Treceți la conținutul principal

Sunt o furtună...


     Ascultați
    Sunt ultimul Lup. Din Dobrogea.  Sunt o furtună care iubește florile.
    Și fluturii.
  Și nu mă împac cu cei care mă iau drept idiot!!!
 Am fost contactat de o doamna, de la un minister. Să le ofer munca, să promoveze Țara. Vor scrie cine le-a făcut. Cică mă fac celebru! Pas.
 Am fost contactat de altă doamnă, să fac timp de un an fotografii într-o zonă anume. Pe niște bani care-mi ajung doar de benzină... Dar consiliat de o listă întreagă de specialiști, și doctori, și docenți. Plus una bucata Popă. Pas!
 Am tot fost contactat... Pas, pas, pas...

 Mă duc la malul mări și dau drumul la Furtună, să mă înalț asemeni unui Curcubeu. Sunt Val Curcubeu. Sunt o Furtună.
  Să nu mai aud de fundațiile voastre de 2 bani, care simulează grija ptr. câte ceva! Vă rog, luați voi toți banii, și nu salvați nimic!
  Mai bine dau tot gratis, aici pe un blog micuț, unde știu că oamenii se descalță atunci când pășesc peste Dobrogea.
 Sunteți o plagă, iubitoare de bani. Atît. chiar dacă vă ascundeți după un titlu frumos. Salvatorilor...

 Gata, am strâns furtuna în mine. Mă duc să adorm lângă Pietre. Le simt pulsul. Și respirația. Mirosul.
E Dobrogea. Sunt Acasă! Și înot prin Colilie...Sunt Lup, ca un miel, și nu pot să o apăr de monștrii ce se văd în zare... Beau ultima gură de apă. E curată.


 Văd Dobrogea. În ceață.


   Au plecat?  Ce bine că nu le place de mine. Ptr. că sunt Liber. Să gândesc. Să visez. Să Privesc. Să plutesc. Sunt Lup, și iubesc. Ca o furtună.


Este cu dedicație, ptr. toate javrele care ar mai avea  de gând să-mi încerce talentul!

Comentarii

 1. Doina Dobrogei rostita prin imagini... Atitudine adevarata!

  RăspundețiȘtergere
 2. Mircea , vreau sa te felicit pentru tot ce faci si toata stima mea ca nu te lasi in fata acelor 'oameni'

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu doar pozezi bine, dar si scrii foarte bine.
  Bravo, felicitari !

  Toni (Katran)

  RăspundețiȘtergere
 4. Sunt fan. Te respect. Ma bucur ca mai exista oameni liberi sa ne arate ce pierdem in fiecare zi.

  RăspundețiȘtergere
 5. Ti s-a intamplat vreodata sa gasesti niste cuvinte scrise undeva, sa semnifice exact acel lucru pe care vrei sa-l exprimi dar nu sti cum? Asta am patit-o eu acum.
  Respect. Consideratie. Succese nebanuite incontinuare!
  Marian.

  RăspundețiȘtergere
 6. Ne vedem prin tufișuri.respect

  RăspundețiȘtergere
 7. Te respect, te admir, te iubesc pe tine OM-furtună, cu flori şi fluturi cu tot.
  E.

  RăspundețiȘtergere

 8. adevar,echilibru si daruire intr-o nesfirsita iubire de Dobrogea ..!

  asta-i starea ....

  RăspundețiȘtergere
 9. Mircea Tufareanu29 martie 2013, 13:57

  Daca ar fi mai multi oameni ca tine care sa iubeasca si sa respecte tot ce tine de natura asta care ne daruieste mai mult decat meritam...am mai avea o sansa, dar cand ma uit in jurul meu ,ma indoiesc...

  RăspundețiȘtergere
 10. Te respect pentru ceea ce faci şi-ţi admir,
  cu nespusă uimire şi încântare, fotografiile,
  care mă fac să mă simt mândru că-s dobrogean.
  Iar ca dobrogean, mă mândresc cu tine.
  Mulţumesc!

  RăspundețiȘtergere
 11. da-le la gioale si din partea noastra
  in rahatul asta traim toti, singura posibilitate e sa te lupti cu toti (cu sanse mici) sau sa faci ca mine (noi): ma culc cu fata la perete

  RăspundețiȘtergere
 12. Mircea , mai fain ar fi sa nu ii jignesti deloc, ci doar sa arati lucrurile ,minunate pe care le faci.
  Vei avea sufletul mai senin, iti garantez, altfel te vei incarca negativ, jignindu-i.


  Dumnezeu sa te binecuvinteze,

  Valeriu

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu ştiam că Ifim
   ar putea, rima,
   cu "fain"! :)

   Ștergere
 13. Valeriu, cel mai fain ar fi să nu-mi dea ei ocazia să-i scuip pe mutrele lor binevoitoare, pe ochii lor sclipind a bani! Că i-am ignorat mult timp, dar ei chiar asta doresc - Liniste. Mă uit în jur și ce vad? Rezultatul TĂCERILOR NOASTRE. Nu o să vină nimeni să mă apere, trebuie să-mi caut scutul, și sabia, și coiful. Când vom rămâne puțini ne vom retrage în munți, și vom continua lupta acolo...
  Cum pot rămâne senin, făcându-mă că nu e nimic în neregulă?

  RăspundețiȘtergere
 14. Poate ca ei asta asteapta sa te superi, sa te enervezi.
  Ai dreptate, nu fac nimic cu fundatiile lor, doar mai taie niste padure ca sa scoata ceva pliante , dar rezultatul final, pozitiv, nu se vede.
  Mult mai mult faci tu cu blogul tau, ca educatie ecologica si sensibilizare a tinerei generatii si nu numai, decat toate fundatiile lor oficiale.
  Poate ca in curand vom fi nevoiti sa mergem in munti, ca sa traim acolo, departe de nebunia lumii modern.

  Doamne ajuta, Valeriu

  RăspundețiȘtergere
 15. Ups .. daca as fi citit aceasta postare mai devreme, cu siguranta mi-ar fi pierit curajul de a-ti fi trimis mesajul de mai devreme! Dar, faptul e deja consumat .. si macar nu m-ai injurat! :)

  RăspundețiȘtergere
 16. Tot respectul Domnul Bezergheanu! Pana acum va respectam ca fotograf, dar pe masura ce citesc tot mai multe dintre postarile Dvs. pe acest blog, ajung sa va respect si ca om. Bravo Dvs., sunteti un luptator! Nu plecati capul si nu va lasati constrans! De ignorat e foarte usor, si asta e marea problema in tara noastra, toti ignora ... nimeni nu vrea sa lupte, sa incerce sa schimbe ceva, se gandesc ca sunt prea mici pentru a reusi, ignoranta si lasitatea ne-au invaluit si mai rau e ca ne complacem asa ...
  Spor in continuare si mult succes!

  RăspundețiȘtergere
 17. eu la 1 mai voi trece stramtoarea si intru in Africa :)
  distractie dar ne mai vedem noi

  Cosmin

  PS sper ca pe mine nu m-ai bagat intre javrele alea

  RăspundețiȘtergere
 18. Drum bun Cosmin, spor la ceea ce faci! Să ne revedem sănătoși prin Dobrogea.

  RăspundețiȘtergere
 19. Un text ce se ridică la înălțimea fotografiilor. Superb!

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Note: All photos presented in the following review have been shoot in RAW format and were converted to TIFF/JPEG using PhaseOne - Capture 1 software. Because my default settings are all on Neutral and therefore both the colors and the contrast will be a bit faded compared to what our eyes will perceive, I had to edit the photos to add some contrast and saturation to be able to reflect the real colors. This was not the case for all photos that are presented below, as for some of them I did not had to adjust anything once the RAW was converted to TIFF/JPEG. Whoever has any issues with this can consider it it’s own problem. I will add as part of an archive full size photos as well as the RAW files, thus making everyone happy. By the way: reading this review is not a mandatory thing!
I shall start writing this review, by trying to express the feelings that I’ve had the moment when I have decided to challenge my fate by renouncing the honorary title of Nikon Ambassador, only to throw myse…

Review Olympus OM D E-M 1 MkII. Sau cum să câștigi atunci când toți cred că ai pierdut....

Toate fotografiile din acest review au fost trase în format ORF și convertite în Tiff/Jpeg cu programul PhaseOne - Capture1.  Deoarece trag doar Neutral iar culorile și contrastul în acest caz sunt mai șterse decât ce vedem în realitate am prelucrat fotografiile la nivel de contrast și saturație. Sunt și multe cadre la care nu am fost nevoit să intervin absolut deloc după conversie. Cine are o problemă cu acest aspect să fie sănătos. Voi posta o arhivă cu cadre la rezoluție maximă precum și fișierele ORF, așa încât să fie toată lumea mulțumită.    Citirea acestui material NU ESTE OBLIGATORIE.

  Voi scrie acest material încercând să exprim senzațiile prin care am trecut din momentul în care am hotărât să provoc soarta, renunțând la titlul de Ambasador Nikon în Romania, ptr. a mă arunca cu capul înainte într-o mare învolburată și plină de necunoscute. Cu numai câteva luni în urmă dovedeam ignoranță, râzând de sistemele mirorless, indiferent de cine le produce. Ce-i drept, eram atras de…

Despre editare, ptr puriști, hartiști și tot felul de triști.

Mai fac greșeala și postez din când în când cadre dificile, activând imediat câte un odihnit ce nu a ieșit probabil la fotografiat atât de des, sau pe distanțe suficient de mari de fotoliul din care emite un devastator - "PRELUCRATĂ! Putem vedea una needitată?"

La un moment dat, o domnișoară de la arte a comentat și ea, sugerând că de fapt eu sunt bun la editare, prelucrând pozulicile mediocre până la nivel comercial de wow. Domnișoara mea dragă, de ce nu ieși dumneata ziua din casă până nu te dai cu fond de ten, rimel și ruj? Ți-e rușine cu tine Raw? Ziceți că nu e corect ce fac? Vă permiteți voi pare să fiți corecți până la extrem? Hai să vă văd!

  Hai să vedem cum este și cu editatul/prelucratul acesta în fotografie. Am să expun poziția mea vis a vis de subiect. Consider că fotograful nostru nu alterează fotografia atât timp cât nu adaugă informație (elemente de imagine) care nu se regăsea în scena fotografiată. Senzorii aparatelor foto digitale au un comportament lin…