Treceți la conținutul principal

Dincolo de obstacole sunt alte obstacole - Caut serviciu'


 Am primit un mail emoționant, în urma postării turei la Capră neagră. M-a impresionat fraza în care persoana ce-mi scria mă ruga să am totuși grijă, să nu neglijez pericolele, deoarece vrea să-mi vadă creațiile mulți ani de-acum încolo. Admira ceea ce fac, faptul ca stau cu iarbă-n cap, că-mi rup oasele, că-mi ard pielea, că sufăr de foame ptr. o fotografie, de care se bucura apoi toți, atunci când majoritatea au ca țel în viață să poarte chiloți Dolce Gabana și costum Armani. Iar momentele lor de maxima trăire sunt cele petrecute în club, cu whiski + redbul și prafuri pe nas. Nu e treaba mea ce fac unii, eu mi-am gasit calea, și sunt împlinit. Daca e să termin cu viața asta, nu am nici un regret. Am vazut în viața mea, mai mult decat alții în 3 vieți, am trăit dragostea, am trăit frica, am trăit nedreptățile unora, am trăit să primesc ajutorul altora, am facut scufundări, am zburat printre nori, am sărit cu parașuta, am urcat munți, am traversat ape, am trăit în pădure, am trăit în deșert, am salvat vieți, dar am și luat vieți, am greșit, apoi am încercat ani de zile să repar greșeli, iar acum trăiesc clipa, mă bucur de ceea ce sunt, mă bucur de întregul din care fac parte. Moartea nu e o drama, nu e finalul, e un nou început. Isac Asimov spunea - Viața e zbaterea, moartea e liniștea, doar tranzițiile dintre ele sunt dureroase! Atenție -TRANZIȚIILE.  Un geniu.
 Dacă e să predau ștafeta, să-mi donați organele care mai funcționează, restul să ardeți și să aruncați cenușa prin Dobrogea. O mână de cenușă la Pricopane, o mână la Pietrele Mariei, la Cheile Dobrogei și dacă mai ramîne ceva, la Parcheș. Am zis!
 Oricum, mama a fost cea mai tare, când i-am arătat fotografiile, a spus că sunt frumoase, apoi dupa o pauza scurtă, mă întreabă - Mamă, da nu e periculos ceea ce faci pe-acolo?
 I-am raspuns ca e uneori mai riscant, dar dacă sunt atent... nu sunt mari probleme.
 A venit apoi cu un sfat epic - Da nu ar fi mai bine să-ți iei tu un serviciu'?
 Ce ațí face voi în locul meu, să nu vă supărați mama? Să-mi caut serviciu? Vă mulțumesc prieteni, dar eu am calea mea


Comentarii

 1. Frumos! Poate ar fi bine sa iti iei un servici asa... de hobby :)).
  Spor in continuare si multa sanatate!

  RăspundețiȘtergere
 2. din nou un articol, bun. Inca astept videoul promis. BTW: stock foto nu te-ai bagat inca? :D

  RăspundețiȘtergere
 3. Despre video-ul ăsta vorbești? - https://vimeo.com/52342556

  RăspundețiȘtergere
 4. Ba daaa... te-aş şi vedea într-un loc sigur: contabil .

  Dar cu toată siguranţa locului, tot ai fi în pericol de moarte. Plictiseala ucide. Aşa că mai bine la urşi, râşi, capre şi înaripate.

  Sper să nu te supere sugestia mea, da tu ai întrebat .

  RăspundețiȘtergere
 5. Toti oamenii mor, dar nu toti traiesc cu adevarat. Clipele pe care le petrecem facand ceea ce ne place sant tot ce ramane din noi. Nu poti trai o eternitate, dar poti lasa in urma ceva frumos ce va bucura sufletele oamenilor mult dupa ce tu nu vei mai fi.

  RăspundețiȘtergere
 6. Ba ti-ai gasit deja serviciu:
  Esti in serviciul umanitatii!
  Cred ca despre cei ca tine vorbeste nenea asta:
  http://www.ted.com/talks/mihaly_csikszentmihalyi_on_flow.html.
  Da-i-nainte!

  RăspundețiȘtergere
 7. Frumos. Am o mica intrebare... Cum adica ai luat vieti?

  RăspundețiȘtergere
 8. Mihai - dupa statura, echipamentul folosit si din postarile privind locurile un care umbla fara sa-si faca probleme legate de cat duce in spate si care e inclinatia terenului, nu poti sa-ti faci o idee ? eu cam banuiesc, si daca e asa, respectele mele nemarginite - peste cele legate de fotografie

  RăspundețiȘtergere
 9. fara serviciu.daca tot vrei unul poate facem un loc de inspector sef viceguvernator la arbdd sa-mi dai amenzi mai mici.incercam?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mircea, si cand te gandesti ca el nu e pirat... nuuuuuuu :))

   Ștergere
 10. Dorin Male..ti-am zis nu? ;) Bravo Mircea!!!

  RăspundețiȘtergere
 11. In nici un caz servici :) Asa cum bine spunea cineva mai sus cred ca munca ta e in folosul celor multi care stau si asteapta imaginile tale ,ca apoi sa poata visa de acolo ....din scaunul de la servici... Sincer cred ca toata lumea te invidiaza pt libertate ...daca nu pt altceva . Eu cu siguranta am o mica probl cu viata si aici vin sa visez ....Iar asta merge la fix ...

  http://www.youtube.com/watch?v=kX6iXYwOM8k

  RăspundețiȘtergere
 12. da Dorin, ai dreptate... de-abia dupa ce am postat intrebarea mi-a venit raspunsul in cap... Nu are absolut nici o importanta si nu trebuie sa ne intereseze ce a fost in trecut atata timp cat din imaginile prezentului reiese multa dragoste pentru animale, locuri si oameni. Doar ca au sunat cam dur cuvintele alea sau poate sunt eu mai sensibil. Numai bine.

  RăspundețiȘtergere
 13. O intrebare tot ramane. Daca nu serviciu, de unde bani?

  RăspundețiȘtergere
 14. Vând fotografie unora care apreciază ceea ce fac. Și nu e vorba de România.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Note: All photos presented in the following review have been shoot in RAW format and were converted to TIFF/JPEG using PhaseOne - Capture 1 software. Because my default settings are all on Neutral and therefore both the colors and the contrast will be a bit faded compared to what our eyes will perceive, I had to edit the photos to add some contrast and saturation to be able to reflect the real colors. This was not the case for all photos that are presented below, as for some of them I did not had to adjust anything once the RAW was converted to TIFF/JPEG. Whoever has any issues with this can consider it it’s own problem. I will add as part of an archive full size photos as well as the RAW files, thus making everyone happy. By the way: reading this review is not a mandatory thing!
I shall start writing this review, by trying to express the feelings that I’ve had the moment when I have decided to challenge my fate by renouncing the honorary title of Nikon Ambassador, only to throw myse…

Review Olympus OM D E-M 1 MkII. Sau cum să câștigi atunci când toți cred că ai pierdut....

Toate fotografiile din acest review au fost trase în format ORF și convertite în Tiff/Jpeg cu programul PhaseOne - Capture1.  Deoarece trag doar Neutral iar culorile și contrastul în acest caz sunt mai șterse decât ce vedem în realitate am prelucrat fotografiile la nivel de contrast și saturație. Sunt și multe cadre la care nu am fost nevoit să intervin absolut deloc după conversie. Cine are o problemă cu acest aspect să fie sănătos. Voi posta o arhivă cu cadre la rezoluție maximă precum și fișierele ORF, așa încât să fie toată lumea mulțumită.    Citirea acestui material NU ESTE OBLIGATORIE.

  Voi scrie acest material încercând să exprim senzațiile prin care am trecut din momentul în care am hotărât să provoc soarta, renunțând la titlul de Ambasador Nikon în Romania, ptr. a mă arunca cu capul înainte într-o mare învolburată și plină de necunoscute. Cu numai câteva luni în urmă dovedeam ignoranță, râzând de sistemele mirorless, indiferent de cine le produce. Ce-i drept, eram atras de…

Despre editare, ptr puriști, hartiști și tot felul de triști.

Mai fac greșeala și postez din când în când cadre dificile, activând imediat câte un odihnit ce nu a ieșit probabil la fotografiat atât de des, sau pe distanțe suficient de mari de fotoliul din care emite un devastator - "PRELUCRATĂ! Putem vedea una needitată?"

La un moment dat, o domnișoară de la arte a comentat și ea, sugerând că de fapt eu sunt bun la editare, prelucrând pozulicile mediocre până la nivel comercial de wow. Domnișoara mea dragă, de ce nu ieși dumneata ziua din casă până nu te dai cu fond de ten, rimel și ruj? Ți-e rușine cu tine Raw? Ziceți că nu e corect ce fac? Vă permiteți voi pare să fiți corecți până la extrem? Hai să vă văd!

  Hai să vedem cum este și cu editatul/prelucratul acesta în fotografie. Am să expun poziția mea vis a vis de subiect. Consider că fotograful nostru nu alterează fotografia atât timp cât nu adaugă informație (elemente de imagine) care nu se regăsea în scena fotografiată. Senzorii aparatelor foto digitale au un comportament lin…