Zboară randunele!



  Cu ceva timp in urma umblam prin Dobrogea, pe o caldura de nedescris. Cautam păsari.




 Iar la un moment dat am zărit un loc cu ceva actiune:


 Erau Randunele si eu mă intrebam daca merita sa ma apuc de fotografiat, stiti voi... vrabii, gugustiuci si randunele... parca e jenant sa faci. Sau ciori! Cine dracu mai pozeaza Ciori?


 Degradant! Sau cel putin asa aveam eu impresia pe atunci (intre timp m-am apucat de pozat Ciori). Si cum altceva nu se arata, m-am sacrificat. M-am dus la pozat Randunele. Habar nu aveam in ce ma bag!!! Si la propriu si la figurat. Asta ptr. ca m-am bagat in apa...


... unde am stat mai multe ore, iar la iesire dezlipeam lipitorile de pe mine (ultima am gasit-o acasa, in chiloti)



  Si ma intrebam atunci: " ce naiba este cu ameteala asta?", fara sa stiu ca astea (lipitorile) pot sa te usureze de cel putin 1 litru de sange in cateva ore...
  Asta a ajuns cu mine pana acasa:



  Acum ce sa zic, multumesc lui Dumnezeu ca nu avem Crocodili! Ca mancat eram! Dar sa revenim la zburatoare; mamă ce repede zboară Randunelele, laser frate!
  Mi-am deplasat toate vertebrele de la rasuciri, fandari si aplecari, in incercarea de a prinde un cadru decent:







 Plus o saptamana de febră musculară, chiar daca nu sunt tipul sedentar, nu stau mult parazit prin casă. La un moment dat am gasit 2 pui abia zburati, care stateau la marginea unui plaur, pe o tulpina de stuf. Acolo asteptau cuminti sa li se aduca masa:


  Bine, nu stateau ei chiar cuminti, mai tipau uneori ca din gura de sarpe:


mai ales asta:


 Dar venea imediat unul din parinti să-i astupe gura:




 Va rog sa mă credeti, nu am simtit cum trece timpul... si nici cum se duce sangele in burta lipitorilor. Nimic, Nada. Eram hipnotizat, iar astia faceau spectacol:






 Interesant că parintii veneau si hrăneau pe rand, cand unul din pui, cand pe celălat; daca mama hrănea puiul din stanga, tata venea si hrănea apoi pe cel din dreapta, si tot asa. Cumva comunicau, ca prea le nimereau mereu. Anul viitor aloc cel putin o saptamana ptr. Randunele, că m-au pus pe ganduri.


Comentarii

  1. :)) hai c-am ras! Tare rau alea cu hranitul! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Excelente fotografii... randunele sunt superbe! Cat despre lipitori cica au si ceva parte benefica :)
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte fain! si fotografiile, da' si lectura :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Haios scris, iar fotografiile excelente!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mai scotoceste prin tolba si mai scoate franturi de poveste si pentru noi Mosule! Ca chiar daca nu suntem cuminti, totusi cam putine daruri ne imparti... In anul ce vine, speram postari mai dese pe blog ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt atatea care asteapta sa fie spuse, iar putinta mea e limitata. Va multumesc, am sa ma straduiesc mai mult!

    RăspundețiȘtergere
  7. Splendide imaginile "de familie"... :)
    Dar, dintr-un anumit punct de vedere, nici poza nr. 8 nu e rea... :))))
    SD

    RăspundețiȘtergere
  8. A meritat "donaţia" de sânge. :D Fotografiile cu rândunelele în zbor sunt superbe. Aştept oricând poveşti în imagini din Dobrogea. Felicitări pentru blog! Am reuşit să citesc şi restul de articole şi se vede clar că tot sufletul tău este acolo pe acele meleaguri.

    RăspundețiȘtergere
  9. Super. io va sfatuiesc sa nu incercati la randunele daca nu aveti rabdare..ce-a iesit aci..e marfa . super , again!

    RăspundețiȘtergere
  10. What a great series of these beautiful swallows, and what are they pretty sharp. Really a very nice series. I think the leech but a freak brrrrr ......

    Greetings Helma) from Holland)

    RăspundețiȘtergere
  11. felicitări!

    mulţumiri şi pentru poza nr.8...

    RăspundețiȘtergere
  12. Anonim spunea...

    Mircea Bezergheanu :esti un mizerabil critic al monahismului ortodox.Intr-adevar te-ai dus in SF MUNTE ca un spion ateu ,(ceea ce cred ca esti) nu ca un turist crestin dornic sa vada monahismul propriu -zis. baga de seama ce ti-a scris Ciprian Negrila , si batrtanul calugar roman care statea in acelasi loc de 30 de ani , si asa poate te trezesti la realitate.Critici Prodromul.... dar nu stii ca Prodromul nu are nici un ajutor de nicaieri.Nu stii ca Grecii abia asteapta sa puna mana pe el . tu imputitule nu cunosti regulile in Sf.Munte , dar iti permiti sa critici asa in mod subtil si educat.Tu stii ce inseamna sa-ti inchinoviezi viata intr-o manastire !!!??? Fao ,si apoi ai sa-ntelegi de ce lipseste apa calda ;curentul electric; indestula alimentatie...etc. Toate astea pt omorarea patimilor si a trupului.Traiul bun da si pofte multe,si de aici poti intelege de ce atatia nenorociti imbracati in haine monahale (pretinzand ca sunt calugari) ne fac ortodoxia de ras.SI niste dobitoci ca voi faceti publica stirea in cateva secunde k sa va faceti audienta, fara a cerceta mai intai din ce lume provin acei nenorociti.Ai si curajul sa defaimi Sfintele Moaste....!!!!!! ce stii tu despre toate astea ??? nimic nesimtitule .Cerceteaza mai intai si dupa aia judeca.... esti tot gol in interiorul tau ......

    RăspundețiȘtergere
  13. Anonim, remarca ta nu are nicio legatura cu fotografia. Mai degraba cu fanatismul religios.

    RăspundețiȘtergere
  14. Draga anonimule, ai mai scris asta la postarea cu muntele Athos, am citit dar am considerat ca nu e cazul sa raspund. Daca pe tine Craciunul sau apropierea de Muntele Athos te face sa gandesti asa... mi se scoala pielea pe mine. Si nu de frica, de mila! unii ca tine m-au ars pe rug in evul mediu, in numele credintei; unii ca tine m-au gazat in lagare in numele superioritatii unora fata de alti, unii ca tine m-au manat in Siberia in numele politicii, uni ca tine ma trimit sa ma arunc in aer cu bombe legate de piept, in numele razbunari... Cand ai sa-ti dai gluga aia neagra de pe cap, ai sa vezi ce suflet had ai. Eu cred in Dumnezeul meu, care nu-mi cere nimic, nici cand mor, nici cand ma nasc care nu are nevoie de ligai, obsedati sexual, lacuste in negru care nu-si pot deplasa "fundurile sfinte" decat in cele mai scumpe masini de teren. Nu-i mai amesteca aici pe Ciprian, sau pe Valeriu, acestia sunt Oameni cu care discut in particular acum, dupa ce i-am descoperit aici. Si care ma accepta, ma inteleg asa cum sunt. Dumnezeu asteapta o viata cu rabdare, sa vin la sfarsit si sa dau socoteala iar el sa judece; cine esti tu sa ma judeci in numele lui? Nu trebuie sa-mi raspunzi, ramai ascuns dupa cires, in umbra anonimatului.

    RăspundețiȘtergere
  15. Un An Nou cu sanatate, liniste sufleteasca si fericire! Un An Nou cu multe bucurii si cu impliniri pe toate planurile!
    La multi ani! Un An Nou minunat, Mircea!

    RăspundețiȘtergere
  16. Mircea, admit ca pozele cu tine în chiloti mi-au atras atentia mai mult ca cele cu rândunelele! Rar întâlnesti fotografi cu talent, si cu un fund perfect! :)
    Lipitoare norocoasa, o înteleg perfect, daca eram si eu una procedam la fel - ma infiltram în "zona interzisa"... :P

    Daca mai ai poze cu tenta erotica, te rog pune linkul! :D

    RăspundețiȘtergere
  17. articolul tau este minunat, o incatare ca de obicei...

    RăspundețiȘtergere
  18. orice padure are uscaturi!asa e si in ortodoxism,si catolicism si intre fotografi, medici si in alte spectre ocupationale.oameni ai Lui Dumnezeu suntem toti, si fiecare ar trebui sa isi dedice munca divinitatii.unii aleg sa traiasca in societate,altii sa traiasca in solitudine...toti avem dreptul de a alege sa traim asa cum dorim si in limitele potentelor noastre, evident cu asumarea, vrand-nevrand, a efectelor actiunilor noastre.indiferent carei meserii ne dedicam in viata.
    ai fotografii frumoase si esti un suflet deosebit!faci bine ceea ce faci si se vede pasiunea.mult succes pe mai departe!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

OM 1 - Preview. The Show Must Go On!

Cum e cu Autofocus-ul

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…