Treceți la conținutul principal

Am dus Nikon D7100 la sală - a ieșit cu bătaie!


 Mi-am zis să mai torturez puțin aparatul, eram curios cum se comportă în condiții de contrast mare. Așa că am exagerat...

 Balansul de alb pe Automat! Cu siguranță este cel mai bun balans de alb automat văzut de mine pe un DSLR!!! Culorile vibrante, negru profund, degradeuri impecabile. Am pus pe fundal o lumină palidă, dar palidă rău, albastră. O scoate și pe aia! Ce să-i mai cer. Aparatul asta vrea să fie pus la muncă, duce orice. Uit că am avut un fir de praf pe senzor! A zburat la prima suflare. Uit că are o ușoară tendință de backfocus la punctele din stanga, se calibrează lejer. Oricum, testele de Autofocus vor dura ceva timp, trebuie să-l testez temeinic, mai ales cu subiecte rapide, la păsări. Voi face BIF, și acolo voi avea un rezultat concludent.

 Cât m-am mai învârtit eu prin sală, Mircea iar și-a luat-o de la Mirela. Ăștia doi se caftesc de când erau mici, Mirela fiind sora mai mare. Lasă Mircea, că o batem noi pe Mirela până la urmă! Ești un elev bun, mai repetăm câteva tehnici și discutăm altfel cu ea. Dacă scapi cu viață data viitoare, te iau în tabăra foto de la Macin!

 Fac o mică completare, în urma unor comentarii geniale pe un forum de fotografie.


Nu am comparat aparatul, la sedința asta foto, cu alte 3 aparate diferite.
Nu am mers cu toate pe WB Auto.
Am folosit o lumină perfectă, cu un contrast moale, condiții bune chiar și ptr un compact.
Toate aparatele comparate au reușit să producă fotografii.
Fotografiile realizate cu D7100 sunt cele mai neclare și dezechilibrate. E și o pată pe senzorul de incendiu. Sunt distrus, e o pată permanentă!!! Acum am nevoie de o metodă complexă de eliminare pete. Cea cu spatulă e de doi lei, nu mă cobor până acolo, încât să o învăț.
 Aparatul are o gaură pe unde intră mult praf. La unele, gaura e mai mare, pot intra și Carcalaci. Un fraier mi-a spus că acea gaură se astupă cu un obiectiv!!! Obiectiv?!!! Oare de care?
La un moment dat a căzut senzorul pe jos, dar l-am lipit la loc cu puțin scuipat.
Bateria se descarcă... ce nașpa!
 Aparatul nu are 2 sloturi SQD, iar nașpa.
Aparatul are nevoie de obiectiv. Stați, că asta am mai spus-o o dată. Să mă interesez dacă pot folosi totuși 2 obiective...
Obiectivele trebuie să fie bune, altfel aparatul e prost.
Nu aș avea curaj să invit pe ORICINE, cu ORICE aparat în ”sala” unde am realizat fotografiile. Nuuuu!!!!!!!
Oricine mi-ar demonstra ca orice aparat, de la d40 încoace, este cel puțin la fel, dacă nu chiar mai bun decât D7100. În orice condiții. Mai ales la ”sală”
Nu înțeleg cât de proști sunt unii, de-l cumpără în draci! Chiar nu au realizat că pot face același lucru cu D40? Mai ales în condiții perfecte?
Nu sunt stupid, doar Gică contra. Cine-l laudă e suspect. De orice. Asta ca să fiu obiectiv. Sau teleobiectiv. Da vreau să fiu si Fihseye! Nu pot? Ce păcat!
Încă ceva, după ce-l cumparați, să nu cumva să ieșiți la fotografiat cu el! Nu are rost să vă bucurați de Fotografie! Mai bine citiți forumuri, unde vă puteți alimenta cu frustrare și ignoranță. Lăsați pe alții să se bucure apoi de nefericirea voastră. Am zis!
O zi bună, cu un pahar plin de pelin. Vin pelin, evident.
 Eu sunt la pozat păsărici.

Comentarii

 1. Am un D7000 in traista. Daca mai citesc atatea critici despre D7100, nu cred ca il mai apuca mult acolo pe primul ;))
  Misto rau, Mircea.

  RăspundețiȘtergere
 2. Subscriu! Naspa rau aparatul! Nu face nici cartofi prajiti, nu are nici alarma sa sune dimineata, si oricum si orice ar face, nu se compara cu "pozicile" facute cu telefonul in baie!
  In concluzie e o camera doar pentru cei care vor sa incerce frustrarea de a avea fotografii adevarate, dar pentru care ca sa il citez pe Mircea intr-o alta postare trebuie sa ai acolo ceva intre ocular si ceafa! Pentru acestia din urma e o camera deosebita care face din plin fiecare banut!

  RăspundețiȘtergere
 3. Foarte fain articolul. M-am amuzat copios de ultima parte. Multumesc si in numele celor care citesc, apreciaza dar nu comenteaza. Toata stima, Cristi Mihai

  RăspundețiȘtergere
 4. Deci sa moara Veta, daca nu e cu sistem android nu e cool, Mircea ... E nasol de tot ...

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Note: All photos presented in the following review have been shoot in RAW format and were converted to TIFF/JPEG using PhaseOne - Capture 1 software. Because my default settings are all on Neutral and therefore both the colors and the contrast will be a bit faded compared to what our eyes will perceive, I had to edit the photos to add some contrast and saturation to be able to reflect the real colors. This was not the case for all photos that are presented below, as for some of them I did not had to adjust anything once the RAW was converted to TIFF/JPEG. Whoever has any issues with this can consider it it’s own problem. I will add as part of an archive full size photos as well as the RAW files, thus making everyone happy. By the way: reading this review is not a mandatory thing!
I shall start writing this review, by trying to express the feelings that I’ve had the moment when I have decided to challenge my fate by renouncing the honorary title of Nikon Ambassador, only to throw myse…

Review Olympus OM D E-M 1 MkII. Sau cum să câștigi atunci când toți cred că ai pierdut....

Toate fotografiile din acest review au fost trase în format ORF și convertite în Tiff/Jpeg cu programul PhaseOne - Capture1.  Deoarece trag doar Neutral iar culorile și contrastul în acest caz sunt mai șterse decât ce vedem în realitate am prelucrat fotografiile la nivel de contrast și saturație. Sunt și multe cadre la care nu am fost nevoit să intervin absolut deloc după conversie. Cine are o problemă cu acest aspect să fie sănătos. Voi posta o arhivă cu cadre la rezoluție maximă precum și fișierele ORF, așa încât să fie toată lumea mulțumită.    Citirea acestui material NU ESTE OBLIGATORIE.

  Voi scrie acest material încercând să exprim senzațiile prin care am trecut din momentul în care am hotărât să provoc soarta, renunțând la titlul de Ambasador Nikon în Romania, ptr. a mă arunca cu capul înainte într-o mare învolburată și plină de necunoscute. Cu numai câteva luni în urmă dovedeam ignoranță, râzând de sistemele mirorless, indiferent de cine le produce. Ce-i drept, eram atras de…

Despre editare, ptr puriști, hartiști și tot felul de triști.

Mai fac greșeala și postez din când în când cadre dificile, activând imediat câte un odihnit ce nu a ieșit probabil la fotografiat atât de des, sau pe distanțe suficient de mari de fotoliul din care emite un devastator - "PRELUCRATĂ! Putem vedea una needitată?"

La un moment dat, o domnișoară de la arte a comentat și ea, sugerând că de fapt eu sunt bun la editare, prelucrând pozulicile mediocre până la nivel comercial de wow. Domnișoara mea dragă, de ce nu ieși dumneata ziua din casă până nu te dai cu fond de ten, rimel și ruj? Ți-e rușine cu tine Raw? Ziceți că nu e corect ce fac? Vă permiteți voi pare să fiți corecți până la extrem? Hai să vă văd!

  Hai să vedem cum este și cu editatul/prelucratul acesta în fotografie. Am să expun poziția mea vis a vis de subiect. Consider că fotograful nostru nu alterează fotografia atât timp cât nu adaugă informație (elemente de imagine) care nu se regăsea în scena fotografiată. Senzorii aparatelor foto digitale au un comportament lin…