Vanatorii de fluturi II
Zilele trecute am fost la Viena, sa fotografiez ptr. cei de la Nikon, targul de Craciun. Printre sutele de obiective turistice veti gasi, undeva in spatele palatului Hofburg, o mica sera tropicala unde se nasc, traiesc si mor cateva specii de fluturi exotici. Locul se numeste Schmetterling Haus - Casa Fluturilor. Acolo am trait si eu o transformare, m-am simtit copil din nou, alergand hipnotizat dupa fluturii care zburau printre bananieri.
Chiar am asistat la momentul cand un exemplar de Caligo eurilochus isi depunea ouale pe spatele unei frunze de bananier:
Apoi am vazut cum alti fluturi ies din pupa, intinzandu-si incet incet aripile, vedeam zvacniturile insectei atunci cand pompa sange in aripile inca pliate, pentru a le desface complet:
Cel mai mult m-am uitat la un exemplar de Idea leuconoe chersonesia:
Nu sunt multe specii, dar spectacolul este garantat. Probabil ca vara veti gasi mai multe exemplare zburand de colo colo.
Morpho anaxibia:
Morpho deidamia:
Papilio blumei:
Papilio memnon agenor:
Papilio anchisiades:
Si un exemplar pe care nu am reusit sa-l identific, era singurul prostanac care statea pe o floare artificiala:
La un moment dat am avut sansa sa descopar cel mai mare fluture de pe planeta, care de fapt este o molie gigantica din familia Saturnidae, cu o suprafata a aripilor de 400 cm2 si o anvergura a aripilor de pana la 26 cm. Specia traieste in Asia de sud-Indonezia, si se numeste Attacus atlas:
Daca aveti drum prin Viena, faceti-va un bine, vizitati si Schmetterling Haus.
Merci de pont, e clar ca trebuie vazut.
RăspundețiȘtergereAcum nu stiu daca inainte sau dupa un alt pont premium, oceanograful de la Valencia.
Super imaginile.
Ajuta-ma sa pricep :)
RăspundețiȘtergereAm fost acolo acum o luna si cel putin jumatate de ora mi-am petrecut-o asteptand sa se normalizeze temperatura aparaturii si sa nu mai am condens pe lentila.
Apoi a trebuit sa ma lupt cu oamenii care fac poze cu blitzul si copiii care alearga dupa fluturi. Jumatate din fluturii de mai sus nici nu i-am vazut :(.
Anaxibia se incapatana sa se aseze locului doar in cele mai inaccesibile pozitii, iar tolomacii aia de eurilochus nu faceau altceva decat sa pape portocale si banane.
Si intervine nedumerirea - te-ai mutat in sera aia vreo doua-trei zile, asa? :)
Super Mircea! Am fost acolo acum cativa ani..si mi-a placut teribil! Aveam aparatul de o luna si ceva :)) Si am facut cateva poze decente cu cativa dintre ei :)). http://www.galerie-foto.ro/?p=273
RăspundețiȘtergereVa multumesc!
RăspundețiȘtergerezeeny: eu m-am dus cu aparatul si obiectivul cald, nu l-am scos pe drum din geanta (hotelul era oricum aproape) asa ca nu am avut probleme mari cu aburirea lentilei frontale, in 10 min pozam deja. Problema a fost ca m-am dus Duminica iar turistii veneau tot mai multi si nu ma puteam misca in voie. plus ca-si bagau telefoanele intre obiectivul meu si fluture, uneori la 10 cm de insecta!
Dar am observat ca atunci cand veneau multi oameni, un grup mai numeros, apareau ca prin minune mai multi fluturi; ori scuturau aia de bananieri, ori introduceau astia de la sere fluturi pe o teava, ceva...
M-am dus si a doua zi, luni, iar oamenii au fost mult mai putini, la fel si fluturii...
M-ai prins, dar nu m-am mutat acolo, m-am ascuns intre tufisuri si la inchidere am ramas doar eu si Fluturii!!!
Intrebare: pozele sunt cu ce aparat sunt facute: D7K sau D3?
RăspundețiȘtergereAm avut D3-ul, dar l-am lasat mai mereu la hotel. Acestea sunt facute numai cu D7000, si mai am inca o serie facute cu Nikon P7100. De ce?
RăspundețiȘtergerePana la urma conteaza mai mult fotograful de cat aparatul!
RăspundețiȘtergereAsta cu trimitere la acel cunoscut/prieten care va trezit la 3 dimineata ca si-a luat D3, sa ii aratati cateva butoane !
:))
Astia nu sunt fluturi normali, sunt fluturi fotomodel. Cum l-au vazut pe Mircea cu aparatul foto cum au incremenit, numai, numai sa ajunga si ei vedete. Si au si reusit.
RăspundețiȘtergere