Tabăra Foto din Dobrogea, cel mai banal, nedorit și neașteptat eveniment foto al anului.



 În perioada 4-8 Septembrie, vă aștept la Cheile Dobrogei, să refacem haita pierdută. Nu este despre fotografie, nu este despre cel mai bun sau cel mai slab, nu este despre aparate și obiective, despre concursuri, clasamente sau premii. Este despre o poveste, deoarece oamenii nu mai au timp astăzi să asculte povești. Este despre un câmp de Colilie, este despre o mică Floare albastră, despre un fluture, o pasăre, un lup pierdut și un mânz nărăvaș. Știu că nu ai timp, știu că e departe, dar într-un vis, timpul și spațiul nu mai au relevanță. Într-un vis tu ești stăpânul Timpului. Ești mânzul liber, lupul pierdut, ești Copacul.





    Vă ofer camere la un hotel de un miliard de stele, voi aduceți doar sacul de dormit.


 Poveștile le aduc eu, iar când le voi fi terminat pe ale mele, vom asculta păsările,vântul și soarele, ce sună cam



 ceața și norii,







 Nu vă pot promite nimic, este un eveniment ptr. o mână de oameni -dar ce oameni!- este cel mai banal, ordinar, neinspirat eveniment foto al anului. Nemediatizat, nedorit și neașteptat. Într-o lume plină de evenimente EXCEPTIONALE. Care este!
 Așa că, dacă mai e unul curios, ascultați ce trebuie să faceți

 - În primul rând, 5 flotări. Cu mâna dreaptă la spate. Apoi faceți rost de cort, sac de dormit, mâncare ce poate rezista 4-5 zile, servețele umede și cremă de soare. Bocanci si haine de schimb.
 - vă faceți curaj, lăsați complexul de inferioritate acasă, în Dobrogea  toți suntem egali. Că e Nikon, că e Canon...
 Cei mai bine pregătiți vor ajuta pe cei care sunt la început. Dotarea tehnică nu contează, dar dacă puteți veni cu obiective fisheye, sau ultrawide, alături de unul macro si ceva cu focala lungă, ar fi perfect. Dacă nu, cei de la Nikon Romania ne-au făcut o surpriză, și ne vor aduce câteva aparate - D4, D800, D600, D7100, D5200, precum și toată gama de superteleobiective - Nikon 200/2 VR,  300/2,8VR,  400/2,8VR,  500/4 VR, 600/4VR și ultimul superteleobiectiv lansat de Nikon, 800/5,6VR.
 Cu astea vom putea fotografia Soarele la apus și la răsărit, asa cum nu ați mai făcut niciodată, vom fotografia păsări pe care nu le-ați mai vazut în viața voastră, vom face portrete în lumină naturală.

















Aduceți carduri CF și SD, ptr a putea folosi aparatele și obiectivele, chiar dacă folosiți altă marca de aparat. Toți mai greșim în viață...
  După prima ediție a taberei, cei de la Photosetup s-au arătat interesați și ei de participare, trebuie să-i contactez, să vedem cu ce anume ne pot fi de folos în tabara asta.
 Adunarea se va face de Miercuri, 4 septembrie 2013, la Cheile Dobrogei, unde veți ajunge mai ușor dacă veniți dinspre Mihail Kogălniceanu, din care ieșiți spre Târgușor.
 Nefiind o tabără ptr. fătălăi, nu vă mai dau alte indicații, neputincioșii să se piardă pe drum, să nu avem vaiete noaptea.
 De la Cheile Dobrogei, voi da alarma pe neașteptate -ora 3 noaptea- vom strânge rapid tot și vom pleca spre Cetatea Enisala, dar e posibil să vă duc în alt loc, deocamdată secret. Ultimele 2 zile vom sta în zona Munților Măcin, ori în locul primei tabere, ori la poalele Pricopanelor. Vom face mișcările de trupe, ptr a păcălii adversarul, care crede că poate veni în vizită, o zi, pe neanunțate.
 Cei care pot să mai aducă hainuțe si jucării, pe care să le daruim copiilor din satele pe unde trecem, pot să o facă.
 Să nu mai prind pe nimeni în roz, ca data trecută! Nu răspund dacă vă violează un cioban de Dobrogea! Mai aveți puțin timp să vă antrenați, eu am început antrenamentul încă din Tenerife...




 Ne întâlnim în vis...





Comentarii

  1. ca de obicei, fantastic. melodia...nu mai zic. O ascult de cate ori am ocazia.

    RăspundețiȘtergere
  2. Colimbricul de campie13 august 2013 la 21:27

    Mircea nu ai precizat, aducem blendele si margelele de acasa sau o sa aduca cei de la PhotoSetup accesorile? :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă te prind cu mărgele, te sugrum cu ele!!! Iar Colimbricul este descoperirea mea ornitologică, acum văd că ai dat de unul de câmpie, după cel descoperit de mine, cel de baltă

      Ștergere
    2. Pai bun inteleg descoperirea ta dar din cate stiu nu ai dat de el. Fuse fuse dar se duse....
      Sau sa fi fost de vina soferul de barca.

      Ștergere
    3. Bai, care te iei de soferul de barca?!! Arata-te, sa-ti vad fata!

      Ștergere
  3. wow... am ramas fara cuvinte la o asemenea invitatie. Anul asta nu pot, dar ma voi gandi cu jind la aventura ce va asteapta pe toti acolo. Sa aveti timp fain!

    RăspundețiȘtergere
  4. Intilnirea banuiesc ca e la intrarea in chei cum se vine dinspre Tirgusor. La un pic de distanta dupa o curba la dreapta e acolo un loc unde pot parca mai multe masini fara probleme. Ar fi utila si o ora de intilnire.

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca am fi avut posibilitatea, nu am fi ratat asa un eveniment!

    RăspundețiȘtergere
  6. Pleaca careva din bucuresti si mai are un loc prin masina? Promit sa consum putin si de nu, ma aruncati peste bord. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. "După prima ediție a taberei, cei de la Photosetup s-au arătat interesați și ei de participare, trebuie să-i contactez, să vedem cu ce anume ne pot fi de folos în tabara asta." - buna replica, intr-adevar daca pot fi de folos pot participa activ, daca nu pto sta acasa :)

    Asa se asteapta unii sa fie rugati, invitati sa participe si te tot refuza, cand incep sa miroasele peste prajit dau iama. Acum cei care organizeaza intr-adevar asa tb sa puna problema. Cu ce imi poti fi de folos la tabara mea foto organizata, ca sa te primesc, ma refer aici ptr firmele de profil.

    RăspundețiȘtergere
  8. Voi face tot posibilul sa vin. Sper sa ne ajute vremea si Providenta. Va rog sa ma treceti pe lista. Multumesc.
    P.S. Eu voi dormi in masina.Sper ca nu ne duceti pe drumuri impracticabile, sa raman fara "dormitor" :)
    Camelia Sopon

    RăspundețiȘtergere
  9. Salutare!
    Pentru cei fara feisbuc si care nu pot veni (datorita muncii) in toate zilele, se poate un itinerariu, sau o adresa de e-mail?
    Multam fain, anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  10. As merge si eu cu masina, putem sa o luam cu noi, precum melcul ? :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Poate oricine sa vina..sau cum? adica si incepatori ? sau de la ce varsta se poate merge?

    RăspundețiȘtergere
  12. Cineva care sa plece cu masina din bucuresti pe 4? Platesc benzina si n-am nici cine stie ce bagaj. Daca mai exista cineva, sa-mi dea un semn pe 0732953346.

    RăspundețiȘtergere
  13. Cu barbia sprijinita-n degetu` mare, avand ochii mici- pana-n f22, semi-incruntat, va doresc: s-aveti parte de frig, ploie, lapovita si ninsoare; sa nu aveti parte de nicio pasarica!! Ehh.. invidia musteste-n mine...
    Va salut din "papusoi". Aia cu motodeltaplanu'..sa ma ocoliti... am tinta buna!
    Sper, totusi, ca se va organiza ceva ~winter edition~ .


    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

OM 1 - Preview. The Show Must Go On!

Cum e cu Autofocus-ul

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…