Aduceti lemnul de foc...




 Umblam prin Ianuarie de nauc, evident prin Dobrogea. Monotonia stalpilor de pe marginea drumului este intrerupta de ceea ce se va dovedii una din imaginile etalon ale mentalitatii noastre. Doi indivizi, dintr-o specie pe care o credeam disparuta, iesisera din sat, cu o drujba sa taie un copac, ptr. a procura lemne de foc. Copacii din apropriere erau deja rasi, padurea era departe, asa ca au pus ochii pe un stalp ce sustinea cablurile de pe marginea drumului, si jap, jap, la nivelul solului, sa cada stalpul. Stalpul...ioc! TEAPAN IN PICIOARE! S-au scarpinat astia pe dupa caciula, si hop ideea de geniu, taiem de sus, luam bucata si la foc ea. Asa ca au taiat pe la 1.80 - 1.90 m, si dusi au fost:




Am trecut saptamana trecuta pe acolo... ce credeti?!  Au mai taiat inca o bucata din acelasi stalp, de la o inaltime si mai mare:



 Cred ca nu ajunge tot napalmul, nici agentul Orange, sa starpeasca specia asta parazita.

Comentarii

  1. Extraordinar, Mircea! La noi in zona niste distrusi au furat 4 (patru) stalpi de telefonie, impreuna cu 1 km de cablu. Am stat iarna vreo doua luni fara telefon si net- o placere. Romanul e inventiv si harnic, fura tot ce prinde.
    Mult succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Va vaicariti degeaba, ati avut ocazia sa contribuiti la starpirea speciei astea parazite si nu ne spuneti ca ati facut-o. Daca i-ati vazut pe cei doi in fapt trebuia sa-i fotografiati si sa-i raportati la cel mai apropiat post de politie. Sau sa sunati la 112 si ar fi trimis un echipaj care sa-i prinda in fapt. Daca vrem o tara mai altfel trebuie sa ne facem si partea noastra de treaba murdara. Spuneti-ne, daca vedeati doi indivizi macelarind pe un al treilea ce ati fi facut? Ati fi revenit doar si fotografiat cadavrul peste cateva luni?

    PS Vroiam de fapt sa va spun ca-mi plac fotografiile dvs dar ca mi-as dori sa fiti mai selectiv cu ceea ce faceti public. Aratati-ni-le numai pe cele de la extraordinar in sus.

    RăspundețiȘtergere
  3. Și uite încă o dovadă că cel mai important în fotografie este fotograful, nu aparatul.
    Dintr-un subiect mai mult decât banal, se poate scoate artă.
    Din punct de vedere fotografic, imaginile sunt perfecte. Expunere, încadrare, mesaj,... tot.

    RăspundețiȘtergere
  4. povestea cu hotii priceputi :)) ce ma mira este faptul ca doar un stalp este taiat, restul sunt inca in "picioare" :))
    felicitari oricum pentru cadre!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

OM 1 - Preview. The Show Must Go On!

Cum e cu Autofocus-ul

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…