Treceți la conținutul principal

Dobrogea, granița sufletului meu. Când se așează praful de stele.


 Puteam alege să stau la căldură, în casă, plângându-mă că nu mai ninge, să plec la ski. Puteam să fac atâtea lucruri cool. Am ales să mă duc să privesc granița sufletului meu, Dobrogea... să privesc praful stelelor care se așează, sclipind peste tărânul acesta simplu.


 așa am ajuns iar la Copac, unde am stat o noapte și două zile.


 Am privit vântul, am ascultat ceața, am stat într-o Tabără, doar a mea.
 Am fost pe la cuibul de Pasărea ogorului, unde găseam astă vară Ochelarii Magici, am stat la vizuina Dihorului pătat, am privit Acvile pierzându-se în aburi

 Am privit Dansul lebedelor,


și mi-am reamintit că Viața și Moartea sunt aici împreună


 Am stat cu un vechi prieten, Copacul de la Pietrele Mariei, am privit amândoi norii, efemeri ca viețile noastre


 am discutat  cu el despre suflet, ca reflexie a spiritului în lumea materială.


 Apoi m-am apucat de Time Lapse, ptr filmul Dobrogei, la care lucrez de atâția ani.
 Sper că nu am început să sufăr de mania persecuției, dar noaptea s-a întâmplat ceva, ce mă pune pe gânduri, că prea se adună întâmplările astea...
 Pe la ora 4,30 dimineața aparatul era montat pe slider, făcea seria de fotografii ptr time lapse, așa că m-am întins puțin, ațipind sub Copac. La un moment dat am tresărit, trezit de zgomotul unei rafale puternice de vânt printre crengile golașe. Am deschis doar ochii și m-am uitat la stele, dar imediat am auzit un zgomot de motor, fără să observ și luminile farurilor. M-am ridicat, luând și maceta, am privit prin noapte încercând să identific sursa zgomotului. I-am reperat, venea o mașină cu farurile stinse, la relanti, să nu facă zgomot mare, spre mine. Am luat și o piatră de jos, în cazul în care treba devenea periculoasă, aruncam puternic cu ea în parbriz, stricând vizibilitatea șoferului, suficient cât să evit orice atac. Doar în caz că...
 Au venit așa tiptil, apoi au aprins brusc toate luminile, chiar și pe cele de sus de pe capota acelei mașini de teren, ambalând motorul puternic, fără să accelereze și deplasarea mașinii. Erau opriți cam la 30 m de mine, turând motorul. Mi-am dat seama că făceau intenționat așa, la intimidare. M-am lăsat într-un genunchi, am lăsat piatra jos, apucând o creangă aruncată pe acolo, m-am ridicat și am tăiat creanga în două cu o lovitură bruscă de macetă. S-au oprit din accelerarea motorului... 30 secunde suspance. Mesajul meu era clar, nu dau înapoi, nu-mi pasă de ei. Au turat iar motorul, iar mașina a virat puternic spre stânga, accelerând. Dar nu au mers mult și au incetinit, întorcând iar spre mine... au făcut de fapt doar o rotație în cerc, apoi s-au dus și s-au tot dus, până nu i-am mai auzit/văzut. Nu știam ce a fost, ce vroiau, iar din prevedere m-am deplasat doar eu din locul unde aparatul făcea time lapse, până la o groapă pe care o știam, unde m-am așezat, așteptând pregătit, în cazul în care se întorceau pe jos, ptr a nu-i simți. Nu au mai apărut până dimineață. Am stat și a doua zi până seara pe acolo, și am văzut o mașină de teren care se fâțâia prin zonă, la mare distanță. S-au uitat de 2-3 ori cu un binoclu spre mine. Poate erau braconieri, iar întâlnirea cu mine a fost neașteptată, o întâlnire care le-a stricat planurile... chiar nu știu. Dar e curios cum dau întâmplările aste peste mine, doar când spun pe facebook că voi înnopta în locul x sau y din Dobrogea... foarte curios. Nu prea mai cred în coincidențe. Dacă se va mai întâmpla o dată, voi avea o evidență.


Comentarii

 1. cam la ce suma se ridica valoarea tehnicii pe care o aveai cu tine?

  RăspundețiȘtergere
 2. N-ar fi mai bine sa nu-ti faci publice intentiile? Nu de alta, dar ar fi pacat sa nu ne mai putem bucura de fotografiile astea minunate pe care ni le arati.

  RăspundețiȘtergere
 3. Frumoasa povestea, ma bucur ca ai scapat cu bine.

  RăspundețiȘtergere
 4. Pai ce sa zic...cred ca e cazul sa iei masuri.Te organizezi cu inca cateva persoane si nu mai stai vanat...iesi tu la vanatoare.Simt in tine samanta de razboinic :-) Sper sa nu ma fi inselat.

  RăspundețiȘtergere
 5. Nu subestima niciodata oamenii rai , ai grija de tine prin mijloace si decizii inteligente !

  RăspundețiȘtergere
 6. Cred ca putina mai multa discretie nu ar strica. Poate ca ar fi cazul sa mergi cu alti cativa prieteni, dar sa ajungeti separat. Ar fi o surpriza si pentru ei... ;)

  RăspundețiȘtergere
 7. Povestea ta imi aminteste de Colt Alb !
  Din cand in cand, in salbaticie, mai intalnesti inevitabil cate o haita de lupi care vor sa muste, bine ascunsi in intuneric ... Nu au chip, nu reprezinta nimic !...Cand e lumina afara, se feresc sa dea ochii cu cineva !! Sunt lasi si ataca doar pe la spate, cand sunt siguri ca nu te poti apara ... Mi-e scarba de aceste jivine abjecte pe care le-ai intampinat cum se cuvine !!
  Si atata timp cat stai drept in fata lor, vor umbla doar in patru labe, chelalaind a neputinta !!! Keep going Mircea !

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Note: All photos presented in the following review have been shoot in RAW format and were converted to TIFF/JPEG using PhaseOne - Capture 1 software. Because my default settings are all on Neutral and therefore both the colors and the contrast will be a bit faded compared to what our eyes will perceive, I had to edit the photos to add some contrast and saturation to be able to reflect the real colors. This was not the case for all photos that are presented below, as for some of them I did not had to adjust anything once the RAW was converted to TIFF/JPEG. Whoever has any issues with this can consider it it’s own problem. I will add as part of an archive full size photos as well as the RAW files, thus making everyone happy. By the way: reading this review is not a mandatory thing!
I shall start writing this review, by trying to express the feelings that I’ve had the moment when I have decided to challenge my fate by renouncing the honorary title of Nikon Ambassador, only to throw myse…

Review Olympus OM D E-M 1 MkII. Sau cum să câștigi atunci când toți cred că ai pierdut....

Toate fotografiile din acest review au fost trase în format ORF și convertite în Tiff/Jpeg cu programul PhaseOne - Capture1.  Deoarece trag doar Neutral iar culorile și contrastul în acest caz sunt mai șterse decât ce vedem în realitate am prelucrat fotografiile la nivel de contrast și saturație. Sunt și multe cadre la care nu am fost nevoit să intervin absolut deloc după conversie. Cine are o problemă cu acest aspect să fie sănătos. Voi posta o arhivă cu cadre la rezoluție maximă precum și fișierele ORF, așa încât să fie toată lumea mulțumită.    Citirea acestui material NU ESTE OBLIGATORIE.

  Voi scrie acest material încercând să exprim senzațiile prin care am trecut din momentul în care am hotărât să provoc soarta, renunțând la titlul de Ambasador Nikon în Romania, ptr. a mă arunca cu capul înainte într-o mare învolburată și plină de necunoscute. Cu numai câteva luni în urmă dovedeam ignoranță, râzând de sistemele mirorless, indiferent de cine le produce. Ce-i drept, eram atras de…

Despre editare, ptr puriști, hartiști și tot felul de triști.

Mai fac greșeala și postez din când în când cadre dificile, activând imediat câte un odihnit ce nu a ieșit probabil la fotografiat atât de des, sau pe distanțe suficient de mari de fotoliul din care emite un devastator - "PRELUCRATĂ! Putem vedea una needitată?"

La un moment dat, o domnișoară de la arte a comentat și ea, sugerând că de fapt eu sunt bun la editare, prelucrând pozulicile mediocre până la nivel comercial de wow. Domnișoara mea dragă, de ce nu ieși dumneata ziua din casă până nu te dai cu fond de ten, rimel și ruj? Ți-e rușine cu tine Raw? Ziceți că nu e corect ce fac? Vă permiteți voi pare să fiți corecți până la extrem? Hai să vă văd!

  Hai să vedem cum este și cu editatul/prelucratul acesta în fotografie. Am să expun poziția mea vis a vis de subiect. Consider că fotograful nostru nu alterează fotografia atât timp cât nu adaugă informație (elemente de imagine) care nu se regăsea în scena fotografiată. Senzorii aparatelor foto digitale au un comportament lin…