Treceți la conținutul principal

Ultima Taină. Dincolo de pozografie.   Există o Taină. Oamenii de știință au numit-o Legea conservării energiei. Cei care au avut legături cu școala știu despre ce vorbesc. Ei bine, taina asta cuprinde în ea totul, explicând de fapt că viața nu se oprește, așa cum am fost mințiți, odată cu moartea corpului fizic. Bine, este un subiect sensibil ptr. unii, iar postarea mea nu se referă de fapt la asta. Nu toți oamenii se pot rupe instantaneu de materialism, acceptând ceva ce nu înțeleg, iar eu nu voi judeca asta, ptr. că nu am acest drept.


 Și revin la partea din Taină pe care vreau să o discut, atât cât pot eu înțelege fenomenul.


 Chiar dacă o parte din oameni și-au pierdut interesul ptr. moștenirea ce vine de la înaintași, în anumite domenii care presupun efort și mai ales riscuri mari oamenii încă respectă niște cutume. Cei care nu au muncit în acele domenii pot râde acum, e liber la asta - mai ales de după tastatură, dar cei implicați au constatat că nu pot desfășura o activitate dacă nu oferă o compensare oarecare, într-o formă oarecare. Mii de ani a funcționat. Copiii epocii de plastic râd acum, punând totul pe seama ignoranței și a credințelor depășite și umilitoare, asociind totul cu nebunia din jurul moaștelor. Cum spuneam, e liber la râs, ba chiar au apărut și stimulente ptr. a-ți afirma public, deschis și cât mai vocal diprețul față de tot ceea ce nu înseamnă TU. Da, se plătește și stimulează egocentrismul. Copiii uită chipul părinților lor. Toți sunt Prinți și Prințese, primesc Cioco imediat cum cer asta, sunt duși la Grădi, când pleacă Mami la muncă Dimi. Ptr. că Iubi...Apoi unii dintre ei uită și ce sex aveau, devenind cică neutri.
 Nici asta nu e de fapt problema mea, dacă vreau să scap fug 2-3 săptămâni în Fundătură sau în Dobrogea mea și vă asigur - uit de cleiul acesta... acolo copiii muncesc ptr. micile bucurii pe care le au, acolo oamenii mulțumesc cerului ptr. ploaia primită, mulțumesc copacului proaspăt tăiat ptr. că s-a oferit... oamenii aceia nu primesc nimic fără a da ceva înapoi...


 Și așa m-am pricopsit eu cu un Sălaș acolo. Dăruit. Ce am dat înapoi? Armate de turiști care lasă gunoaie, veniți să vadă cu ochii ce arată pozulicile. Acum mi-e rușine și sper să fac și ceva bun.


  Problema derivă din faptul că uităm ceva elementar -Taină sau lege a fizicii, spuneți cum vreți - anume că nu vom putea lua ceva de undeva fără să punem la loc altceva. Bine, voi puteți lua, dar asta nu vă exonerează de plată, scadența vine, mai devreme sau mai târziu...
 Cei care extrăgeau Aurul știau asta mai bine decât oricine. Când iei ceva de valoare, chiar din pământ, trebuie să pui la loc altceva...
 Când primești ceva, ori ai dat înainte și se întoarce, ori urmează să faci ceva în compensare, chiar dacă tu zici că nu vei face, o vei face!!!. Chestia este atât de complexă încât nu poate fi cuprinsă în cuvinte.
 Dar eu o simt. Iar de când am acceptat, s-au întâmplat lucruri... Cred că pot să le zic chiar uimitoare.
 Cei care mă cunosc știu că am mulți contestatari, de fapt o puteți vedea ușor atunci când spun ceva corect, urmărind reacția celor care se consideră vizați. Tot cei care mă cunosc știu că încalc cât pot de mult așazisele reguli impuse de sitemele sociale în care funcționăm. Încalc regulile de marketing - care devine o nouă religie - și cu toate astea, împotriva tuturor calculelor care nu-mi dau șansă... voila că mă citiți și mă urmăriți în tot ce fac. Pam, pam!
 Secretul? Există Zâne fraților!!! Exista!

 Cultura populară ne-a lăsat cheile, dar noi am demolat ușile cu tot cu case. Am pus termopane pe suflet și ne-am pricopsit cu un cancer. Unii s-au prins că ceva nu este în regulă, dar per ansamblu scena este dezolantă. Colivii de aur în care observ păsări nefericite. Cum spunea un om mai înțelept ca mine - Păsările născute în colivie ajung să considere zborul ca fiind o boală!


 Vă rog, dacă puteți, umpleți golul lăsat!...
 Dacă smulgeți un bolovan din pământ, vărsați acolo o lacrimă, dacă smulgeți o brazdă, aruncați acolo o mână de semințe.
 Umpleți golurile cu dragostea voastră. dar vă rog, vă rog!!! - NU VĂ FACEȚI ȘI SELFIE!!!!!!!!!!


 Dăruiți și nu vă uitați înapoi. ați primit deja, iar dacă nu ați primit, veți primi negreșit.
 Maestrul Omraam Aivanhov spunea că dacă veți cultiva ură, veți primi tot ură. Mai spunea că nu există agricultor care să fi semănat grâu și care să fi cules după aia prune... Evident, există un element în ecuația asta - TIMPUL. Care nu este nici dușman, nici aliat. Este doar dovada că există Dumnezeu.
 Dăruiți!Comentarii

 1. Problema noastra este ca nu oferim nimic fara a primi ceva in schimb, ca mereu cautam "adevărul"( chiar daca adevarul nu exista), ne gandim prea mult la noi si prea putin la cei din jurul nostru si lista este lunga...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ..." lumea așa cum este orânduită nu are nevoie de ego-uri mature, ci de unele infantile. Școlile acestei lumi nu pregătesc oameni liberi, ci soldați disciplinați..."
   http://www.calatoriainimii.ro/ro/Revista/Articol/476-Dl--Ego-si-transcendenta

   Ștergere
 2. de la Anna Maria Gabriela

  Frumos scris, frumos spus!Poate dacă dăruim un pic de suflet in tot ceea ce facem reușim sa umplem acel "gol" pe care îl facem fără sa vrem prin acțiunile noastre!

  RăspundețiȘtergere
 3. Interesant de vazut mai ales pentru aceea ce se cramponeaza in formatul de 35mm

  https://www.youtube.com/watch?v=PHYidejT3KY

  Mihai

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Note: All photos presented in the following review have been shoot in RAW format and were converted to TIFF/JPEG using PhaseOne - Capture 1 software. Because my default settings are all on Neutral and therefore both the colors and the contrast will be a bit faded compared to what our eyes will perceive, I had to edit the photos to add some contrast and saturation to be able to reflect the real colors. This was not the case for all photos that are presented below, as for some of them I did not had to adjust anything once the RAW was converted to TIFF/JPEG. Whoever has any issues with this can consider it it’s own problem. I will add as part of an archive full size photos as well as the RAW files, thus making everyone happy. By the way: reading this review is not a mandatory thing!
I shall start writing this review, by trying to express the feelings that I’ve had the moment when I have decided to challenge my fate by renouncing the honorary title of Nikon Ambassador, only to throw myse…

Review Olympus OM D E-M 1 MkII. Sau cum să câștigi atunci când toți cred că ai pierdut....

Toate fotografiile din acest review au fost trase în format ORF și convertite în Tiff/Jpeg cu programul PhaseOne - Capture1.  Deoarece trag doar Neutral iar culorile și contrastul în acest caz sunt mai șterse decât ce vedem în realitate am prelucrat fotografiile la nivel de contrast și saturație. Sunt și multe cadre la care nu am fost nevoit să intervin absolut deloc după conversie. Cine are o problemă cu acest aspect să fie sănătos. Voi posta o arhivă cu cadre la rezoluție maximă precum și fișierele ORF, așa încât să fie toată lumea mulțumită.    Citirea acestui material NU ESTE OBLIGATORIE.

  Voi scrie acest material încercând să exprim senzațiile prin care am trecut din momentul în care am hotărât să provoc soarta, renunțând la titlul de Ambasador Nikon în Romania, ptr. a mă arunca cu capul înainte într-o mare învolburată și plină de necunoscute. Cu numai câteva luni în urmă dovedeam ignoranță, râzând de sistemele mirorless, indiferent de cine le produce. Ce-i drept, eram atras de…

Despre editare, ptr puriști, hartiști și tot felul de triști.

Mai fac greșeala și postez din când în când cadre dificile, activând imediat câte un odihnit ce nu a ieșit probabil la fotografiat atât de des, sau pe distanțe suficient de mari de fotoliul din care emite un devastator - "PRELUCRATĂ! Putem vedea una needitată?"

La un moment dat, o domnișoară de la arte a comentat și ea, sugerând că de fapt eu sunt bun la editare, prelucrând pozulicile mediocre până la nivel comercial de wow. Domnișoara mea dragă, de ce nu ieși dumneata ziua din casă până nu te dai cu fond de ten, rimel și ruj? Ți-e rușine cu tine Raw? Ziceți că nu e corect ce fac? Vă permiteți voi pare să fiți corecți până la extrem? Hai să vă văd!

  Hai să vedem cum este și cu editatul/prelucratul acesta în fotografie. Am să expun poziția mea vis a vis de subiect. Consider că fotograful nostru nu alterează fotografia atât timp cât nu adaugă informație (elemente de imagine) care nu se regăsea în scena fotografiată. Senzorii aparatelor foto digitale au un comportament lin…