Treceți la conținutul principal

Bufniță şi cucuvele Bai ce m-au chinuit astea! Greu le-am mai gasit ptr. a le fotografia. Si din razbunare, am sa le pun pe blog, sa le fac de ras!
 Incep cu Ciuful de padure - Asio Otus - Long-Eared Owl , ca e mai simplu de gasit, cel putin la Galati si la Tulcea. In Galati apar la inceputul lui Decembrie, puteti sa-i vedeti pe faleza, in arborii de Tuia. Daca nu-i vedeti din prima, cautati la radacina copacilor urme numeroase de gainat... ridicati privirea si... voila:

  La Tulcea, cu aceiasi metoda dati de ei la Bididia. Eu am fotografiat unul si asta vara la Vadu: Trecem acum la Buha - Bubo Bubo - Eagle owl: Acum una facuta prin Spania, la noi nu cred sa o vedeti - Indian Eagle Owl - Bubo bengalensis:


 Iar la sfarsit sa va arat o Cucuvea - Athene noctua, pozata la Parches:


si una la Cetatea Enisala:


sau in Spania:
Bufnita din mitologie este reprezentanta a doua notiuni contradictorii - moartea sau intelepciunea, in conceptia anticilor fiind sinonima cu viata. Contradictia este explicata prin faptul ca zeitatea mortii cunoaste si secretele vietii, ale nasterii si ale reincarnarii.
 In Grecia antica, bufnita este simbolul Atenei, zeita intelepciunii. Lilith - vechea zeita ebraica, diavolita mortii infantile era identificata cu aceasta pasare.
 Sper ca anul viitor sa le fotografiez mai bine, pana acum nu prea am avut noroc. Si ca rugaminte, daca le vedeti, nu le deranjati, ca nu dau foc la case, nu moare nimeni, nu sunt malefice, asta se intampla in mintile bolnave ale taranilor nostri, care le ucid fara mila.

http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/816344/o-bufnita-dezmierdata

Comentarii

 1. Nu s-au făcut deloc de râs pentru că toate arată minunat. Sunt frumoase, haioase şi cu personalitate. :) Eşti prea exigent cu tine, dar un fotograf profesionist aşa trebuie să fie. ;)
  Lumină bună!

  RăspundețiȘtergere
 2. sunt ochioase si frumoase, nostime si cam ciudate...e bine ca nu crezi in superstitii sunt niste prostii...
  o sa ai mai mult noroc data viitoare ! o sa vezi...: )
  minunate fotografiile chiar si la prima mana...

  RăspundețiȘtergere
 3. Si toate astea ziceti ca le aveti impaiate? Ca altfel nu au cum sa iasa asemenea fotografii...
  Si unde le tineti depozitate ca arata foarte bine. Le faceti makeup-ul inainte de fiecare sedinta foto? Cu ce fixativ le dati?...

  Lasand gluma la o partea fotografiile sunt super ca de obicei.
  Dar din pacate mai lipsesc citeva specii de bufnite atohtone. Eu zic ca iarna asta (cand va veni si ea) ar fi cazul sa pornim in cautarea lor.

  RăspundețiȘtergere
 4. Sant gata, mi-am pus si ciorapi de lana, cu ce incepem? :)

  RăspundețiȘtergere
 5. Ele sunt haioase, au ceva...numai al lor iar fotografiile sunt foarte reusite ! Sunteti modest!

  RăspundețiȘtergere
 6. Imparti toate lucrurile astea cu lumea care nu le poate vedea. Scrii o poveste, aproape un semi-documentar [foarte inspirata alegere] la fiecare postare. Cu mine, care traiesc intre betoane, si nu sunt singurul.
  Noi, toti, nu ar trebui sa fim altfel decat recunoscatori. Esti aproape NGC-ul nostru de pe bloguri. Senzational blog, senzational fotograf!

  RăspundețiȘtergere
 7. Si tu Brutus?!
  Pai nu am mai spus ca nu sunt de la NG?
  Asa cum s-a prins unul din voi, sunt de la Animal Planet! :)

  RăspundețiȘtergere
 8. eu am gasit un pui de cucuvea in parc atacat de 2 ciori adulte. arata ca miniatura ultimei poze. cand se sperie isi dubleaza dimensiunile si il hranesc cu carne de pui

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Note: All photos presented in the following review have been shoot in RAW format and were converted to TIFF/JPEG using PhaseOne - Capture 1 software. Because my default settings are all on Neutral and therefore both the colors and the contrast will be a bit faded compared to what our eyes will perceive, I had to edit the photos to add some contrast and saturation to be able to reflect the real colors. This was not the case for all photos that are presented below, as for some of them I did not had to adjust anything once the RAW was converted to TIFF/JPEG. Whoever has any issues with this can consider it it’s own problem. I will add as part of an archive full size photos as well as the RAW files, thus making everyone happy. By the way: reading this review is not a mandatory thing!
I shall start writing this review, by trying to express the feelings that I’ve had the moment when I have decided to challenge my fate by renouncing the honorary title of Nikon Ambassador, only to throw myse…

Review Olympus OM D E-M 1 MkII. Sau cum să câștigi atunci când toți cred că ai pierdut....

Toate fotografiile din acest review au fost trase în format ORF și convertite în Tiff/Jpeg cu programul PhaseOne - Capture1.  Deoarece trag doar Neutral iar culorile și contrastul în acest caz sunt mai șterse decât ce vedem în realitate am prelucrat fotografiile la nivel de contrast și saturație. Sunt și multe cadre la care nu am fost nevoit să intervin absolut deloc după conversie. Cine are o problemă cu acest aspect să fie sănătos. Voi posta o arhivă cu cadre la rezoluție maximă precum și fișierele ORF, așa încât să fie toată lumea mulțumită.    Citirea acestui material NU ESTE OBLIGATORIE.

  Voi scrie acest material încercând să exprim senzațiile prin care am trecut din momentul în care am hotărât să provoc soarta, renunțând la titlul de Ambasador Nikon în Romania, ptr. a mă arunca cu capul înainte într-o mare învolburată și plină de necunoscute. Cu numai câteva luni în urmă dovedeam ignoranță, râzând de sistemele mirorless, indiferent de cine le produce. Ce-i drept, eram atras de…

Despre editare, ptr puriști, hartiști și tot felul de triști.

Mai fac greșeala și postez din când în când cadre dificile, activând imediat câte un odihnit ce nu a ieșit probabil la fotografiat atât de des, sau pe distanțe suficient de mari de fotoliul din care emite un devastator - "PRELUCRATĂ! Putem vedea una needitată?"

La un moment dat, o domnișoară de la arte a comentat și ea, sugerând că de fapt eu sunt bun la editare, prelucrând pozulicile mediocre până la nivel comercial de wow. Domnișoara mea dragă, de ce nu ieși dumneata ziua din casă până nu te dai cu fond de ten, rimel și ruj? Ți-e rușine cu tine Raw? Ziceți că nu e corect ce fac? Vă permiteți voi pare să fiți corecți până la extrem? Hai să vă văd!

  Hai să vedem cum este și cu editatul/prelucratul acesta în fotografie. Am să expun poziția mea vis a vis de subiect. Consider că fotograful nostru nu alterează fotografia atât timp cât nu adaugă informație (elemente de imagine) care nu se regăsea în scena fotografiată. Senzorii aparatelor foto digitale au un comportament lin…