Treceți la conținutul principal

Miroase a praf, Cimbrișor și Mentă sălbatică? E Dobrogea tată, e Dobrogea!  L-am corupt pe Gabriel Jinga șă iasă cu mine la numărat stele, în Tabără, la Pietrele Mariei. I-am promis că-i arăt și Pasărea ogorului - Burhinus Oedicnemus. Dar spre seară vremea s-a schimbat, a început să bată vântul de sud-est, moment în care mi-am dat seama că vom avea parte de umiditate excesivă. Așa a fost, iar stelele se vedeau extrem de slab prin atmosfera încărcată. Am prins un Licuric mai mare, pe care l-am pus să pozeze ptr. noi

 Apoi l-am făcut scut


Dar fotografii nu era chip să mai scoatem. Am trecut aparatele pe Time Lapse, și așa au lucrat până dimineață.


Și ce dimineață, ce vreme, ce nori, ce lumină!!! Am descărcat 2 seturi de baterii făcând time lapse, pe care urmează să-l montez zilele astea. Am să-l postez aici, după ce-i gata.


 Gabi vroia acum Pasărea ogorului, așa că mi-am luat ochelarii magici care descoperă păsăricile,


și  i-am dat Pasărea ogorului  de s-a săturat de ea! I-am arătat și unde e cuibul, ca nu care cumva să treacă pe acolo și să calce ouăle! Ptr. că sunt așa de greu de văzut, iar cuibul este de fapt o mică adâncitură pe un mic deal unde trec zilnic vite și oi... Chiar nu înțeleg cum reușesc să supraviețuiască! Posibil ca în unii ani, cuibul să fie compromis. De aceea, rog pe cei cu mașini de teren, nu mai părăsiți drumurile, riscați oricând să striviți un astfel de cuib, atunci când mergeți prin stepa Dobrogeană

Nu știu dacă v-am mai spus, a fost o dimineață superbă! A avut și răsărit, să moară Cici, vedeta clubului de noapte! Am plecat spre Iacobdeal, șă facem baie în curu gol, că Gabi si-a uitat slipi acasă, iar eu nu am, on default!


Dar cum urcam noi dealul, ne-a lovit Frontu” Baric, drept în față, așa că am păstrat textilele pe noi!

Am fugit repede la Pricopane, în ciuda protestelor lui Gabi, că e lumina plată! Auzi la el, lumină plată!!! L-am urcat cu forța, și i-am arătat lumina plată, de nu mai vroia acasă!


Săptămâna viitoare, Cheile Dobrogei și Căsuța Varvarei, ptr. cei aleși! Mergem să facem de râs Grangurele ăla de anul trecut, că am rămas dator! În pauze, Prigorie și Dumbrăveancă.


Comentarii

 1. Jmechera povestea si frumoase fotografiile!

  RăspundețiȘtergere
 2. Ce Cheile Dobrogei? ce Casa Varvara? nici vorba, pasarea ogorului si Iacobdeal sa fie.

  RăspundețiȘtergere
 3. In ce perioada la Cheile Dobrogei? Poate mai apar amatori.

  RăspundețiȘtergere
 4. Sa ne intelegem, de slip n-am bani, ca i-am dat pe toti pe optica de la Nikon, asa ca nu i-am uitat! Clar!?
  Cat despre grangure, Roxana a spus ca vine sa te ajute sa il chemi, da numai daca promiti ca nu mai fugi cu pantalonii in vine sa-l faci de ras, asa ca ai de ales!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vai de capu” nostru! Să dăm un anunț - Tinere talente fotografice, cu lipsuri materiale, acceptăm donații sub formă de chiloți. Dacă au găuri, le coasem noi.
   Ți-am zis să trecem pe Canon! Scăpam mai ieftin!

   Ștergere
  2. Tinere talente in devenire...

   Ștergere
 5. Ramai mut de frumusetea a ceea ce e prezentat....nici nu mai respiri...doar privesti.... parca... in transa....

  RăspundețiȘtergere
 6. Foarte frumos! De fapt deosebit, ca mirosul de cimbrisor intr-un ceai cald si aromat! Tot inainte cu munca asta frumoasa si iubirea fata de natura

  RăspundețiȘtergere
 7. Multumesc. Aveam mare nevoie de-si am trecut pe la Dealuri acu doua zile. Sunt deja dependent.

  RăspundețiȘtergere
 8. Revin de fiecare data cu placere! Pe langa fotografiile senzationale nici povestile nu sunt mai prejos. Revenim!

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Note: All photos presented in the following review have been shoot in RAW format and were converted to TIFF/JPEG using PhaseOne - Capture 1 software. Because my default settings are all on Neutral and therefore both the colors and the contrast will be a bit faded compared to what our eyes will perceive, I had to edit the photos to add some contrast and saturation to be able to reflect the real colors. This was not the case for all photos that are presented below, as for some of them I did not had to adjust anything once the RAW was converted to TIFF/JPEG. Whoever has any issues with this can consider it it’s own problem. I will add as part of an archive full size photos as well as the RAW files, thus making everyone happy. By the way: reading this review is not a mandatory thing!
I shall start writing this review, by trying to express the feelings that I’ve had the moment when I have decided to challenge my fate by renouncing the honorary title of Nikon Ambassador, only to throw myse…

Review Olympus OM D E-M 1 MkII. Sau cum să câștigi atunci când toți cred că ai pierdut....

Toate fotografiile din acest review au fost trase în format ORF și convertite în Tiff/Jpeg cu programul PhaseOne - Capture1.  Deoarece trag doar Neutral iar culorile și contrastul în acest caz sunt mai șterse decât ce vedem în realitate am prelucrat fotografiile la nivel de contrast și saturație. Sunt și multe cadre la care nu am fost nevoit să intervin absolut deloc după conversie. Cine are o problemă cu acest aspect să fie sănătos. Voi posta o arhivă cu cadre la rezoluție maximă precum și fișierele ORF, așa încât să fie toată lumea mulțumită.    Citirea acestui material NU ESTE OBLIGATORIE.

  Voi scrie acest material încercând să exprim senzațiile prin care am trecut din momentul în care am hotărât să provoc soarta, renunțând la titlul de Ambasador Nikon în Romania, ptr. a mă arunca cu capul înainte într-o mare învolburată și plină de necunoscute. Cu numai câteva luni în urmă dovedeam ignoranță, râzând de sistemele mirorless, indiferent de cine le produce. Ce-i drept, eram atras de…

Despre editare, ptr puriști, hartiști și tot felul de triști.

Mai fac greșeala și postez din când în când cadre dificile, activând imediat câte un odihnit ce nu a ieșit probabil la fotografiat atât de des, sau pe distanțe suficient de mari de fotoliul din care emite un devastator - "PRELUCRATĂ! Putem vedea una needitată?"

La un moment dat, o domnișoară de la arte a comentat și ea, sugerând că de fapt eu sunt bun la editare, prelucrând pozulicile mediocre până la nivel comercial de wow. Domnișoara mea dragă, de ce nu ieși dumneata ziua din casă până nu te dai cu fond de ten, rimel și ruj? Ți-e rușine cu tine Raw? Ziceți că nu e corect ce fac? Vă permiteți voi pare să fiți corecți până la extrem? Hai să vă văd!

  Hai să vedem cum este și cu editatul/prelucratul acesta în fotografie. Am să expun poziția mea vis a vis de subiect. Consider că fotograful nostru nu alterează fotografia atât timp cât nu adaugă informație (elemente de imagine) care nu se regăsea în scena fotografiată. Senzorii aparatelor foto digitale au un comportament lin…