Treceți la conținutul principal

Hagieni. Plăcintă fără exif, Nikkor 800/5,6E și ochelarii magici.


Am dat o fugă spre sud, sa mănânc Plăcinte și Baclava, făcute de tanti Denislam Ruchtie, în Hagieni. M-am întâlnit cu Adrian Moisa și Bogdan Șerbănescu,  apoi plecat din Vamă destul de târziu, pe la ora 8. Am ajuns la tanti Ruchtie acasă, iar la întrebarea noastră - sunt gata plăcintele? - ne-a raspuns că nu, să mai mergem puțin pe la pădure până sunt gata.Pădurea Hagieni este una dintre cele mai interesante păduri de la noi din țară, dar greu accesibilă și relativ necunoscută de lume. Până la pădure am trecut prin sat, care este puțin mai ciudat
 Am poposit un pic și la cimitir, unde am avut o senzație specială, ținând cont de faptul că fiecare piatră de pe acel câmp, marca un suflet dus
 La padure nu am zăbovit, deoarece erau aproape gata plăcintele, și parcă simțeam mirosul până acolo. Ne-am întors rapid la tanti Ruchtie, care ne aștepta cu ele gata!
Am făcut greșeala să afirm că seamănă cu cele din magazin...
 Reacția - Ce măăăă?!!! Aia nu e Baclava, că Bacalavaua se face cu suflet!!!
 Așa că am băgat-o pe Geanina la înaintare, să afle cum e cu sufletul din Baclava. Iar când am trecut la capitolul placintă cu brânză de capră și oaie... M-am retras doar eu cu tanti Ruchtie în casă, să aflul secretul lor. Am tras și perdelele!
 Da ăștia fierbeau afară, cică ce fac eu așa mult înăuntru!!! L-au pus pe Adrian să facă pe însetatul, să intre să ceară un pahar și să arunce o privire asupra acțiunilor din interior...


Domnu doctor Bogdan Șerbănescu se zgâia pe la ferestre, doar, doar vede și el secretul rețetei de placintă.

 Oricum ar fi, nu mai încercați să aflați rețeta secretă că am șters exiful de la pozele cu plăcintă.
 La plecare domnu Doctor a avut ceva discuții cu tanti, dar nu știm ce au discutat...


 Pe drum am mai oprit să mai pozăm una alta... mai ales ca aveam cu noi cel mai nou teleobiectiv Nikon, adica  Nikkor 800/5,6E. Pe care l-am folosit puțin încercând să-mi fac o părere rapidă. Scula e atât de tare, că și păsăricile au căzut în cap când ne-au văzut!
 Incredibil de clar, chiar de la deschiderea maxima, adica de la diaf de 5,6. Nu am avut curiozitatea să atașez și teleconvertorul cu care a venit. Oricum vom face o testare amplă în Tabăra foto din Tufișuri.


Am mai pozat noi una alta, iar eu am plecat spre Enisala, unul dintre locurile în care vom ajunge cu tabăra


 Acum ptr cei din Tabără - pregătiți-vă ptr fotografiat în condiții de căldură și praf, dar și ptr, nopțile probabil mai răcoroase și diminețile umede.

Să nu uit, am trecut și pe la echipa Skin, la VSLO, să-i salut, că sunt acum în Vama Veche cam toți. Violeta Moisă a dorit să-i prezint unul dintre secretele reușitelor mele fotografice, o legendă bine păzită, învăluită în mister... Ochelarii Magici, care m-au însoțit și în misiunea din Tenerife! Acum vrea în Tabără!!!Comentarii

 1. Poveste din cufarul lui Mircea, captivanta si "garnisita" cu giuvaeruri colorate. Sa traiesti si tu si Cici! ;)

  RăspundețiȘtergere
 2. Superbe fotografii, mai ales cea cu portocalul

  RăspundețiȘtergere
 3. WOW...fotografia cu luna este uimitoare si mi-a starnit ceva amintiri. Acum ceva ani in urma am avut ocazia sa merg in Africa de Sud (zona Johannesburg), trebuia sa stam (eram cu sotul de aia am schimbat-o la pl.) 3 luni dar n-am rezistat decat o luna si jumatate. In ultima saptamana am avut bucuria sa vedem o luna cum nu mai vazusem niciodata cu ochiul liber. Imensa! O vedeai inca de la asfintit, mare, incredibil de mare, rosie, rosul acela pierzandu-se apoi in negura noptii. Incredibil! Parca o si vad pe Marie (prietena mea la care am stat, si ea tot fotograf) cum stateam noi de vorba afara pe un damb de pamant, intorcandu-si capul cu o explozie de bucurie, spunandu-mi: <>. Imi spusese si imi aratase in fotografiile ei cum se vede luna in anumite perioade, si-mi doream atat de mult sa o vad si eu.

  Ar fi frumos sa ajungi pe acolo, nu te tenteaza?

  Scuze, dar m-am lasat purtata de val!...efectul Bezergheanu il numesc eu - cand, uitandu-te la o fotografie, fie ramai pe moment cu creierul paralizat, fie recapitulezi in 3 secunde juma' din viata. Dupa care, inevitabil, te trezesti "batand din buzite" in surdina (asa zice sotul) - multumesc!

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Note: All photos presented in the following review have been shoot in RAW format and were converted to TIFF/JPEG using PhaseOne - Capture 1 software. Because my default settings are all on Neutral and therefore both the colors and the contrast will be a bit faded compared to what our eyes will perceive, I had to edit the photos to add some contrast and saturation to be able to reflect the real colors. This was not the case for all photos that are presented below, as for some of them I did not had to adjust anything once the RAW was converted to TIFF/JPEG. Whoever has any issues with this can consider it it’s own problem. I will add as part of an archive full size photos as well as the RAW files, thus making everyone happy. By the way: reading this review is not a mandatory thing!
I shall start writing this review, by trying to express the feelings that I’ve had the moment when I have decided to challenge my fate by renouncing the honorary title of Nikon Ambassador, only to throw myse…

Review Olympus OM D E-M 1 MkII. Sau cum să câștigi atunci când toți cred că ai pierdut....

Toate fotografiile din acest review au fost trase în format ORF și convertite în Tiff/Jpeg cu programul PhaseOne - Capture1.  Deoarece trag doar Neutral iar culorile și contrastul în acest caz sunt mai șterse decât ce vedem în realitate am prelucrat fotografiile la nivel de contrast și saturație. Sunt și multe cadre la care nu am fost nevoit să intervin absolut deloc după conversie. Cine are o problemă cu acest aspect să fie sănătos. Voi posta o arhivă cu cadre la rezoluție maximă precum și fișierele ORF, așa încât să fie toată lumea mulțumită.    Citirea acestui material NU ESTE OBLIGATORIE.

  Voi scrie acest material încercând să exprim senzațiile prin care am trecut din momentul în care am hotărât să provoc soarta, renunțând la titlul de Ambasador Nikon în Romania, ptr. a mă arunca cu capul înainte într-o mare învolburată și plină de necunoscute. Cu numai câteva luni în urmă dovedeam ignoranță, râzând de sistemele mirorless, indiferent de cine le produce. Ce-i drept, eram atras de…

Despre editare, ptr puriști, hartiști și tot felul de triști.

Mai fac greșeala și postez din când în când cadre dificile, activând imediat câte un odihnit ce nu a ieșit probabil la fotografiat atât de des, sau pe distanțe suficient de mari de fotoliul din care emite un devastator - "PRELUCRATĂ! Putem vedea una needitată?"

La un moment dat, o domnișoară de la arte a comentat și ea, sugerând că de fapt eu sunt bun la editare, prelucrând pozulicile mediocre până la nivel comercial de wow. Domnișoara mea dragă, de ce nu ieși dumneata ziua din casă până nu te dai cu fond de ten, rimel și ruj? Ți-e rușine cu tine Raw? Ziceți că nu e corect ce fac? Vă permiteți voi pare să fiți corecți până la extrem? Hai să vă văd!

  Hai să vedem cum este și cu editatul/prelucratul acesta în fotografie. Am să expun poziția mea vis a vis de subiect. Consider că fotograful nostru nu alterează fotografia atât timp cât nu adaugă informație (elemente de imagine) care nu se regăsea în scena fotografiată. Senzorii aparatelor foto digitale au un comportament lin…