Treceți la conținutul principal

Workshop foto la Sf Ana. Sesiunea de Toamnă.


 În perioada 24-25-26 Octombrie organizez Workshop-ul foto de la Sf Ana.  Aleg perioada aceasta din an datorită provocărilor care le oferă, mă rog să avem vreme închisă cu nori, frig și umezeală, deoarece majoritatea fotografiilor bune le-am făcut atunci când  mulți fotografi preferau să stea la adăpost.
Vom face și portrete, iar din experiența anilor trecuți, vom adapta sedințele foto la condițiile meteo de la data respectivă. Sunt pregătit ptr orice, iar unii dintre voi, care nu au mai fost în ture cu mine, s-ar putea să fiți un pic derutați...

 Lacul Sf Ana presupune ceva cunoștințe specifice, mulți au plecat de acolo dezamăgiți, după ce s-au dus ca la pomul lăudat. Nu au fost pregătiți ptr realitatea din teren, iar lecția primită când considerăm că ne pricepem la fotografie e de multe ori dureroasă. Vor fi 3 zile pline, eu de fapt voi ajunge acolo de Joi, cine crede că poate veni mai devreme este binevenit, câștigând un plus de timp pentru a realiza cadre în zona aceea plină de oferte fotografice. 
 Prețul ptr Workshop este de 600 ron, cei care au fost în ultima Tabără foto din Dobrogea plătesc doar 500 Ron, iar cei care vin în misiunea de la Fundătura Ponorului, pe 10-11-12 Octombrie plătesc 450 Ron. La oricare dintre aceste sume trebuie să adăugați prețul ptr cazare+masa care înseamna 140 Ron pe zi de persoană. Dacă alegem să mergem cu căruțe și cai mai plătim ceva ptr asta, dar nu am negociat încă prețul cu localnicii, hotărâm acolo dacă e cazul. Astfel suma maximă ptr workshop + cazare+ masă este de 880 ron/pers. Cei care plătesc avansul de înscriere, 250 Ron, până Joi 2 Octombrie, vor achita un total de 780 Ron în loc de 880 Ron. Ptr înscriere trebuie să mă contactați pe mail - mirceabezergheanu@yahoo.com sau pe Facebook. Cei care au mai fost știu deja contul în care se face transferul sumei de 250 ron ce reprezintă avansul ce confirmă înscrierea. Numărul de locuri este limitat de posibilitățile de cazare. Vă dau detaliile privin cazarea după înscriere.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Note: All photos presented in the following review have been shoot in RAW format and were converted to TIFF/JPEG using PhaseOne - Capture 1 software. Because my default settings are all on Neutral and therefore both the colors and the contrast will be a bit faded compared to what our eyes will perceive, I had to edit the photos to add some contrast and saturation to be able to reflect the real colors. This was not the case for all photos that are presented below, as for some of them I did not had to adjust anything once the RAW was converted to TIFF/JPEG. Whoever has any issues with this can consider it it’s own problem. I will add as part of an archive full size photos as well as the RAW files, thus making everyone happy. By the way: reading this review is not a mandatory thing!
I shall start writing this review, by trying to express the feelings that I’ve had the moment when I have decided to challenge my fate by renouncing the honorary title of Nikon Ambassador, only to throw myse…

Review Olympus OM D E-M 1 MkII. Sau cum să câștigi atunci când toți cred că ai pierdut....

Toate fotografiile din acest review au fost trase în format ORF și convertite în Tiff/Jpeg cu programul PhaseOne - Capture1.  Deoarece trag doar Neutral iar culorile și contrastul în acest caz sunt mai șterse decât ce vedem în realitate am prelucrat fotografiile la nivel de contrast și saturație. Sunt și multe cadre la care nu am fost nevoit să intervin absolut deloc după conversie. Cine are o problemă cu acest aspect să fie sănătos. Voi posta o arhivă cu cadre la rezoluție maximă precum și fișierele ORF, așa încât să fie toată lumea mulțumită.    Citirea acestui material NU ESTE OBLIGATORIE.

  Voi scrie acest material încercând să exprim senzațiile prin care am trecut din momentul în care am hotărât să provoc soarta, renunțând la titlul de Ambasador Nikon în Romania, ptr. a mă arunca cu capul înainte într-o mare învolburată și plină de necunoscute. Cu numai câteva luni în urmă dovedeam ignoranță, râzând de sistemele mirorless, indiferent de cine le produce. Ce-i drept, eram atras de…

Despre editare, ptr puriști, hartiști și tot felul de triști.

Mai fac greșeala și postez din când în când cadre dificile, activând imediat câte un odihnit ce nu a ieșit probabil la fotografiat atât de des, sau pe distanțe suficient de mari de fotoliul din care emite un devastator - "PRELUCRATĂ! Putem vedea una needitată?"

La un moment dat, o domnișoară de la arte a comentat și ea, sugerând că de fapt eu sunt bun la editare, prelucrând pozulicile mediocre până la nivel comercial de wow. Domnișoara mea dragă, de ce nu ieși dumneata ziua din casă până nu te dai cu fond de ten, rimel și ruj? Ți-e rușine cu tine Raw? Ziceți că nu e corect ce fac? Vă permiteți voi pare să fiți corecți până la extrem? Hai să vă văd!

  Hai să vedem cum este și cu editatul/prelucratul acesta în fotografie. Am să expun poziția mea vis a vis de subiect. Consider că fotograful nostru nu alterează fotografia atât timp cât nu adaugă informație (elemente de imagine) care nu se regăsea în scena fotografiată. Senzorii aparatelor foto digitale au un comportament lin…