Secretul fotografiilor mele. Seminar foto Nikon - de la concept la editarea finală. 2-3 August 2014


  În perioada 2-3 August organizez, cu sprijinul Skin/Nikon România un seminar de fotografie la București. Voi prezenta modul meu de lucru de la alegerea subiectului până la distribuția fotografiei, cu accent pe editarea foto, acolo unde putem scoate la iveală bijuterii ascunse în cadre banale, sau chiar compromise, la prima vedere.Am ajuns la concluzia că fotografia începe din clipa în care introducem bateria în aparatul foto, o dată cu setările specifice ptr. fiecare gen în parte. Alegerile bune, adecvate situației specifice momentului ales să-l fotografiem vă pot ajută să exploatați până la ultimul strop de performanță aparatul pe care-l dețineți. Toate astea duc la fișiere care permit editări profunde, ce vă vor schimba părerea despre fotografie. Vă pot elibera într-o oarecare măsură de stresul limitelor tehnice, ptr a vă concentra pe latura creativă. Dar nu vă voi face artiști, cu asta vă nașteți. Nici o facultate nu va face artiști, sau ingineri. Facultățile doar certifică calitățile acestea, ajutând la cizelare. Tot așa, eu vă dau uneltele, vă arăt cum să le folosiți, dar voi veți fi cei care vor da tușa finală.
  Mai pe scurt, vă voi arăta cum fac, de la alegerea momentului de fotografiat, până la predarea fotografiei.

   Seminarul  se va desfasura la Centrul de Training Nikon, din Splaiul Unirii, nr. 74, etaj 3, sector 4.
   Ptr rezervarea locului trebuie să-mi scrieți pe adresa de mail - mirceabezergheanu@yahoo.com
 Trebuie să aveți un laptop, cu Photoshop-ul instalat, pe langă care va fi nevoie de CaptureNX, de Color Efex Pro 4 și de Viveza de la NikSoftware. Color Efex Pro 4 și Viveza sunt plugin-uri ptr Photoshop și pot fi descarcate în varianta trial. La fel si Capture NX poate fi descarcat ptr folosire o perioada limitata de timp. Ptr. cei care folosesc altă marca de aparat foto, în afara de Nikon, recomand să veniți cu programul de conversie Raw preferat. Eu RECOMAND  Phase One, care are module de conversie ptr toate marcile de aparate DSRL. 
  Ora de începere este 9,00 - pauza de masa între 13,30 - 14,30 apoi continuăm pană la ora 18,00.
 Dacă nu răspund zilele acestea la mesajele de pe mail, nu vă impacientați, umblu după o furtună, prin Dobrogea, și e posibil să ajung în zone unde nu am acoperire GSM/Internet.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

OM 1 - Preview. The Show Must Go On!

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Cum e cu Autofocus-ul