Treceți la conținutul principal

Workshop la Sf Ana - concluzii la final


Când i-am spus Geaninei ca mergem la Sf Ana, a sărit în sus de bucurie


Sâmbătă am organizat o ieșire cu sănii trase de cai, am mers cateva ore bune, oprind din loc în loc ptr a fotografia


 Am fotografiat și caii  lui Lehel Szocs, niște Lipițani superbi, cu care participă la curse Seara am ajuns la hotel  unde am fost așteptați cu butoiul pregătit. A fost bătaie în toată regula - zăpadă și apă fierbinteCel mai bine a fost după ce am tras zăpadă pe nas - așa am vazut eu că se face într-un film. Rezultatul a fost incredibil, ne simțeam în butoi la fel ca în zăpadă, și invers!O aruncam pe Geanina afară din butoi și dupa 30 de sec o găseam iar moț peste noi Iar la un moment dat am fost chiar tâlhăriți, un câine de pe acolo a venit si a furat încălțămintea aliniată lângă butoi!!! Să mă fi văzut în slip, alergând după un câine cu papuci în gură pe o pârtie de ski, plină de turiști!!! Pârtia se vede în fundalul fotografiilor, fiind amplasată chiar lângă Hotel Fotuna, unde am fost oaspeții lui Gyuri Balog.


 A doua zi am luat-o de la capat, fotografiind pe lacul Sf Ana, înghețat bocnă
 Încă nu am prelucrat toate fotografiile, povestea este pe scurt, iar daca găsesc ceva interesant, voi completa mai târziu.
 Acum încep pregătirile ptr Tabăra foto Nikon în Dobrogea. Va fi o întâlnire de cateva zile prin Munții Măcin, gratuită, unde sunt invitați în special participanții oricarui workshop sau seminar susținut de mine. În principiu poate veni oricine, cu orice marca de aparat, dar prioritate vor avea cei care m-au onorat cu prezența la evenimentele organizate de mine în trecut. Vom discuta despre fotografie, despre natura, despre viitoarele proiecte, vom cauta talentele aflate în stare latentă, vom face cateva trasee pe care vom realiza peisaje sau fotografie macro, iar noaptea vom fotografia galaxia de deasupra unui loc magic - Stejarul din valea grecilor, lângă Pietrele Mariei. Sper ca luna Mai să nu fie capricioasă, să putem sta la cort, deja am aprox 100 de participanti interesați. Vă țin la curent.
Comentarii

 1. Foarte interesant si apetisant workshop-ul ... Imi pare rau ca l-am ratat , dar promit sa fiu prezent la urmatorul !

  RăspundețiȘtergere
 2. se vede ca v-ati ditrat maxim !

  va doresc distractii si WS-uri cat mai multe !!!

  RăspundețiȘtergere
 3. Vad ca lumea ne invidiaza/felicita ca ne-am distrat. Dar de unde atata distractie?
  Noi am muncit pe burta acolo, se poate vede si in unele imagini.
  Mircea mai adauga citeva imagini de pe lac sa vada oamenii cum se munceste.

  RăspundețiȘtergere
 4. Interesanta serie. Imi plac foarte mult ipostazele cu cai, in special cu cei surprinsi in miscare.
  Felicitari pentru reusita!
  Sa auzim de bine!

  RăspundețiȘtergere
 5. Noi stim in ce ritm lucreaza Mircea. Ne bucuram ca v-ati distrat pe cinste, ne pare rau ca nu v-am onorat cu prezenta. Felicitari pentru reusita! Gaby si Radu

  RăspundețiȘtergere
 6. tabara din Dobrogea tinde sa devina un festival, cu atatia participanti o sa speriem jandarmii de pe acolo

  RăspundețiȘtergere
 7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 8. Buna Mircea,

  Foarte frumoase fotografiile (si sunt sigur ca si atmosfera) la workshop!
  Dar vreau sa te intreb, fiindca nu mai avem vesti de acolo din Dobrogea - ce mai este nou prin Macin? Ce mai fac Pricopanele, s-a topit zapada?
  Dar Cheile Chediu? Lupii s-au aratat si ei prin zona?
  N-am fost niciodata iarna pe acolo, dar vazand fotografiile tale mi-am promis sa o fac cu prima ocazie!

  Insa pina iarna viitoare, abia astept luna mai cu excursia traditionala in Macin...

  Respectele mele pentru arta realizata, si imaginea atat de frumoasa a Dobrogei pe care reusesti sa o transmiti !

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Note: All photos presented in the following review have been shoot in RAW format and were converted to TIFF/JPEG using PhaseOne - Capture 1 software. Because my default settings are all on Neutral and therefore both the colors and the contrast will be a bit faded compared to what our eyes will perceive, I had to edit the photos to add some contrast and saturation to be able to reflect the real colors. This was not the case for all photos that are presented below, as for some of them I did not had to adjust anything once the RAW was converted to TIFF/JPEG. Whoever has any issues with this can consider it it’s own problem. I will add as part of an archive full size photos as well as the RAW files, thus making everyone happy. By the way: reading this review is not a mandatory thing!
I shall start writing this review, by trying to express the feelings that I’ve had the moment when I have decided to challenge my fate by renouncing the honorary title of Nikon Ambassador, only to throw myse…

Review Olympus OM D E-M 1 MkII. Sau cum să câștigi atunci când toți cred că ai pierdut....

Toate fotografiile din acest review au fost trase în format ORF și convertite în Tiff/Jpeg cu programul PhaseOne - Capture1.  Deoarece trag doar Neutral iar culorile și contrastul în acest caz sunt mai șterse decât ce vedem în realitate am prelucrat fotografiile la nivel de contrast și saturație. Sunt și multe cadre la care nu am fost nevoit să intervin absolut deloc după conversie. Cine are o problemă cu acest aspect să fie sănătos. Voi posta o arhivă cu cadre la rezoluție maximă precum și fișierele ORF, așa încât să fie toată lumea mulțumită.    Citirea acestui material NU ESTE OBLIGATORIE.

  Voi scrie acest material încercând să exprim senzațiile prin care am trecut din momentul în care am hotărât să provoc soarta, renunțând la titlul de Ambasador Nikon în Romania, ptr. a mă arunca cu capul înainte într-o mare învolburată și plină de necunoscute. Cu numai câteva luni în urmă dovedeam ignoranță, râzând de sistemele mirorless, indiferent de cine le produce. Ce-i drept, eram atras de…

Despre editare, ptr puriști, hartiști și tot felul de triști.

Mai fac greșeala și postez din când în când cadre dificile, activând imediat câte un odihnit ce nu a ieșit probabil la fotografiat atât de des, sau pe distanțe suficient de mari de fotoliul din care emite un devastator - "PRELUCRATĂ! Putem vedea una needitată?"

La un moment dat, o domnișoară de la arte a comentat și ea, sugerând că de fapt eu sunt bun la editare, prelucrând pozulicile mediocre până la nivel comercial de wow. Domnișoara mea dragă, de ce nu ieși dumneata ziua din casă până nu te dai cu fond de ten, rimel și ruj? Ți-e rușine cu tine Raw? Ziceți că nu e corect ce fac? Vă permiteți voi pare să fiți corecți până la extrem? Hai să vă văd!

  Hai să vedem cum este și cu editatul/prelucratul acesta în fotografie. Am să expun poziția mea vis a vis de subiect. Consider că fotograful nostru nu alterează fotografia atât timp cât nu adaugă informație (elemente de imagine) care nu se regăsea în scena fotografiată. Senzorii aparatelor foto digitale au un comportament lin…