Tot mai jos



  S-au adunat ceva fotografii cu insecte, din iesirile trecute, asa ca le voi posta aici, dar fara comentarii, ca nu stiu mai nimic despre ele. Specialistul este prietenul meu, Cosmin Manci, pe care-l deranjez mereu sa-mi indentifice capturile.
  Incep cu un paianjen special, extrem de frumos, rar, greu de vazut - Eresus cinnaberinus:













  I se mai spune paianjenul gargarita, si este evident motivul.
Si daca tot am inceput cu rapitorii, voi continua in acelasi ton:









  Ptr. a trece acum si la cele pasnice:

















Iar ptr. sfarsit am lasat cativa fluturi:











  Daca vremea se schimba, si nu mai bate vantul asta turbat, ies maine si poimaine sa mai caut si altii!

 Am fost astazi si am tras cateva cadre, mai ales cu Plebejus argus:











  Am pozat si o floare de mazare, apoi alte cateva vietati:






Comentarii

  1. Hahaha, sunt primul la comentariu !!! WOOOOOOWWWWWWWW, superbe fotografii. Domnule Berzergeanu tot ce ati postat sau ce mai aveti adunate, intr-o carte si publicata... Arta fotografica... Numai bine !

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt de aceeași părere cu dl. A V-A , cu privire la carte. Chiar ar merita.
    Dar, așa, cu respect vă întreb : primele 12 foto, cele cu răpitorul roșu , chiar sunt reale? adică personajul acela din fotografii este real? sau e unul pe care îl aveați în vitrină și vreți doar să ne încântați privirile cu el?
    Nu vă supărați, dar eu așa imagini cu și despre gângănii n-am mai văzut și nu cred că voi mai avea plăcerea, așa că doresc să mă asigur.
    Tot respectul pentru muncă, răbdare, pricepere,imaginație...dar vă rog, paianjenul...???? E mult prea frumos totul acolo și...
    E.

    RăspundețiȘtergere
  3. E cat se poate de real. Am unul acasa, ptr fotografii, dar maine cred ca-l voi duce inapoi, sa-l eliberez. Nu este prea cooperant, sare ca un apucat, iar daca-l scap in casa, Geanina nu mai doarme o luna decat pe la rude...
    Cu publicarea, cred ca glumiti. In primul rand nu am bani sa pot sustine un asemenea demers. E faliment sigur, la cum pun problema editurile si tipografiile...

    RăspundețiȘtergere
  4. plecati dupa alti fluturi? apai asa o bucurie merita o recompensa. facem troc. sa-i vad si apoi va voi spune o poveste. M.

    RăspundețiȘtergere
  5. Puțină organizare v-aș ruga.
    Cu cartea am putea rezolva pe sistemul:dați un leu pentru ..."flutureu". Scuze dar n-am găsit altă rimă pt. Ateneu. Aștept sugestii în acest sens.
    M., te-am ruga să ne spui povestea mai devreme.Ai văzut deja destui fluturi pe-aici și oricum știam că noi cu toții avem...câte unii pe undeva.
    Mulțumiri domnului Bezergheanu pentru explicații. Dar v-aș sugera să-l mai păstrați o vreme pe necooperant pe-acasă, poate se disciplinează și...Între timp Geanina ar putea locui la mine. Vă asigur că o să ne înțelegem bine.
    Sper că n-am omis nimic. Voi reveni să aflu ce ați hotărât.
    E.

    RăspundețiȘtergere
  6. Deoarece observ că vă hotărâți cam greu ( a se citi, vă treziți,dar de! noaptea-i scurtă), adaug câteva detalii propunerilor mele, poate vă ajută.
    Flutureu care rimează cu un leu (tigru,panteră...ce-o fi,dar deja mă pierd în detalii) ar putea fi înlocuit cu fluturei,care rimează cu 10 lei.Nu și cu Ateneul,dar nu ne pasă, acela-i gata,s-a renovat.În felul acesta suma pentru carte s-ar strânge mai repede. Eu dau din prima 100 de lei,ca să vă motivez și poate găsiți voi și rima (pentru sută).
    Mai mult, de pe vremea leului cu Ateneul,a intervenit criza, altă inflație,deci nici leul nu mai e ce-a fost (scuze celor născuți în zodia cu pricina,dar nu mă refer DELOC la ei, ci strict la biata monedă).
    Totuși,aștept sugestii în continuare, pentru alte rime mai eficiente.
    Privitor la cazare: 5*,all inclusiv,garantat!
    (dar,saună-masaj-...???, n-am)
    Tot E.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mersi mult pentru *curățenia făcută* . Aș fi vrut să fac eu asta dar nu știam cum. Și acesta poate fi ...

    RăspundețiȘtergere
  8. Superbe ca intotdeauna! Paianjenul ala rosu e absolut fenomenal :) dar o cred pe Geanina, asa ca ai grija sa nu scapi nimic pe nicaieri :)). Paianjeul ce are deja prada, parca era wasp spider -paianjenul viespe, nu?

    RăspundețiȘtergere
  9. Da, cel cu prada este un paianjen viespe, femela. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  10. fluturii! cat ma bucur sa-i vad! ca sa nu raman cu datoria, maine ma voi prezenta aici cu povestea. sa fie cu un ac? sa fie cu o libelula? vedem maine...M

    RăspundețiȘtergere
  11. Un ac! Merita si el un pic de atentie, nu-i asa? Mai ales acum, cand se pare ca a fost pierdut. Domnule Bezergheanu, va invit sa-i aflam impreuna povestea si sa ne lasam purtati de pasi spre satul in care era. Speram ca ne va intampina linistea, dar satul este de fapt un loc al al zarvei, conflictelor, disputei. Locuitorii lui nu s-au inteles niciodata bine, dau vina unul pe altul pentru orice necaz care li se intampla, iar fiecare zi le aduce un nou motiv de cearta. Nici ei nu mai stiu de unde a pornit furia, dar a devenit o parte a vietii, a firii. Prinsi in inertia raului si vesnic preocupati sa se razboiasca intre ei, satenii au incetat sa mai aiba grija de casa, familia, gradina lor. Nici macar n-au observat ca dezbinarea, indiferenta, praful, buruienile au cuprins tot. Degeaba le dadea sfaturi o batrana vestita pentru intelepciunea ei, nimeni nu o asculta, iar relele se inmulteau in viata fiecarui locuitor. Intr-o seara, acestia au vazut-o pe batrana in mijlocul drumului din fata casei sale, aplecata sa caute ceva. Au intrebat-o ce face, iar batrana le-a zis ca si-a pierdut acul. Atunci, saritori, toti s-au pus in genunchi si au inceput sa caute de zor. Dupa o vreme, unul dintre ei a spus: „Se lasa seara, in curand nu vom mai vedea nimic! Poti sa ne spui mai clar unde ti-ai pierdut acul?”. „In casa!’’, i-a raspuns batrana. Glasul indignat al multimii a fost acelasi: „E smintita! De ce ne-a pus sa-l cautam afara?”. Raspunsul ei ar fi putut sa para o sfidare sau o mostra de nebunie: „Pentru ca aici este lumina!”. Supararea oamenilor a devenit si mai mare. Totusi, cineva a intervenit: „Si ce daca este lumina afara? N-ai cum sa gasesti acul acolo unde nu l-ai pierdut! Mai bine ducem o lampa in casa si-l cautam!’’. Batrana incepu sa rada: „E simplu, nu? Cand veti incepe sa va folositi inteligenta pentru a intelege ce se intampla cu vietile voastre? V-am vazut mereu cautand in exterior explicatii pentru necazurile traite. De ce va cautati pacea in lucruri exterioare? Acolo ati pierdut-o oare?’’.
    Morala, locul pe care ni-l gasim in poveste, momentul in care simtim ca facem parte din ea, fiecare le decide pentru sine. Eu vreau sa va multumesc pentru fotografii, iar de data asta mai ales pentru fluturi. M.

    RăspundețiȘtergere
  12. Frumoasa si plina de talc povestea, dar fotografiile sunt excelente. Am mai vazut asa ceva - picaturi de ploaie fotografiate cu o camera speciala de zici ca sunt diamante. Multumesc penrtu bucuria ochilor si sufletului

    RăspundețiȘtergere
  13. "Iar ptr. sfarsit am lasat cativa fluturi: ..." Primul este un licurici :)
    Salutari si numai serii bune ...
    Cu stima

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

OM 1 - Preview. The Show Must Go On!

Cum e cu Autofocus-ul

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…