insfaca orice insecta nefericita ce s-a apropiat suficient de mult. Aparatul bucal este unul de tip taietor, victima fiind tinuta strans cu bratele supradimensionate, si consumata de vie;



 Chiar si actul sexual are o parte macabra, femela consumand partenerul incepand de la cap, iar copularea are loc si mai intens ca urmare a unui reflex.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

OM 1 - Preview. The Show Must Go On!

Cum e cu Autofocus-ul

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…