Treceți la conținutul principal

Cum e cu studioul...


 Am încheiat primul seminar de fotografie în studio, nu m-am agitat până acum cu tema asta deoarece, ptr. mine, era un capitol încheiat. Nu mai fotografiez în studio, provocarea de a fotografia în lumină naturală, fără nici o sursă suplimentară de lumină mi se pare cu mult peste tot ce am întâlnit în studiouri.
 Dar tot mai mulți mi-au cerut să-mi reconsider poziția, așa că am început o serie de workshop-uri în care să prezint cunoștințele mele acumultate prin studiourile din lumea asta.
 Discutăm despre fotografie de produs, precum și despre fotografia de Portret. Primul Workshop l-am susținut la București, la Centrul de Instruire Nikon, studioul de acolo fiind dotat cu tot ceea ce trebuie. Mulțumesc încă o dată Skin/Nikon.
  Practica în studio, cu atâtea persoane în jurul meu, a fost ceva inedit, iar modelul nostru, Lavinia Cojocari ne-a arătat cum se face...
 Adică ne-a dat lecții! Ne-a arătat și cum să facem dacă avem doar o sursă de lumină, apoi 2, apoi 3 sau 4.


Sincer să fiu, nu am prea fotografiat la Workshop-ul acesta, singurele cadre sunt realizate în momentele în care oboseau participanții. Iar cum ăștia nu prea oboseau... AM O RECOLTA SĂRACĂ.
  Uitați-vă la ei


Par aștia obosiți de 2 zile în studio?!!! Și nu sunt toți! La partea cu fotografia de produs, chiar nu am nimic tras acolo, să vă arăt... Poate apuc să fac ceva la Iași, la următorul Workshop.
Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Note: All photos presented in the following review have been shoot in RAW format and were converted to TIFF/JPEG using PhaseOne - Capture 1 software. Because my default settings are all on Neutral and therefore both the colors and the contrast will be a bit faded compared to what our eyes will perceive, I had to edit the photos to add some contrast and saturation to be able to reflect the real colors. This was not the case for all photos that are presented below, as for some of them I did not had to adjust anything once the RAW was converted to TIFF/JPEG. Whoever has any issues with this can consider it it’s own problem. I will add as part of an archive full size photos as well as the RAW files, thus making everyone happy. By the way: reading this review is not a mandatory thing!
I shall start writing this review, by trying to express the feelings that I’ve had the moment when I have decided to challenge my fate by renouncing the honorary title of Nikon Ambassador, only to throw myse…

Review Olympus OM D E-M 1 MkII. Sau cum să câștigi atunci când toți cred că ai pierdut....

Toate fotografiile din acest review au fost trase în format ORF și convertite în Tiff/Jpeg cu programul PhaseOne - Capture1.  Deoarece trag doar Neutral iar culorile și contrastul în acest caz sunt mai șterse decât ce vedem în realitate am prelucrat fotografiile la nivel de contrast și saturație. Sunt și multe cadre la care nu am fost nevoit să intervin absolut deloc după conversie. Cine are o problemă cu acest aspect să fie sănătos. Voi posta o arhivă cu cadre la rezoluție maximă precum și fișierele ORF, așa încât să fie toată lumea mulțumită.    Citirea acestui material NU ESTE OBLIGATORIE.

  Voi scrie acest material încercând să exprim senzațiile prin care am trecut din momentul în care am hotărât să provoc soarta, renunțând la titlul de Ambasador Nikon în Romania, ptr. a mă arunca cu capul înainte într-o mare învolburată și plină de necunoscute. Cu numai câteva luni în urmă dovedeam ignoranță, râzând de sistemele mirorless, indiferent de cine le produce. Ce-i drept, eram atras de…

Despre editare, ptr puriști, hartiști și tot felul de triști.

Mai fac greșeala și postez din când în când cadre dificile, activând imediat câte un odihnit ce nu a ieșit probabil la fotografiat atât de des, sau pe distanțe suficient de mari de fotoliul din care emite un devastator - "PRELUCRATĂ! Putem vedea una needitată?"

La un moment dat, o domnișoară de la arte a comentat și ea, sugerând că de fapt eu sunt bun la editare, prelucrând pozulicile mediocre până la nivel comercial de wow. Domnișoara mea dragă, de ce nu ieși dumneata ziua din casă până nu te dai cu fond de ten, rimel și ruj? Ți-e rușine cu tine Raw? Ziceți că nu e corect ce fac? Vă permiteți voi pare să fiți corecți până la extrem? Hai să vă văd!

  Hai să vedem cum este și cu editatul/prelucratul acesta în fotografie. Am să expun poziția mea vis a vis de subiect. Consider că fotograful nostru nu alterează fotografia atât timp cât nu adaugă informație (elemente de imagine) care nu se regăsea în scena fotografiată. Senzorii aparatelor foto digitale au un comportament lin…