Cu bube-n cap, da cu BMW la poartă.


 Ceea ce urmează să citiți sunt minciuni și fabulații ale unui om rău și fără suflet. A se trata în consecință.

Ăștia încearcă să întoarcă orice în avantajul lor. Ei nu spun că i-a lovit soarta de le-a spulberat fabricile oriunde și le-au locat - cutremure, uragane și inundații - nu spun că și-au concediat masiv angajați deoarece sunt de câțiva ani pe roșu financiar, nu spun că nu mai pot susține eficient o producție decentă. Nu, ei împachetează dezastrul în poleială și se mai și umflă în pene. Cum ar spune chinezu - Hai siktir! vezi numai explicațiile despre cauciucele care sunt făcute cică să-ți protejeze pielea de bube și de aia dejantează aparatele și schimbi cauciuce pe sezon vara/iarna!!! O zic așa cu aroganță, de parcă la Sony sau Canon sunt numai buboși!... Mamă ce m-am certat cu ei pe tema asta, ani la rând. Să încerci să ne mai aburești după o lansare prematură, cum că nu mai poți din cauza comenzilor la fel ca la D850 ce-l prezinți ca pe un succes în vânzări, e deja ptr naivi. Succesul în vânzări îl văd atunci când ies la fotografiat cu zeci de oameni prin tabere de fotografie iar jumătate din fotografi au un anumit model în mână. Ăla e succes în vânzări. Succes în vânzări a avut Olympus de anul trecut la noi în țară, spre exemplu - oare de ce olarule? - când a depășit cu 400% toate celelalte firme la vânzările din toamnă. 400%!!!!!!!!!!!!! Este statistica primită de distribuitori de la magazinele care au vândut din toate mărcile. Este piața reală. Să ai o asemenea creștere când în jurul tău, în Europa și în America piața este în cădere... poate-ți spune ceva olarule. Că un singur om v-a tras-o, după ce l-ați luat la mișto ani de zile. Iar vrăjeala aia cu hambasadorii... vrei să dezvoltăm și subiectul acesta?

Noile aparate? o glumă proastă, un fel de aparate Sony de acum 3 ani. Lansate în disperare, fără testare, dovadă că au probleme grave și la autofocus și sunt nevoiți să amâne acum lansarea ptr a rezolva ce se mai poate, mascând totul sub motivul comenzilor care-i copleșesc. De ce ar avea problema la autofocus - asta ca să disec numai un aspect - Ptr. că nu au tehnologia dual pixel de la canon spre exemplu, ptr că nu au experiența celor de la Olympus dar s-au aruncat să facă stabilizare în 5 axe - Sony a lăsat-o mai moale când a observat că nu o stăpânește și mai și greșit montura la proiectare - iar asta interferează masiv cu autofocusul. Cum? Simplu - autofocusul este realizat acum direct de către senzor, iar pixelul x să zicem, care a început focalizarea va fi mutat o dată cu senzorul ce se bâțăie în spatele monturii ptr a compensa vibrațiile, astfel încât funcția trebuie alocată următorului pixel și următorului pixel apoi la altul apoi revine la x apoi sare iar la y, la z și tot așa. Teoretic pixelul treuie să fie permanent pe raza corespunzătoare lui, dar apare în ecuație un element care dă peste cap teoria în lupta cu practica - mărimea și greutatea de 4 ori mai mare a ansamblului ce trebuie mișcat cu viteze fenomenale de distanțe extreme. când accelerezi și decelerezi un senzor mare ai timpi intermediari mai mari iar curba de histerezis este foarte înclinată. Deci timpul în care un pixel din senzor poate să se ocupe si de focalizare va fi drastic redus. problema cea mai gravă nu ar fi asta, ci faptul că senzorul se mișcă acum și spre montură sau in spate, ptr a compensa mișcarea în 5 axe, ori asta duce la schimbarea planului de focalizare permanent și la dimensiunile alea plus un obiectiv luminos de f1,4 avem deja imaginea dezastrului generată de lipsa de experiență. Ori experiența se capătă căzând și pierzănd de multe ori. Aici cei care pierd vor fi cumpărători ce se vor vedea în postura de Beta testări, da pe banii lor. Pam, pam.

Vedeți că la declanșarea în rafală au cel mai penal blockout dintre mirorless-urile de pe piață. Știți de ce? Ptr. că are nevoie de ele ptr a focaliza decent. Aveți astfel un aparat fără oglindă care se comportă ca unul cu oglindă în privința asta. Iar la Sony sau la Olympus trag rafala cu 20 respectiv 60 cadre/secundă și vad în vizor fără întreruperi, ca la o filmare. pam, pam!

Nikoane, mai nikoane, au fost firme mari care produceau automobile, dar când s-au băgat la produs mașini de teren... s-au umplut de ridicol. Fiecare nișă are secrete, la care ajungi doar prin experimentare.

Să vorbesc despre obiective? Ok.
Se excită fanboyul că vezi doamne vă folosi adaptorul pe care va atașa obiectivele ce le are, din game DSLR. Alooooo, Garaaaaaa!!!! Vedeți că visele astea le-au avut și utilizatorii de Sony! E BAD! Au înțeles încet încet că au nevoie de obiective native, concepute ptr tehnologia mirorless. De ce? Ptr, că obiectivele noastre de la DSRL nu sunt telecentrice, ele sunt optimizate ptr un sistem Opto-mecano-electronic de focalizare, iar la mirorless avem nevoie de obiective telecentrice. Dacă nu ar fi probleme serioase nu ar mai face alte obiective dedicate, ar merge cu producția obiectivelor exixtente, v-ar vinde tot obiectivele deja consacrate, care sunt foarte bune pe orice DSLR.

Așa că trebuie să vă uitați la ce vi se oferă. Ia să vedem. Un zoom cu f4? Vă spun imediat de ce au făcut asta. Apoi un 35/1,8 și un 50/1,8? Aici deja se întrevede disperarea. Nu v-au dat un zoom cu f2,8 ptr. a nu vă speria. Când va apărea o să vă cadă fața atunci când veți privi prețul. Dacă vă dădeau direct obeictivele scumpe ați fi fost speriați și reticenți, sau mai pe șleau - nu v-ați fi permis să începeți cu un sistem nou în paralel cu cel vechi. Au mai băgat rapid două focale ușor de produs - 35 si 50mm, la care au pus diafragmă relativ luminoasă ptr a îndulci situația cu zoom-ul la f4. Dar fiți atenți că focalele astea sunt cel mai ușor de produs, deci sunt cele mai ieftine în producție. Și ce vedem noi: că obiectivul de 50/1,8 e 900 de coco? Nuuuu seeee pooaaaateeee!!! Este semnul după care vă ghidați cu privire la prețurile viitoarelor obiective. dacă o pocnitoare de 50mm costă atât? vedeți la obiectivul de 50/1,8 ptr DSLR care e prețul. Era la un moment unul de 50/1,8 - PlasticFantastic - vândut cu 110 coco. Ați văzut cât cer pe ob acela de 58mm cu f 0,95???? Da, da, ăla cu FOCALIZARE MANUALĂ! ați văzut? 6000 de coco, iar la noi adăugați și taxa de prost.

Să vină repede aici un hambasador să-mi arate o poză cu care să mă convingă să dau banii! O spun așa după ce eu am convins sute, dacă nu mai mulți, oameni să cumpere aparatură. Bă ați vândut de-ați spart de pe urma mea, toată lumea știe asta, numai voi erați siderați când vă spuneam că vindeți în Romania pe urma review-urilor mele! Aveți în Romania cei mai penibili oameni de marketing la ora asta. Îmi spun clienți de-ai voștri cum sunt tratați de olaru și-mi este mie rușine acum. Mi-e rușine că am influențat piața, iar voi tratați piața ca pe o proprietate sau moștenire.

Noi muncim, de ne iese sângele pe ochi iar voi îndrăzniți să le spuneți că nu aparatele sunt scumpe ci noi nu suntem buni astfel încât să le putem cumpăra. Că dacă am fi buni am putea lua orice de la nikon. Ne spuneți să trimitem aparatele în servis ptr a le primi înapoi fără ca măcar să vă atingeți de ele, spunându-ne în față că suntem noi incapabili iar aparatul nu are nimic.

Să-i spui lui Ciprian - spre exemplu - că dacă ia teleul x își va tripla câștigul și că e oricum sărac să-și permită... deja e prea mult, muuult prea mult. Și apropo, Ciprian chiar și-ar putea permite, dar nu mai vrea să audă de voi! Alooo nikon, treziți-vă tată. Și vedeți ce faceți cu cel mai prost service nikon din lume. Am zis că e cel mai prost? N-am zis? stai să zic - Cel mai incompetent service nikon din lume. Au încercat să mă facă să dau 8000 ron ptr a-mi schimba senzorul la un aparat aflat în garanție. L-am trimis de 8 ori, ați citit bine de 8 ori în service de-a lungul unui an. A opta oara am refuzat să-l mai primesc si au fost nevoiți să-mi de un D810 ptr că D800 nu se mai fabrica. olaru a început apoi să spună ca ce nerecunoscător sunt, că uite i-am dat D810 moacă. Bă, cum o întoarceți voi numai în favoarea voastră. dacă pun asta pe fesbuc o să aveți surpriza să vedeți muuuulte situații de genul acesta pe care le-a generat CEL MAI PROST SERVICE NIKON DIN LUME!

Ar putea spune cineva acum că ce fac e răzbunare. Păi sunt conștient că nu e cazul să mă supăr pe ei ptr. faptul că Eu am fost prost ani de zile. De aia nici nu mi-a mai păsat de firma asta atâta timp. Dar acum mi se plâng oamenii. Mulți încă mă mai asociază cu ambasador nikon și cred că-i pot ajuta. Nu vă pot ajuta oameni buni, dar pot să vă deschid ochi să înțelegeți în ce vă băgați. oricum voi faceți ce vreți cu banii voștri.

Comentarii

 1. Mi-a placut postarea asta destul de mult!!!!

  RăspundețiȘtergere
 2. nu ma asteptam sa citesc si adevaruri. Nu ma refer la tine, ci in general

  RăspundețiȘtergere
 3. Bine spui ce spui! Poate or sa citeasca si ei, poate nu, greu de spus! Ideea e ca se duc! Vorba unui prieten: Sa nu mergi cu GPS-ul cand trebuie sa ajungi la cimitir ca o sa auzi: "Ati ajuns la destinatie!" Cam la fel si la Skin Romania. Cel mai prost service Nikon din cate am incercat in lume!

  RăspundețiȘtergere
 4. Foarte bine punctat! Felul în care Nikon abordează situațiile de genul m-au determinat și pe mine sa schimb barca.

  RăspundețiȘtergere
 5. Foarte bun articolul; De remarcat cum dintr-o lume a gigantilor (in arta fotografiei) Nikon dispare incet..incet; pacat, insa si-au facut-o cu mana lor. Vor avea oare soarta celor de la Kodak?!

  RăspundețiȘtergere
 6. Mă gândisem să vă trimit un mesaj în care să vă întreb dacă consideraţi că service-ul din RO ar putea să îmi schimbe cauciucurile de pe un D3x... articolul de mai sus a fost răspunsul. Am mai schimbat la un D300 cauciucurile la service-ul din RO, dar cine il foloseşte acuma mai mult îl tine în dulap şi încă se prezintă ca nou. L-aş fi trimis dacă anul trecut nu aş fi primit un 24-120 trimis în garanţie cu cauciucul de la zoom dezlipit, lucru care în 3 ani de folosire nu s-a întâmplat, dar după înlocuirea VR în service se pare ca nu au ştiut să îl pună înapoi măcar cum a fost.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Dobruja, Dobrogea ailaltă. Dincolo de Voma veche.