Treceți la conținutul principal

Ochiul lui Dumnezeu


   Atunci când simt că pierd calea, atunci când devine mai greu să ridic brațele, să lupt, să mă mai apăr, plec într-o călătorie, căutându-L pe Dumnezeu. Îl privesc în ochi, și aștept să-mi redea puterea ptr. a recuceri liniștea. Și vine, atât de Simplu, de Cald, de Frumos! Luminând cărări neștiute...
 Și nimeni nu a spus-o mai bine decât

  Rudyard Kipling în poezia

           Fă-ți timp,

În trecerea grabită prin lume către veci,

Fă-ți timp, măcar o clipa, să vezi pe unde treci!

Fă-ți timp să vezi durerea și lacrima arzînd

Fă-ți timp să poți, cu milă, să te alini oricind!

Fă-ți timp pentru-adevaruri și adîncimi de vis,

Fă-ți timp pentru prieteni, cu sufletul deschis!

Fă-ți timp să vezi pădurea, s-asculti lânga izvor,

Fă-ți timp s-asculți ce spune o floare, un cocor!

Fă-ți timp, pe-un munte seara, stând singur să te rogi,

Fă-ți timp, frumoase amintiri, de unul să invoci!

Fă-ți timp să stai cu mama, cu tata tău - bătrini...

Fă-ți timp de-o vorba bună, de-o coajă pentru câini...

În trecerea grăbită prin lume către veci,

Fă-ți timp macar o clipă să vezi pe unde treci!

Fă-ți timp să gusti frumosul din tot ce e curat,

Fă-ți timp, că esti de multe mistere-nconjurat!

Fă-ți timp cu orice taină sau adevar să stai,

Fă-ți timp, căci toate-acestea au inima, au grai!

Fă-ți timp s-asculti la toate, din toate să înveti,

Fă-ți timp să dai vieții adevaratul sens!

Fă-ți timp, ACUM!

Să stii: zadarnic ai să plângi,

Comoara risipită  a vietii, n-o mai strângi!


Comentarii

 1. Treaba e ca in ceea ce priveste fotografia, Mircea nu cred ca poate fi comparat. E doar chestiune de simt si gust aici. Ca unii sunt nesimtiti, ori prefera alte gusturi... asta nu lezeaza ceea ce Mircea imparte cu noi, mai exact pe el. Pozele sunt doar oglindiri a sufletului sau. de aceea transmit ceva aparte.
  Treaba e ca dincolo de tranzitia dintre viata si moarte, dincolo de cine sta intre Gaia si Ra, dincolo de Brancusi , Adevarul zace parasit intre zidurile gri. Nu atrage, plictiseste si revolta. Cuvintele Lui nu sunt cautate. E bun doar daca tace, deci El .... sa taca. Sa poata Mircea sa vorbeasca. Sa spuna el cum e cu Adevarul. El, care "stie" , "nu" judeca pe nimeni si nimic, cu atat mai ales evolutia nimanui.
  Nu arde nici o poza, dar arde tot ce nui convine si nu intelege. Dar el e multumit. E implinit. E bine. Sau poate-i rau? Auzim de atatea ori " eu sunt OK", chiar daca corect poate ar fi KO. Ce e mai rau decat sa zici la bine rau? Poate sa zici ca rau' i bine.
  Intre atatea "garduri" si religii dar totusi Mircea este liber! Dar oare care e secretul? Pai... el e lup! Pe el nul prinde nimeni. Se prinde insa doar el pe sine. Dar undei Dumnezeu? Care? Oricand isi poate face unul. Asa cum "bine" zicea si depeche: unul Personal- Personal Jesus. Uite a mai aparut inca o religie. A lui Mircea. Care se madreste cu Dobrogea Lui. Dobrogea care a inghitit rauri de sange aiurea, sau ... poate nu? Doar a venit azi Mircea ca sa ne zica "am zis". El aparatorul Dobrogei care se lupta cu discurile de vinil, el care iubeste pasaricile, chiar si ce nu mai zboara, el cel ce poate sa taie un crac cu o maceta, nu poate sa inteleaga cum e cu lumea asta atat de parasita, de depravata si cretina. Cum unii oameni pot sa aleaga azi raul si uratul?! Cum pot azi unii sa nui respecte lui Fratii?! Ce mai conteaza ieri, cand am azi clipa?!

  RăspundețiȘtergere
 2. De ce sai rupi clavicula la unul care omoara o broasca, cand poti sai spargi capul la unu' care'si inchina viata ca sa ucida oameni? Poate era mai bine sa dai cu capul in oglinda... oare ar fi durut mai tare, oare cum era bine? Ori poate crezi ca acei copii din Delta subit au sa evolueze, doar ca sa nu te enerveze? Din neam in neam ei au ramas acolo, sasi bata nevestele si sasi inece clipa. Clipa in care Dunarea era rosie, frumoasa, aburinda, flamanda si nu se satura de sange. Superba fotografie, dar stai sa vezi ce comentariu ar fi iesit, ori cate likeuri. Ca uite unii, cu ori ce pret vroiau si Dobrogea. Si au platit bani grei la mercenari ca sa ucida. Sa fie a lor pamantul apa si femeia. Ce prost Stefan cel Mare. Ce mai era in colo cateva femei siluite, copii ucisi... Auzi cel mare si el era atat de mic. Ce ironie... lui Mircea ii place ironia. Pacat ca sa luptat, ca a dat sange. Doar Dobrogea tot super ramanea. Ah bine, nu a lui Mircea, a lui Hassan, Omar, dar a lui Mircea nu. Cine era azi Mircea? Ori cel de ieri, ori cel de maine? Ori mai era? Iti tai radacinile, si zici ca iti e bine... O vreme da... ce amagire... E bine ca tiai gasit menirea. Sa dai tu bine si sa lovesti in Bine. Tu nu ai timp sa stai sa mai asculti ce e cu Adevarul, tu tiai facut tu unul... Urata porcarie.
  Si totusi Mircea, ingheata clipa. Ceva de dincolo de fire il cheama catre Bine. Ce legaturi sublime lau scos catre Zidire... Dar Ziditorul ? Sa fie Gaia, Zeus sa fie? Intre atatea mituri, povesti, basme si filme conteaza ce vreau eu sau ce vrei TU sa fie?
  Sa vi de unde ai venit, sa treci prin ce ai trecut, sa te ridici unde esti... tot respectul, dar nu te opri, mai este cale, vezi insa directia. Si nu ma refer la fotografie. Acolo, asa cum am spus la inceput esti intangibil, asemenea peisajelor, fapturilor ce le fotografiezi. In fotografie si prin fotografie te recreezi. Te refaci ca pasarea phoenix, iar noi iti multumim de spelendoarea ce o impartasesti cu noi. Metamorfoza ta da aceasta scanteie ce nu are rost a fi comparata cu altceva, altcineva. Insa sa ai grija la sirenele ademenitoare. Si nu ma refer la frumoasele femei. In drumul catre Viata uratul, frumosul, o amagire. Nu sunt un expert in foto, cu atat mai putin la scris(dupa cum se vede), dar tin la tine. Cu siguranta team distrat, poate team suparat. De e asa te rog incearca sa ma ierti . Dar nu uita: cautarile tale prin pustie se sfarsesc in fotografii, simtire si cuvinte. O imagine este altceva cand adaugi si cuvinte. Or daca cuvintele au rostul lor, daca un lup nu poate fi infrant, cum poate fi biruit Dumnezeu, cum poate omul sa schimbe sensul si din Viata sa faca moarte, fara ca El sa nu pastreze macar un Izvor Viu? Intre atatea religii, nu poate El sa dainuiasca? Cat timp insa ai pentru a afla acest raspuns, ce esti dispus sa faci pentru asta? Ori acum ca ai o "menire" ce mai conteaza, bucuri lumea, superi prostii, traiesti clipa... Dumnezeu sa astepte pe Cruce, intre zidurile gri...
  Mircea trebuie sa ne arate lumea prin ochii sai (chiar daca o arata atat de frumos), nu are timp sa vada lumea prin ochii lui Dumnezeu...
  Cu drag, Ciprian
  Doamne ajuta!

  RăspundețiȘtergere
 3. PS: Cum in ultima vreme am acces la internet foarte rar, nu am apucat sa citesc toate postarile tale. Insa recent, cumva, am reusit sa parcurg si sa reparcurg postarile mai vechi ("indreptate") pe care nu le citisem de cand am plecat spre alte "taramuri". Chiar daca ma repet , te rog sa ierti, nu am apucat sa vad cum "soarta" lea randuit, cum incerci sa repari din greselile trecutului. Ma bucurat mult sa constat "urcusul", dar si rabdarea ta. Inca o data te rog iartama.
  Bucurie si toate cele bune.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Note: All photos presented in the following review have been shoot in RAW format and were converted to TIFF/JPEG using PhaseOne - Capture 1 software. Because my default settings are all on Neutral and therefore both the colors and the contrast will be a bit faded compared to what our eyes will perceive, I had to edit the photos to add some contrast and saturation to be able to reflect the real colors. This was not the case for all photos that are presented below, as for some of them I did not had to adjust anything once the RAW was converted to TIFF/JPEG. Whoever has any issues with this can consider it it’s own problem. I will add as part of an archive full size photos as well as the RAW files, thus making everyone happy. By the way: reading this review is not a mandatory thing!
I shall start writing this review, by trying to express the feelings that I’ve had the moment when I have decided to challenge my fate by renouncing the honorary title of Nikon Ambassador, only to throw myse…

Review Olympus OM D E-M 1 MkII. Sau cum să câștigi atunci când toți cred că ai pierdut....

Toate fotografiile din acest review au fost trase în format ORF și convertite în Tiff/Jpeg cu programul PhaseOne - Capture1.  Deoarece trag doar Neutral iar culorile și contrastul în acest caz sunt mai șterse decât ce vedem în realitate am prelucrat fotografiile la nivel de contrast și saturație. Sunt și multe cadre la care nu am fost nevoit să intervin absolut deloc după conversie. Cine are o problemă cu acest aspect să fie sănătos. Voi posta o arhivă cu cadre la rezoluție maximă precum și fișierele ORF, așa încât să fie toată lumea mulțumită.    Citirea acestui material NU ESTE OBLIGATORIE.

  Voi scrie acest material încercând să exprim senzațiile prin care am trecut din momentul în care am hotărât să provoc soarta, renunțând la titlul de Ambasador Nikon în Romania, ptr. a mă arunca cu capul înainte într-o mare învolburată și plină de necunoscute. Cu numai câteva luni în urmă dovedeam ignoranță, râzând de sistemele mirorless, indiferent de cine le produce. Ce-i drept, eram atras de…

Despre editare, ptr puriști, hartiști și tot felul de triști.

Mai fac greșeala și postez din când în când cadre dificile, activând imediat câte un odihnit ce nu a ieșit probabil la fotografiat atât de des, sau pe distanțe suficient de mari de fotoliul din care emite un devastator - "PRELUCRATĂ! Putem vedea una needitată?"

La un moment dat, o domnișoară de la arte a comentat și ea, sugerând că de fapt eu sunt bun la editare, prelucrând pozulicile mediocre până la nivel comercial de wow. Domnișoara mea dragă, de ce nu ieși dumneata ziua din casă până nu te dai cu fond de ten, rimel și ruj? Ți-e rușine cu tine Raw? Ziceți că nu e corect ce fac? Vă permiteți voi pare să fiți corecți până la extrem? Hai să vă văd!

  Hai să vedem cum este și cu editatul/prelucratul acesta în fotografie. Am să expun poziția mea vis a vis de subiect. Consider că fotograful nostru nu alterează fotografia atât timp cât nu adaugă informație (elemente de imagine) care nu se regăsea în scena fotografiată. Senzorii aparatelor foto digitale au un comportament lin…