Postări

Lansare Olympus OM-D E-M1X în Romania

Imagine
Miercuri, 6 Martie 2019, sunteți invitații mei la sala de expoziție F64, București, unde voi fi onorat de ocazia oferită de către Olympus pentru a prezenta lansarea oficială în Romania a vârfului lor de gamă - Olympus OM-D E-M1X. Deoarece m-am bucurat de încrederea lor, am avut în teste aparatul înainte de anunțul oficial al firmei. Astfel, cu un prototip preproducție, am realizat o serie de fotografii în cel mai aspru și frumos ținut din țara noastră - Dobrogea, precum și un material documentar la Casa Olarului în Țara Lăpușului, la prietenul meu, Maestrul Olar - Dan Leș. Fotografiile realizate vor fi printate la mari dimensiuni și vor fi expuse în sală. Și chiar dacă, teoretic, este un demers mercantil, eu vă voi povesti despre Iubire, Libertate și Pasiune. Așa că nici nu o să vă dați seama când veți ajunge clienți Olympus! Deci nu o să vă doară, ba din contră, o să vă placă! Cei care nu puteți ajunge ar fi bine să vă luați floricele, avem transmisie live și astfel acces din foto…

Block, ban și 2 palme. Sau când o arzi Oceanic, da' tu te dai pe Herăstrău.

Imagine
Artistic vorbind, o imagine face cât 1000 de cuvinte. Priviți aici ilustrarea clară a nebuniei din ultimele zile - senzoru mic, de jucărie, este câinele, senzoru mare care ba are ba n-are DOF variabil funcție de megapicșeli este mârțoaga care se chinuie să tragă șandramaua unde coabitează brandmanageri si ambasadori închipuiți. Blockambasdorul este deja dat pe spate și cu papucii Holandeji în aer, doborât de acelerația evenimentelor precipitate definite prin ecuația mc=e pătrat din care s-a extras zero fefe raportat la dimensiunea intrisec paralelperpendiculară a tâmplarului ajuns excelență. Țara de origine - Veorica Land. Pam, pam!
Care dai laic ai Block, ban și 2 palme de la ăla cu patinele în sus. Care este.

Cum e cu Polarizarea

Imagine
De când am început să postez materiale video realizate cu drona, oamenii mă tot întreabă ce filtre folosesc și dacă ele chiar sunt necesare. Voi prezenta aici, foarte pe scurt, câteva repere care să vă ajute să alegeți cum trebuie.
 În primul rând voi prezenta motivul ptr care trebuie să folosim filtrele Neutral Density la filmare cu drona.
 Filmările noastre sunt realizate cu 25 sau 30 cadre pe secundă, iar când vrem să încetinim mișcările avem opțiunea de a filma cu 50 sau 60 cadre pe secundă și apoi din softul de editare să redăm acele filmări cu 25/30 cadre pe secundă, adică un pic mai interesant. Aparatul care filmează va expune adică va ilumina cadrul modificând 3 parametri - 1. sensibilitatea - Iso,    2. Timpul de expunere - t,  3. diafragma - f. Unele drone, precum și unele aparate tip GoPro nu au diafragmă, deci nu se poate modifica expunerea în funcție de lumină decât ajustând ceilalți 2 parametri. Din această cauză ne lovim de o problemă majoră atunci când vine vorba de …

...nu te uita în urmă... ei te vor urma.

Imagine
Ai reușit să faci o sălbăticiune să se mai bucure de viață, chiar și o singură secundă în plus? Ai făcut un necunoscut să ofteze, visând la copilăria lui, la casa bunicilor? Ai făcut un Român emigrat să plângă atunci când tu povesteai cum îți scoteai ciulinii din șosete, prin Munții Măcinului? Ai făcut un om care nu mai poate să meargă să-și spună - POT, ai făcut un om fără voință să vrea să-nftrunte ca și tine Furtuna și să-nvingă? Atunci ai obligația să lași o urmă, acolo unde nici poteci nu mai erau.