Treceți la conținutul principal

Tura foto din Toamnă. Lacul Sf Ana și Ana Dobrogeana


În perioada 1-2-3 Noiembrie 2013 voi organiza o tura foto în zona lacului Sf. Ana. Am ales perioada datorită condițiilor meteo specifice, tocmai ptr. a profita de provocările ce țin în casă mulți dintre fotografi. Dacă nu ne manâncă ursul, poate că vom face și fotografie de portret. Aviz amatorilor, va fi o tură dura, fara odihnă, fără mâncare, fără băutură, fără tutun, fără alcool! Doar  apă. paie și bătaie, iar dacă vă mai ține instalația, vă las să o fotografiați și pe Ana Dobrogeana!


Oricum, portretele o să le realizăm între flotări, atunci când peisajele nu vor mai fi un subiect interesant. Voi aduce 2 modele ptr sesiunile de portret.
 Nu va fi o tură lejeră, așa că e bine să vă gandiți de două ori înainte, cei răniți sau neputincioși vor fi omorîți și îngropați la rădăcina copacilor, nu vom accepta nici o slăbiciune! :))) De aceea e necesar să achitați integral  prețul turei chiar de vineri, 2 Noiembrie. Acesta va fi de 650 Ron, și nu include cazarea sau masa. Ptr. cazare am ales Băile Tușnad, Hotel Fortuna, la prietenul nostru Gyuri, de unde putem ajunge la Sf. Ana prin pădure sau pe drumul ce trece prin Bixad. Dar nu cred că o să vă doriți prin pădure...
Ptr. detalii puteți să mă contactați la adresa de e-mail - mirceabezergheanu@yahoo.com
 Anul trecut a ieșit cam așa, dar anul acesta am comandat o vreme mai dură, să scoateți fotografii  pe care nu le fac fătălăii care se tem de ceață și vreme aspră. 
Invitat special     Eduard Schneider, de la care am putea învăța multe lucruri legate de filmări, time lapse si fotografiat cu drona, dar nu numai.
  Eu sunt extrem de interesat de subiectul ăsta, urmând să achiziționez o dronă.
  Ca și detalii - Vom începe de Vineri 1 Noiembrie 2013, la ora 15,00 și vom termina Duminica seara pe data de 3 Noiembrie 2013. Bine, la data aia vor termina doar cei mai duri, care mai sunt încă în viață... Cazarea se va face la Hotel Fortuna, în Băile Tușnad, unde veți achita 100 Ron/zi cazare+masa.
 Voi aborda doua genuri foto, Portretul și Peisajul. Nu voi face organizarea pe ore, deoarece experiența anilor trecuți mi-a arătat că e mai bine să abordam subiectele în teren, funcție de condițiile meteo de la momentul respectiv. Sunt multe variabile, dar tocmai asta face tot farmecul unei aventuri - neprevăzutul.
 Oricum ar fi, noaptea vom face baie în butoiul de lemn din grădina hotelului - asta nu o veți uita niciodată! Mai ales dacă uitați costumul de baie acasă, deoarece asta va face cu siguranță momentul scăldatului foarte interesant!!!
 Mă duc să ascut maceta, cât citiți voi mesajul acesta de dragoste!Comentarii

 1. Mircea, e OK pentru mine, voi fi acolo alaturi de tine
  Claude

  RăspundețiȘtergere
 2. Si eu voi fi prezenta ! :)
  De abia astept !!!

  RăspundețiȘtergere
 3. Canon e mai rau ca dreaq! 90% sanse se nu scapi de el! ;))

  RăspundețiȘtergere
 4. Acesta va fi primul meu fototur si evident primul cu Mircea Bezergheanu. Am deja emotii. Cine s-a inscris pana acum ? Cati suntem ? De asemenea, sunt interesat de transport daca mai pleaca cineva din Bucuresti si are ceva loc. Multumesc !

  RăspundețiȘtergere
 5. Pe cat de frumos ai compus textul acestui post, pe atat de interesanta cred va fi experienta din tura foto!
  Pacat ca in acest weekend am deja programul facut....:(

  RăspundețiȘtergere
 6. Hello, pana la urma cati ne-am adunat ? Sau sunt eu singur cu Mircea sa ma omoare numai pe mine ?

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Note: All photos presented in the following review have been shoot in RAW format and were converted to TIFF/JPEG using PhaseOne - Capture 1 software. Because my default settings are all on Neutral and therefore both the colors and the contrast will be a bit faded compared to what our eyes will perceive, I had to edit the photos to add some contrast and saturation to be able to reflect the real colors. This was not the case for all photos that are presented below, as for some of them I did not had to adjust anything once the RAW was converted to TIFF/JPEG. Whoever has any issues with this can consider it it’s own problem. I will add as part of an archive full size photos as well as the RAW files, thus making everyone happy. By the way: reading this review is not a mandatory thing!
I shall start writing this review, by trying to express the feelings that I’ve had the moment when I have decided to challenge my fate by renouncing the honorary title of Nikon Ambassador, only to throw myse…

Review Olympus OM D E-M 1 MkII. Sau cum să câștigi atunci când toți cred că ai pierdut....

Toate fotografiile din acest review au fost trase în format ORF și convertite în Tiff/Jpeg cu programul PhaseOne - Capture1.  Deoarece trag doar Neutral iar culorile și contrastul în acest caz sunt mai șterse decât ce vedem în realitate am prelucrat fotografiile la nivel de contrast și saturație. Sunt și multe cadre la care nu am fost nevoit să intervin absolut deloc după conversie. Cine are o problemă cu acest aspect să fie sănătos. Voi posta o arhivă cu cadre la rezoluție maximă precum și fișierele ORF, așa încât să fie toată lumea mulțumită.    Citirea acestui material NU ESTE OBLIGATORIE.

  Voi scrie acest material încercând să exprim senzațiile prin care am trecut din momentul în care am hotărât să provoc soarta, renunțând la titlul de Ambasador Nikon în Romania, ptr. a mă arunca cu capul înainte într-o mare învolburată și plină de necunoscute. Cu numai câteva luni în urmă dovedeam ignoranță, râzând de sistemele mirorless, indiferent de cine le produce. Ce-i drept, eram atras de…

Despre editare, ptr puriști, hartiști și tot felul de triști.

Mai fac greșeala și postez din când în când cadre dificile, activând imediat câte un odihnit ce nu a ieșit probabil la fotografiat atât de des, sau pe distanțe suficient de mari de fotoliul din care emite un devastator - "PRELUCRATĂ! Putem vedea una needitată?"

La un moment dat, o domnișoară de la arte a comentat și ea, sugerând că de fapt eu sunt bun la editare, prelucrând pozulicile mediocre până la nivel comercial de wow. Domnișoara mea dragă, de ce nu ieși dumneata ziua din casă până nu te dai cu fond de ten, rimel și ruj? Ți-e rușine cu tine Raw? Ziceți că nu e corect ce fac? Vă permiteți voi pare să fiți corecți până la extrem? Hai să vă văd!

  Hai să vedem cum este și cu editatul/prelucratul acesta în fotografie. Am să expun poziția mea vis a vis de subiect. Consider că fotograful nostru nu alterează fotografia atât timp cât nu adaugă informație (elemente de imagine) care nu se regăsea în scena fotografiată. Senzorii aparatelor foto digitale au un comportament lin…