Treceți la conținutul principal

Flori, fete și macete! La workshop-ul de studio.


 Am încheiat luna Februarie cu Wokshop-ul de fotografie în studio, constatând că Haita se leagă, liantul fiind tocmai Frumusețea și Creația. Studioul pus la dispoziție de Skin/Nikon România a fost și de data aceasta neîncăpător, mai ales că momentele de creație au fost completate cu cele de teste fizice, flotările fiind la pachet cu orice greșeală. Eu însumi am băgat două rânduri, ca urmare a neatenției... Oricum, victima principală a torturilor a fost Doctorul Serbănescu, din Constanța, supranumit Lord of the Grind, deoarece este stăpânul neoficial al Grindului de la Vadu. Aici vedeți cum i-am făcut ceva ajustări cu maceta, eliminându-i mâna aia neputincioasă


 Am vrut apoi să-l mai scurtăm și de cap, că avea gura mare


...da s-a zbătut energic, așa că am ratat lovitura, nimerind doar o căpșună... sau cum ar spune telectualii - Decât o Căpșună! Gen.


 Nu știu cum de mi-a scăpat, că doar mă antrenez zilnic! Chiar și acolo m-am antrenat, între reprizele foto, hăcuind tot ce zbura rapid prin aer!


 Eu tocam prospăturile, iar lumea poza mormanele de la picioarele mele Mi-au ieșit și cu forme geometrice regulate...


 Apoi le-am arătat cum iluminează o floare, dacă o iubești astfel încât să poată simți asta...


 Și au rămas muți atunci când au dat ochii cu frumusețea Laviniei, dar nu a durat mult că a ieșit cu bătaie, cine să o pozeze primul. Maceta a funcționat ireproșabil, am recăpătat controlul, astfel că mi-au ieșit câteva cadre, să moară Cici! Cam toate fotografiile au fost realizate cu o sursă de lumină pe model și alta pe fundal. Fotografiile de produs au fost realizate cu un blitz foarte interesant, un Walimex Pro de 180W, un blitz portabil cu acumulatori ce se prind la curea, și care au ținut încărcați 2 zile în care au tras toți participanții cu el. Impresionant! Partea cea mai bună la modelul acesta este că am la accesorii câteva modificatoare de lumină, printre care și un BeautyDish ce se pliază. Absolut genială soluția producătorului, rezultatele sunt mai sus. Să nu uit, mi-am luat Dronă! Dacă o să lipsesc brusc de la apeluri, m-au săltat aștia, că am intrat în ilegalitate!

Comentarii

 1. Foarte tare workshop-ul, cel putin pentru mine. Primul de acest fel si sper sa nu fie si ultimul.
  Multe de invatat, atmosfera foarte faina, oameni prietenosi, un model rabdator si o maceta pregatita pentru cine nu face flotari in caz de neatentie la explicatii.

  RăspundețiȘtergere
 2. Fratele meu lup salbatic, secretul e ca nu mai faci treaba cu maceta :) Trebuie neaparat sa ai in inventar si un levier, sau o ranga, de o marime apreciabila, ca se vede treaba ca nu se mai poate cu participantii astia la taberele tale de exterminare. Sau, alta idee care mi se pare geniala, este sa iti iei si un asistent, care sa te ajute la impartirea dreptatii, in stanga si in dreapta. Despre workshop... felicitari ! E peste ce am vazut pana acum. Sa spun si eu ca in reclamele alea de bere ? :) Probably the best in the world ? :) Damn, mor de ciuda ca nu am dat clickul ala de inscriere la momentul potrivit. Poate mai faci prin martie ceva...

  RăspundețiȘtergere
 3. Ciprian Chiripuci25 februarie 2014, 13:57

  Ai uitat sa pomenesti despre faptul ca stii sa tii si blenda, la o adica, si sa aduci ploaia....e drept ca la a doua activitate te-a batut Ana de departe... saraca... :) Multumim, atat Mircea, cat si Ana...precum si Lavinia, desigur. :)

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Note: All photos presented in the following review have been shoot in RAW format and were converted to TIFF/JPEG using PhaseOne - Capture 1 software. Because my default settings are all on Neutral and therefore both the colors and the contrast will be a bit faded compared to what our eyes will perceive, I had to edit the photos to add some contrast and saturation to be able to reflect the real colors. This was not the case for all photos that are presented below, as for some of them I did not had to adjust anything once the RAW was converted to TIFF/JPEG. Whoever has any issues with this can consider it it’s own problem. I will add as part of an archive full size photos as well as the RAW files, thus making everyone happy. By the way: reading this review is not a mandatory thing!
I shall start writing this review, by trying to express the feelings that I’ve had the moment when I have decided to challenge my fate by renouncing the honorary title of Nikon Ambassador, only to throw myse…

Review Olympus OM D E-M 1 MkII. Sau cum să câștigi atunci când toți cred că ai pierdut....

Toate fotografiile din acest review au fost trase în format ORF și convertite în Tiff/Jpeg cu programul PhaseOne - Capture1.  Deoarece trag doar Neutral iar culorile și contrastul în acest caz sunt mai șterse decât ce vedem în realitate am prelucrat fotografiile la nivel de contrast și saturație. Sunt și multe cadre la care nu am fost nevoit să intervin absolut deloc după conversie. Cine are o problemă cu acest aspect să fie sănătos. Voi posta o arhivă cu cadre la rezoluție maximă precum și fișierele ORF, așa încât să fie toată lumea mulțumită.    Citirea acestui material NU ESTE OBLIGATORIE.

  Voi scrie acest material încercând să exprim senzațiile prin care am trecut din momentul în care am hotărât să provoc soarta, renunțând la titlul de Ambasador Nikon în Romania, ptr. a mă arunca cu capul înainte într-o mare învolburată și plină de necunoscute. Cu numai câteva luni în urmă dovedeam ignoranță, râzând de sistemele mirorless, indiferent de cine le produce. Ce-i drept, eram atras de…

Despre editare, ptr puriști, hartiști și tot felul de triști.

Mai fac greșeala și postez din când în când cadre dificile, activând imediat câte un odihnit ce nu a ieșit probabil la fotografiat atât de des, sau pe distanțe suficient de mari de fotoliul din care emite un devastator - "PRELUCRATĂ! Putem vedea una needitată?"

La un moment dat, o domnișoară de la arte a comentat și ea, sugerând că de fapt eu sunt bun la editare, prelucrând pozulicile mediocre până la nivel comercial de wow. Domnișoara mea dragă, de ce nu ieși dumneata ziua din casă până nu te dai cu fond de ten, rimel și ruj? Ți-e rușine cu tine Raw? Ziceți că nu e corect ce fac? Vă permiteți voi pare să fiți corecți până la extrem? Hai să vă văd!

  Hai să vedem cum este și cu editatul/prelucratul acesta în fotografie. Am să expun poziția mea vis a vis de subiect. Consider că fotograful nostru nu alterează fotografia atât timp cât nu adaugă informație (elemente de imagine) care nu se regăsea în scena fotografiată. Senzorii aparatelor foto digitale au un comportament lin…