Turda, Olympus și porii măriți.


 Îmi scrie un prieten că vrea să treacă pe Olympus, după ce am contaminat iar un grup de fotografi, pe care i-am invitat la salina Turda, unde Olympus mi-a pus la dispoziție 20 de aparate de top - Olympus OM D E-M 1 Mk II, și obiective cu care să fotografiem în subteran. După aia omul îmi scrie cam așa - Vreau să mă infecteze și pe mine buba mică Oly! Stau cu porii deschiși!


 Mediul din subteran e unul în care porii și sporii se dezvoltă perfect - se știiieeee! O dată intrat acolo, nu ai cum să scapi de plagă!




 Am invitat un grup de fotografi în mijlocul unui cod portocaliu de ninsoare și viscol. Credeam că nu vor ajunge. dar m-am înșelat, majoritatea au ajuns și spre surprinderea mea au fotografiat exclusiv cu echipamentul pus la dispoziție de Bogdan Ionițoiu, de la MGT educational, cei care importă echipamentele Olympus în Romania. Au adus un număr impresionant de truse complete, ceea ce nu a mai făcut nimeni, niciodată în Romania. sau cel puțin eu nu am auzit ca Nikon să fi adus 20 de aparate D5 pe care să le dea oamenilor în teste într-o asemenea formulă. Nici Canon nu cred că a făcut așa ceva cu 1D x MkII-ul lor. Sony...nu cred că s-au mișcat nici ei până acum. De ce apăs pe subiectul acesta? Ptr. a provoca ceva durere, astfel încât utilizatorii acelor mărci enumerate să aibă parte și ei de tratament asemănător. Nu voi uita să specific că cei de la MGT nu sunt reprezentanță Olympus în Romania, ei doar importă și distribuie echipament Olympus, astfel încât aducerea de 2 ori a truselor complete în număr așa mare s-a făcut cu plată din partea MGT. Au plătit la Olympus chiria ptr ele și la tura mea unde am fotografiat caii lui Lehel, în Februarie, au plătit și acum, la întâlnirea de la Turda. 









Trag concluzia că dacă o firmă privată poate face asta... atunci o reprezentanță de genul Canon, Nikon, Sony se poate juca. Iar noi, utilizatorii putem beneficia de asta, dacă tot plătim produsele pe care le cumpărăm așa de greu.




 Oamenii au avut încredere în echipamentul primit și au tras exclusiv cu acesta. S-a tras doar din mână, acolo unde cu altă marcă am fi fost nevoiți să fotografiem doar cu trepied ptr a avea cadre cu detaliile și DR-ul la maxim. Pot spune fără să mă înșel că salina a fost o scenă în care Olympus și-a etalat cu lejeritate avantajele. Cam toate. Cei care au fost înțeleg perfect ce spun aici și doar ei au dreptul să comenteze dacă consideră că greșesc. Cei care nu au participat... e bine să se abțină, să nu se umple de ridicol. Spun asta ptr. că sunt încă suficienți indivizi care doar vorbesc, vorbesc, vorbesc. Iar când au de susținut vorbele vin doar cu ce au văzut că fac alții, ei nefiind capabili să vorbească despre fotografie cu fotografie, despre echipament cu echipamentul în mână.
 Și dacă tot am spus asta, hai să postez și rezultatul incursiunii noastre în subteran






















 La urmă am lăsat câteva cadre trase cu Porii lărgiți la f1,2. Că am 3 pori din ăștia și tare-mi mai place senzația 
                                                               17mm f1,2











                                                                    45mm f1,2








 Urmează câteva luni de teste cu acești pori, să vedem dacă merită lăudați. ce pot spune despre ei - au cauciuce din metal!

Comentarii

  1. superbe imagini cu 45mm 1.2! Eu deja testand fisheye-ul in Salina, cu 45-ul tu ai pus cireasa pe tort ;))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

OM 1 - Preview. The Show Must Go On!

Cum e cu Autofocus-ul

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…