La Hagieni - sau cine mai face Wild Life!


Tocmai am aflat ce pățesc oamenii din cauza mea. Mi-a povestit amicul Ionuț Popescu, pe care nu-l cunoșteam la momentul acțiunii, despre un episod care m-a bagat sub masă din cauza râsului!
 Un alt prieten, Răducu Sabin Cornea, i-a comunicat lui Ionuț că urma să mă duc la pădurea Hagieni ptr a fotografia ceva. Ce anume... nu știa, așa că au luat legatura cu Mihai Baciu, cu care fac eu turele in Deltă, și au aflat de la Mihai că aș căuta Călifar Roșu, să-l fotografiez. Informație total eronată, am Călifar rosu într-un loc unde știu și cuiburile. Când au auzit cei doi, Ionuț și Răducu, au intrat în priză, specia asta este extrem de greu de fotografiat, eu am printre puținele cadre cu ei în zbor. Așa ca eroii din povestea mea au zis că dau lovitura - ”Hai băi să mergem să pregătim locurile, și când vine Mircea avem ce să-i arătăm ceva frumos.” Vroiau să mă impresioneze!
 Te pui cu nebunii! Habar nu aveau în ce se băgau!


 Acțiunea avea loc la începutul lui August, pe niște căduuuuri!!!!! Să nu mai zic că atunci sunt puține șanse să dai de Călifar roșu.
 Au ajuns ei la pădure, au încercat pe o parte... nimic, au încercat pe altă parte... nimic! Au intrat prin pădure, unde e junglă frate, da junglă cu dinți, nu așa...







 Ei la pantaloni scurți înotau prin urzică până la gât căutând păsăricile lui Mircea. Dupa ce s-au rătacit printre liane, au dat de un loc unde au găsit ceva care le-a produs stupoare - un picior de găină, într-un copac!

Găina lipsea. Sau învârtit în jurul ei, discutând - Băi, ce naiba o vrea Mircea să pozeze aici?!!! Că nu am găsit decât un Pițigoi cântând și un fluture zburând!!!
 Bine. Pițigoiul era un Lăcar!



  Iar fluturele”era mai mulți”




Cum stăteau ei și priveau la piciorul găinii, Ionuț are o revelație - Băăăi Răducule, Mircea o fi pus ăsta aici, și noi i-am stricat pânda, iar el acum ne pozează ca pe aia de la Vadu!!! Vezi povestea aici.
 S-au aruncat în tufisuri, cu ochii după orice semn care m-ar fi dat cică de gol.  Evident că nu au dat de mine, au dat de unul care făcea ceva ”răufăcăciuni”, că după ce l-au descoperit, răufăcatorul a șters-o.




 La plecare au mai găsit o Capră râioasă, pe care nu au pozat-o, că leșinau de cald.
La sfârșitul mesajului, Ionuț spune - La 2 săptămâni ai venit tu, și ai stricat tot!
  Eu am ajuns acolo la finalul unui proiect Nikon, de promovare a Dobrogei ascunse, fără litoral și alte zone sufocate de turism. În 2 saptămâni o iau de la capăt, voi realiza și filmari ptr un scurt metraj cu minunile Dobrogei. Este un proiect la care am gândit toată iarna, sper să nu mă fac de rușine, și sper ca nici o informație să nu mai ”transpire” să aflu apoi altă poveste ca aceasta de mai sus. Răducu si Ionuț au sta mult în cumpănă, să-mi spună... să nu-mi spună...
Le mulțumesc, au fost de poveste, așa că i-am făcut eroi!

Comentarii

  1. Auzi la ei - Că nu am găsit decât un Pițigoi cântând și un fluture zburând!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim Mircea. Te asteptam oricand cu drag In Dobrogea. Eu sunt un pic plecat acum din tara si nu prea am mai dat nici un semn, dar te urmaresc sa stii. La momentul potrivit iti voi povesti mai multe si te voi invita si pe meleaguri mai indepartate. Pozele mele de la iesirea cu tine si Ionut de la Hagieni si Vadu sunt aici http://www.facebook.com/media/set/?set=a.621462581212650.1073741825.100000467416452&type=3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai grija de tine Sabin. A fost frumos sa imi reamintesc impreuna cu Mircea acele clipe. :)

      Ștergere
  3. Sabin, mi-ai lăsat acum Dobrogea în grijă. Spor acolo unde ești, când revii în țară, dă și tu un semn.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

OM 1 - Preview. The Show Must Go On!

Cum e cu Autofocus-ul

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…