Treceți la conținutul principal

Aduceti lemnul de foc...
 Umblam prin Ianuarie de nauc, evident prin Dobrogea. Monotonia stalpilor de pe marginea drumului este intrerupta de ceea ce se va dovedii una din imaginile etalon ale mentalitatii noastre. Doi indivizi, dintr-o specie pe care o credeam disparuta, iesisera din sat, cu o drujba sa taie un copac, ptr. a procura lemne de foc. Copacii din apropriere erau deja rasi, padurea era departe, asa ca au pus ochii pe un stalp ce sustinea cablurile de pe marginea drumului, si jap, jap, la nivelul solului, sa cada stalpul. Stalpul...ioc! TEAPAN IN PICIOARE! S-au scarpinat astia pe dupa caciula, si hop ideea de geniu, taiem de sus, luam bucata si la foc ea. Asa ca au taiat pe la 1.80 - 1.90 m, si dusi au fost:
Am trecut saptamana trecuta pe acolo... ce credeti?!  Au mai taiat inca o bucata din acelasi stalp, de la o inaltime si mai mare: Cred ca nu ajunge tot napalmul, nici agentul Orange, sa starpeasca specia asta parazita.

Comentarii

 1. Extraordinar, Mircea! La noi in zona niste distrusi au furat 4 (patru) stalpi de telefonie, impreuna cu 1 km de cablu. Am stat iarna vreo doua luni fara telefon si net- o placere. Romanul e inventiv si harnic, fura tot ce prinde.
  Mult succes in continuare!

  RăspundețiȘtergere
 2. Va vaicariti degeaba, ati avut ocazia sa contribuiti la starpirea speciei astea parazite si nu ne spuneti ca ati facut-o. Daca i-ati vazut pe cei doi in fapt trebuia sa-i fotografiati si sa-i raportati la cel mai apropiat post de politie. Sau sa sunati la 112 si ar fi trimis un echipaj care sa-i prinda in fapt. Daca vrem o tara mai altfel trebuie sa ne facem si partea noastra de treaba murdara. Spuneti-ne, daca vedeati doi indivizi macelarind pe un al treilea ce ati fi facut? Ati fi revenit doar si fotografiat cadavrul peste cateva luni?

  PS Vroiam de fapt sa va spun ca-mi plac fotografiile dvs dar ca mi-as dori sa fiti mai selectiv cu ceea ce faceti public. Aratati-ni-le numai pe cele de la extraordinar in sus.

  RăspundețiȘtergere
 3. Și uite încă o dovadă că cel mai important în fotografie este fotograful, nu aparatul.
  Dintr-un subiect mai mult decât banal, se poate scoate artă.
  Din punct de vedere fotografic, imaginile sunt perfecte. Expunere, încadrare, mesaj,... tot.

  RăspundețiȘtergere
 4. povestea cu hotii priceputi :)) ce ma mira este faptul ca doar un stalp este taiat, restul sunt inca in "picioare" :))
  felicitari oricum pentru cadre!

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Note: All photos presented in the following review have been shoot in RAW format and were converted to TIFF/JPEG using PhaseOne - Capture 1 software. Because my default settings are all on Neutral and therefore both the colors and the contrast will be a bit faded compared to what our eyes will perceive, I had to edit the photos to add some contrast and saturation to be able to reflect the real colors. This was not the case for all photos that are presented below, as for some of them I did not had to adjust anything once the RAW was converted to TIFF/JPEG. Whoever has any issues with this can consider it it’s own problem. I will add as part of an archive full size photos as well as the RAW files, thus making everyone happy. By the way: reading this review is not a mandatory thing!
I shall start writing this review, by trying to express the feelings that I’ve had the moment when I have decided to challenge my fate by renouncing the honorary title of Nikon Ambassador, only to throw myse…

Review Olympus OM D E-M 1 MkII. Sau cum să câștigi atunci când toți cred că ai pierdut....

Toate fotografiile din acest review au fost trase în format ORF și convertite în Tiff/Jpeg cu programul PhaseOne - Capture1.  Deoarece trag doar Neutral iar culorile și contrastul în acest caz sunt mai șterse decât ce vedem în realitate am prelucrat fotografiile la nivel de contrast și saturație. Sunt și multe cadre la care nu am fost nevoit să intervin absolut deloc după conversie. Cine are o problemă cu acest aspect să fie sănătos. Voi posta o arhivă cu cadre la rezoluție maximă precum și fișierele ORF, așa încât să fie toată lumea mulțumită.    Citirea acestui material NU ESTE OBLIGATORIE.

  Voi scrie acest material încercând să exprim senzațiile prin care am trecut din momentul în care am hotărât să provoc soarta, renunțând la titlul de Ambasador Nikon în Romania, ptr. a mă arunca cu capul înainte într-o mare învolburată și plină de necunoscute. Cu numai câteva luni în urmă dovedeam ignoranță, râzând de sistemele mirorless, indiferent de cine le produce. Ce-i drept, eram atras de…

Despre editare, ptr puriști, hartiști și tot felul de triști.

Mai fac greșeala și postez din când în când cadre dificile, activând imediat câte un odihnit ce nu a ieșit probabil la fotografiat atât de des, sau pe distanțe suficient de mari de fotoliul din care emite un devastator - "PRELUCRATĂ! Putem vedea una needitată?"

La un moment dat, o domnișoară de la arte a comentat și ea, sugerând că de fapt eu sunt bun la editare, prelucrând pozulicile mediocre până la nivel comercial de wow. Domnișoara mea dragă, de ce nu ieși dumneata ziua din casă până nu te dai cu fond de ten, rimel și ruj? Ți-e rușine cu tine Raw? Ziceți că nu e corect ce fac? Vă permiteți voi pare să fiți corecți până la extrem? Hai să vă văd!

  Hai să vedem cum este și cu editatul/prelucratul acesta în fotografie. Am să expun poziția mea vis a vis de subiect. Consider că fotograful nostru nu alterează fotografia atât timp cât nu adaugă informație (elemente de imagine) care nu se regăsea în scena fotografiată. Senzorii aparatelor foto digitale au un comportament lin…