Treceți la conținutul principal

La Hagieni - sau cine mai face Wild Life!


Tocmai am aflat ce pățesc oamenii din cauza mea. Mi-a povestit amicul Ionuț Popescu, pe care nu-l cunoșteam la momentul acțiunii, despre un episod care m-a bagat sub masă din cauza râsului!
 Un alt prieten, Răducu Sabin Cornea, i-a comunicat lui Ionuț că urma să mă duc la pădurea Hagieni ptr a fotografia ceva. Ce anume... nu știa, așa că au luat legatura cu Mihai Baciu, cu care fac eu turele in Deltă, și au aflat de la Mihai că aș căuta Călifar Roșu, să-l fotografiez. Informație total eronată, am Călifar rosu într-un loc unde știu și cuiburile. Când au auzit cei doi, Ionuț și Răducu, au intrat în priză, specia asta este extrem de greu de fotografiat, eu am printre puținele cadre cu ei în zbor. Așa ca eroii din povestea mea au zis că dau lovitura - ”Hai băi să mergem să pregătim locurile, și când vine Mircea avem ce să-i arătăm ceva frumos.” Vroiau să mă impresioneze!
 Te pui cu nebunii! Habar nu aveau în ce se băgau!


 Acțiunea avea loc la începutul lui August, pe niște căduuuuri!!!!! Să nu mai zic că atunci sunt puține șanse să dai de Călifar roșu.
 Au ajuns ei la pădure, au încercat pe o parte... nimic, au încercat pe altă parte... nimic! Au intrat prin pădure, unde e junglă frate, da junglă cu dinți, nu așa... Ei la pantaloni scurți înotau prin urzică până la gât căutând păsăricile lui Mircea. Dupa ce s-au rătacit printre liane, au dat de un loc unde au găsit ceva care le-a produs stupoare - un picior de găină, într-un copac!

Găina lipsea. Sau învârtit în jurul ei, discutând - Băi, ce naiba o vrea Mircea să pozeze aici?!!! Că nu am găsit decât un Pițigoi cântând și un fluture zburând!!!
 Bine. Pițigoiul era un Lăcar!  Iar fluturele”era mai mulți”
Cum stăteau ei și priveau la piciorul găinii, Ionuț are o revelație - Băăăi Răducule, Mircea o fi pus ăsta aici, și noi i-am stricat pânda, iar el acum ne pozează ca pe aia de la Vadu!!! Vezi povestea aici.
 S-au aruncat în tufisuri, cu ochii după orice semn care m-ar fi dat cică de gol.  Evident că nu au dat de mine, au dat de unul care făcea ceva ”răufăcăciuni”, că după ce l-au descoperit, răufăcatorul a șters-o.
 La plecare au mai găsit o Capră râioasă, pe care nu au pozat-o, că leșinau de cald.
La sfârșitul mesajului, Ionuț spune - La 2 săptămâni ai venit tu, și ai stricat tot!
  Eu am ajuns acolo la finalul unui proiect Nikon, de promovare a Dobrogei ascunse, fără litoral și alte zone sufocate de turism. În 2 saptămâni o iau de la capăt, voi realiza și filmari ptr un scurt metraj cu minunile Dobrogei. Este un proiect la care am gândit toată iarna, sper să nu mă fac de rușine, și sper ca nici o informație să nu mai ”transpire” să aflu apoi altă poveste ca aceasta de mai sus. Răducu si Ionuț au sta mult în cumpănă, să-mi spună... să nu-mi spună...
Le mulțumesc, au fost de poveste, așa că i-am făcut eroi!

Comentarii

 1. Auzi la ei - Că nu am găsit decât un Pițigoi cântând și un fluture zburând!!!

  RăspundețiȘtergere
 2. Multumim Mircea. Te asteptam oricand cu drag In Dobrogea. Eu sunt un pic plecat acum din tara si nu prea am mai dat nici un semn, dar te urmaresc sa stii. La momentul potrivit iti voi povesti mai multe si te voi invita si pe meleaguri mai indepartate. Pozele mele de la iesirea cu tine si Ionut de la Hagieni si Vadu sunt aici http://www.facebook.com/media/set/?set=a.621462581212650.1073741825.100000467416452&type=3

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai grija de tine Sabin. A fost frumos sa imi reamintesc impreuna cu Mircea acele clipe. :)

   Ștergere
 3. Sabin, mi-ai lăsat acum Dobrogea în grijă. Spor acolo unde ești, când revii în țară, dă și tu un semn.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Note: All photos presented in the following review have been shoot in RAW format and were converted to TIFF/JPEG using PhaseOne - Capture 1 software. Because my default settings are all on Neutral and therefore both the colors and the contrast will be a bit faded compared to what our eyes will perceive, I had to edit the photos to add some contrast and saturation to be able to reflect the real colors. This was not the case for all photos that are presented below, as for some of them I did not had to adjust anything once the RAW was converted to TIFF/JPEG. Whoever has any issues with this can consider it it’s own problem. I will add as part of an archive full size photos as well as the RAW files, thus making everyone happy. By the way: reading this review is not a mandatory thing!
I shall start writing this review, by trying to express the feelings that I’ve had the moment when I have decided to challenge my fate by renouncing the honorary title of Nikon Ambassador, only to throw myse…

Review Olympus OM D E-M 1 MkII. Sau cum să câștigi atunci când toți cred că ai pierdut....

Toate fotografiile din acest review au fost trase în format ORF și convertite în Tiff/Jpeg cu programul PhaseOne - Capture1.  Deoarece trag doar Neutral iar culorile și contrastul în acest caz sunt mai șterse decât ce vedem în realitate am prelucrat fotografiile la nivel de contrast și saturație. Sunt și multe cadre la care nu am fost nevoit să intervin absolut deloc după conversie. Cine are o problemă cu acest aspect să fie sănătos. Voi posta o arhivă cu cadre la rezoluție maximă precum și fișierele ORF, așa încât să fie toată lumea mulțumită.    Citirea acestui material NU ESTE OBLIGATORIE.

  Voi scrie acest material încercând să exprim senzațiile prin care am trecut din momentul în care am hotărât să provoc soarta, renunțând la titlul de Ambasador Nikon în Romania, ptr. a mă arunca cu capul înainte într-o mare învolburată și plină de necunoscute. Cu numai câteva luni în urmă dovedeam ignoranță, râzând de sistemele mirorless, indiferent de cine le produce. Ce-i drept, eram atras de…

Despre editare, ptr puriști, hartiști și tot felul de triști.

Mai fac greșeala și postez din când în când cadre dificile, activând imediat câte un odihnit ce nu a ieșit probabil la fotografiat atât de des, sau pe distanțe suficient de mari de fotoliul din care emite un devastator - "PRELUCRATĂ! Putem vedea una needitată?"

La un moment dat, o domnișoară de la arte a comentat și ea, sugerând că de fapt eu sunt bun la editare, prelucrând pozulicile mediocre până la nivel comercial de wow. Domnișoara mea dragă, de ce nu ieși dumneata ziua din casă până nu te dai cu fond de ten, rimel și ruj? Ți-e rușine cu tine Raw? Ziceți că nu e corect ce fac? Vă permiteți voi pare să fiți corecți până la extrem? Hai să vă văd!

  Hai să vedem cum este și cu editatul/prelucratul acesta în fotografie. Am să expun poziția mea vis a vis de subiect. Consider că fotograful nostru nu alterează fotografia atât timp cât nu adaugă informație (elemente de imagine) care nu se regăsea în scena fotografiată. Senzorii aparatelor foto digitale au un comportament lin…