Workshop in Dobrogea - Ture foto prin Deltă


   Dupa multe ezitari, am decis sa deschid o serie noua de workshop-uri si ture foto, intr-un tinut prezentat superficial, dupa sabloane care sunt tot mai departe de realitatea din teren. Am sa va prezint Dobrogea! Asa cum nu ati mai vazut-o, chiar daca ati participat la alte ture foto prin zona. Spun asta ptr. ca va voi ajuta sa vedeti de aproape cateva minuni, ce se ascund cu grija, conform zicalei "daca fotografia nu este buna, atunci nu ai fost suficient de aproape". Ei bine, vom fi atat de aproape incat veti descoperi detaliile din ochii insectelor ce populeaza acest tinut magic:








 Ptr. asta vom calca cei mai vechi munti din Europa, nascuti cu mult timp inainte de aparitia vietii pe pamant, dar care, pe nici 1% din suprafata Romaniei, ascund 50% din speciile de animale si plante care traiesc la noi. Vom mangaia uriasele oua ale dinozaurilor, aruncate pe ici colo, pe culmea Pricopanului, vom calatori pe sub coroanele Stejarilor pufosi, vom da la o parte perdelele de stuf, calatorind pe canalele Deltei, vom asista la spectacolul migratiilor, ce vor avea loc in acele zile, vom transpira sub ascunzatori, in asteptarea Prigoriilor, Dumbravencelor si a Corcodeilor, vom simti mirosul de menta salbatica, amestecat cu praful sarat adus de aerul fierbinte specific acestui tinut.
 Vom trai experiente folosind toate simturile, iar fotografiile noastre vor reproduce doar o mica parte din poveste; dar cand le veti privi, peste ani, senzatiile pierdute vor reveni chemandu-va iar spre Dobrogea! Eu asa patesc, si cu siguranta  nici voi nu veti ramane imuni la atingerea ei.































  Voi imparti turele in doua, cele specifice fotografiei de pasari si cele in care vom avea parte de o calatorie din munti pana in Delta. Cele ptr. pasari vor fi si ele impartite in doua tipuri, in functie de speciile vizate; vom avea ture pe canalele Deltei si vizite la colonii de pasari, dar si cateva iesiri dedicate Prigoriilor si Dumbravencelor, la unul dintre cele mai bune locuri de fotografiat Prigorii din tara, loc in care am fotografiat ani in sir cu rezultate bune:
















 
 Deoarece avem cereri din strainatate, locurile sunt limitate, dar organizam iesiri aproape saptamanal, asa ca doritorii vor avea acces la ture, in functie si de timpul liber de care dispun. Va prezint datele si tipurile de iesiri mai jos:

01.   12-15 Aprilie, 5 locuri -  tura in Delta Dunarii cu vaporas  pescaj mic, care ne va permite accesul in locurile cele mai bune ptr. fotografiat pasari,  pretul 1000 Ron si acopera cazarea (la diverse pensiuni in functie de locul din Delta in care ne vom afla), masa si deplasarile cu vaporasul;
 Ptr. cei care folosesc aparate Nikon putem pune la dispozitie ptr. inchiriere doua obiective Nikon 300/2,8; un obiectiv Nikon 600/4; TC 1,4x; dar vom avea si un Nikon 400/2,8 VR pus la dispozitie ptr. teste de catre Skin, inportator oficial Nikon in Romania.

02. 4-7 Mai, 4 locuri - oferta idem  01;

03. 20-26 Mai, 3 locuri - tura in Delta Dunarii cu vaporas pescaj mic, care ne va permite accesul in locurile cele mai bune ptr. fotografiat pasari, pretul 1600 Ron si acopera cazarea (la diverse pensiuni in functie de locul din Delta in care ne vom afla), masa si deplasarile cu vaporasul;
Ptr. cei care folosesc aparate Nikon putem pune la dispozitie ptr. inchiriere doua obiective Nikon 300/2,8; un obiectiv Nikon 600/4; TC 1,4x; dar vom avea si un Nikon 400/2,8 VR pus la dispozitie ptr. teste de catre Skin, inportator oficial Nikon in Romania.

04.   27 Aprilie - 3 Mai va oferim o varianta unica de a descoperi Dobrogea, din Muntii Macin pana pe canalele Deltei. Vom petrece 2 zile in Pricopan si Valea Cozluk, o zi la Cetatea Enisala si obiectivele din zona si ultimele 3 zile pe canalele Deltei. Vom fotografia peisaje, vom face fotografie macro in valea fluturilor din Pricopan, apoi pasari si peisaje deltaice. Ptr. cei care folosesc aparate Nikon putem pune la dispozitie ptr. inchiriere doua obiective Nikon 300/2,8; un obiectiv Nikon 600/4; TC 1,4x; dar vom avea si un Nikon 400/2,8 VR pus la dispozitie ptr. teste de catre Skin, inportator oficial Nikon in Romania. Vom avea la dispozitie un Nikon D800 ptr. fotografia de peisaj, precum si un Nikon D4 ptr. fotografia de Wildlife.
  Ptr. detalii puteti sa ma contactati la adresa de mail: mirceabezergheanu@yahoo.com

Comentarii

  1. Abia astept sa-ti cunosc Dobrogea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ionel Pop - ''Pași prin lumea păsărilor''
    ...În numele popular al păsărilor de cele mai multe ori se oglindește însușirea caracteristică care a atras atenția străvechiului observator fără carte.Acestei păsări i se spune prigorie fiindcă mai mult decât altora le place să se dogorească,să se prigorească în focul soarelui de vară.Însă păsării i se mai spune și albinărel,după năravul ei de a vâna albinele.Oricât ar fi de urgisită de prisăcari astă pasăre,cel ce i-a pus numele acesta n-a putut să înăbușe în mânie impresia de frumusețe și deci plăcerea pe care i-a stârnit-o minunea aceasta de culori.Și nu i-a zis albinar,ci a îndulcit în diminutiv năravul său.''Albinărel''-străbate în nume o tremurare de dragoste.

    RăspundețiȘtergere
  3. Poate am fi trecut nepasatori pe langa multe, dar, prin tot ceea ce faceti, ne-ati invatat sa ne oprim, sa privim cu mai multa atentie si sa descoperim frumusetea Dobrogei. E o iubire pe care a trebuit sa o invatam insa acum ne cuprinde, ne defineste. Multumim!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi se pare super ok ideea cu iesirile, sper sa organizati si in anii urmatori!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

OM 1 - Preview. The Show Must Go On!

Cum e cu Autofocus-ul

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…