Treceți la conținutul principal

.. și Zbor......în fotografie toate elementele și detaliile sunt importante, până la un anumit punct. Dar dacă nu vei reuși să creezi un simbol... mai bine te apuci de tâmplărie, să faci scaune ptr cei care muncesc câmpul să-ți asigure mâncarea...
Iar primul meu simbol fotografic a fost Copacul. Povestea lui o știți toți. Și Dobrogea o știți, datorită lui.
Fotografia asta nu este un simbol, dar povestește nebunia mea de sări asumat în gol, trecând de la un sistem "bazat" la ceva oarecum desconsiderat, trecut la categoria "jucărie".
Vă promit un spectacol pe cinste. Dincolo de orice argumente tehnice invocate de o parte și de alta, stă Sufletul, iar ăsta nu poate fi descoperit făcând pixel peeping!
A vorbi în noaptea aia cu Galaxie, care va să vină la Copac despre parametri și caracteristici tehnice, este ca și cum ai pune o capră să behăie pe scena Operei din Milano.
 Îmi cer iertare ptr comparație, tuturor Caprelor autentice.
 Tot mentorul îmi spunea o chestie care se aplică în toate aspectele vieții, deci merge bine și în fotografie - Mare e limba boului, păcat că nu poate grăi... 

Comentarii

  1. Frumos ! Sa va spun cum am dat de dumneavoastra, cam cu un an si jumatate in urma. Eu sunt pasionat de pescuitul la musca, talentul fotografic fiind cam departe de mine, chiar daca port dupa mine o hardughie veche de d300 pe care nu stiu sa-l folosesc nici macar la un sfert din capacitatea lui. In urma cu cativa ani, in Defileul Lapusului, eu fiind din zona, am vazut cativa pescarusi albastri. Cu timpul a devenit pasarea mea preferata, urmarind-o tot timpul, dar nereusind sa-l surprind in vreun cadru fotografic mai deosebit, din lipsa de ce am scris mai sus :D. Si asa, cautandu-mi pescarusul pe internet in ipostaze cu adevarat frumoase, am dat de dumneavoastra. Cine stie, poate o data in viata asta va aventurati sa-mi surprindeti si pescarusii mei, prin defileu :). Sunt 36 de km de defileu, din care 25 sunt declarati parc national, iar accesul este extrem de limitat, facandu-l mai incitant :). Si mai ales ca sunt foarte putini fotografi de calitate care s-au aventurat prin defileu, imaginile cu adevarat frumoase fiind extrem de putine pe internet. Mult succes !

    RăspundețiȘtergere
  2. https://qz.com/969811/game-farm-photography-love-wildlife-photos-theres-a-good-chance-they-werent-shot-in-the-wild/

    Acestia sunt doar fotografi care capteaza niste imagini si atat. Ceea ce faci tu Mircea in Dobrogea, fotografiile pe care le realizezi sunt pline de viata si de traire autentica. Prefer o fotogragie cu un cioban cu ale lui mioare decat un lup legat cu lantul de picior pentru a fi fotogragiat.
    Mihai.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Note: All photos presented in the following review have been shoot in RAW format and were converted to TIFF/JPEG using PhaseOne - Capture 1 software. Because my default settings are all on Neutral and therefore both the colors and the contrast will be a bit faded compared to what our eyes will perceive, I had to edit the photos to add some contrast and saturation to be able to reflect the real colors. This was not the case for all photos that are presented below, as for some of them I did not had to adjust anything once the RAW was converted to TIFF/JPEG. Whoever has any issues with this can consider it it’s own problem. I will add as part of an archive full size photos as well as the RAW files, thus making everyone happy. By the way: reading this review is not a mandatory thing!
I shall start writing this review, by trying to express the feelings that I’ve had the moment when I have decided to challenge my fate by renouncing the honorary title of Nikon Ambassador, only to throw myse…

Review Olympus OM D E-M 1 MkII. Sau cum să câștigi atunci când toți cred că ai pierdut....

Toate fotografiile din acest review au fost trase în format ORF și convertite în Tiff/Jpeg cu programul PhaseOne - Capture1.  Deoarece trag doar Neutral iar culorile și contrastul în acest caz sunt mai șterse decât ce vedem în realitate am prelucrat fotografiile la nivel de contrast și saturație. Sunt și multe cadre la care nu am fost nevoit să intervin absolut deloc după conversie. Cine are o problemă cu acest aspect să fie sănătos. Voi posta o arhivă cu cadre la rezoluție maximă precum și fișierele ORF, așa încât să fie toată lumea mulțumită.    Citirea acestui material NU ESTE OBLIGATORIE.

  Voi scrie acest material încercând să exprim senzațiile prin care am trecut din momentul în care am hotărât să provoc soarta, renunțând la titlul de Ambasador Nikon în Romania, ptr. a mă arunca cu capul înainte într-o mare învolburată și plină de necunoscute. Cu numai câteva luni în urmă dovedeam ignoranță, râzând de sistemele mirorless, indiferent de cine le produce. Ce-i drept, eram atras de…

Despre editare, ptr puriști, hartiști și tot felul de triști.

Mai fac greșeala și postez din când în când cadre dificile, activând imediat câte un odihnit ce nu a ieșit probabil la fotografiat atât de des, sau pe distanțe suficient de mari de fotoliul din care emite un devastator - "PRELUCRATĂ! Putem vedea una needitată?"

La un moment dat, o domnișoară de la arte a comentat și ea, sugerând că de fapt eu sunt bun la editare, prelucrând pozulicile mediocre până la nivel comercial de wow. Domnișoara mea dragă, de ce nu ieși dumneata ziua din casă până nu te dai cu fond de ten, rimel și ruj? Ți-e rușine cu tine Raw? Ziceți că nu e corect ce fac? Vă permiteți voi pare să fiți corecți până la extrem? Hai să vă văd!

  Hai să vedem cum este și cu editatul/prelucratul acesta în fotografie. Am să expun poziția mea vis a vis de subiect. Consider că fotograful nostru nu alterează fotografia atât timp cât nu adaugă informație (elemente de imagine) care nu se regăsea în scena fotografiată. Senzorii aparatelor foto digitale au un comportament lin…