Treceți la conținutul principal

Editare foto - Seminarul de la BucureștiÎn urma multor discuții cu prieteni și colegi fotografi, am ajuns la concluzia că majoritatea ignoră o etapă vitală în fluxul de creație/realizare. Am multe fotografii care au fost realizate greșit, ptr. a releva din editare ceea ce ar fi imposibil cu o fotografie realizată perfect tehnic. Concepția cadrului respectiv impune realizarea cu abatere flagrantă de la principiile clare ale fotografiei. Așa se nasc poveștile, ieșind de pe cărare, ptr. a te pierde în hățișuri... Primul seminar dedicat exclusiv editării a avut loc la Iași, în Noiembrie,  impactul asupra participanților m-a făcut să reeditez exact același modul în alte zone ale țării. Voi începe pe data de 2-3 Februarie, la București, cu sprijinul Nikon România.
 De obicei prezentam la workshop-urile mele și partea de editare, dar mi-am dat seama că abordam superficial problema, așa ca am ales solușia de a le separa, alocand astfel timp suficient editării, într-un seminar dedicat.
 Voi prezenta modul meu de lucru, de la concepție până la produsul final, fotografia gata ptr. distribuție. Subiectele vor fi variate, voi prezenta fotografie de produs, un studiu de portret, un studiu de peisaj imposibil, subiecte care apoi vor trece printr-o prelucrare foto.Ptr. detalii vă rog să mă contactați pe mail - mirceabezergheanu@yahoo.com.

 Revin cu niște completări

 Sala este pusă la dispozitie de Nikon Romania, vom avea și un mic studio, cu lumini, ptr a realiza o parte dintre fotografiile pe care ulterior le vom edita.
 Vom aborda editarea intr-o formă extinsă, plecând chiar de la concepție, metoda de editare fiind dictată de elementele alese la momentul concepției cadrului. Astfel, vom discuta pe fotografii realizate de mine, unele în natură, altele în studio, voi prezenta secretele realizării lor, apoi vom edita toți aceleași cadre, pe care le veți primi la seminar, în format Neff. Ulterior vom realiza cadre în studioul de acolo și le vom edita, trecând prin toate etapele. Va fi un curs interactiv, cu o tema dată, dar si cu intrebări și raspunsuri, generate de fluxul la care veți asista.  Trebuie să aveți un laptop, cu Photoshop-ul instalat, pe langă care va fi nevoie de CaptureNX si de Viveza de la NikSoftware. Viveza este un plug-in ptr Photoshop și poate fi descarcat în varianta trial. La fel si Capture NX poate fi descarcat ptr folosire o perioada limitata de timp. Ptr. cei care folosesc altă marca de aparat foto, în afara de Nikon, recomand să veniți cu programul de conversie Raw preferat. Eu RECOMAND  Phase One, care are module de conversie ptr toate marcile de aparate DSRL.
  Ora de începere este 9,00 - pauza de masa între 13,30 - 14,30 apoi continuăm pană la ora 18,00.

Comentarii

 1. O veste foarte buna ! Nu am inteles un lucru , seminarul se va intinde pe doua zile , sau se va tine acelasi seminar unul pe 2 Feb si unul pe 3 Feb ?

  RăspundețiȘtergere
 2. La Brasov va ajunge un astfel de seminar?
  Worksopul de portret de la Sf.Ana in ce data va fi?

  RăspundețiȘtergere
 3. Seminarul se intinde pe 2 zile, nu am putut condensa tot intr-o singura zi.
  Ptr Constanta trebuie sa existe mai multe persoane interesate...

  RăspundețiȘtergere
 4. Workshop-ul de la Sf Ana se va tine pe 8-9-10 Februarie la Sf Ana. Voi face acum o postare cu informatiile. In principiu va fi de Portret si Peisaj. Ptr Brasov nu am inca un plan ptr. seminarul de editare

  RăspundețiȘtergere
 5. Cand ajungi si pe la Cluj?

  RăspundețiȘtergere
 6. Domnule M Bezergheanu, de Galati si galateni ati uitat sau nu exista interes(atat din partea dv. cat si din partea galatenilor)?
  Sper ca nu deranjeaza in vreun fel intrebarea....

  RăspundețiȘtergere
 7. Mirciulica , de ce nu raspunzi ?

  RăspundețiȘtergere
 8. Nu raspunde pentru ca are alta treaba decat sa raspunda unor complexati care oricum nu ar veni la cursurile lui.

  RăspundețiȘtergere
 9. Poate chiar la Timisoara intr-o buna zi.

  RăspundețiȘtergere
 10. Este necesar sa cunoaștem programul Photoshop? Sa stim sa il utilizam? Sau acest curs se adreseaza persoanelor ce doresc sa invete sa editeze cat mai corect si mai frumos in Photoshop, indiferent de nivelul de cunostinte in utilizarea programului? Multumesc anticipat pentru raspuns.

  RăspundețiȘtergere
 11. E nevoie de cunostinte minime de Photoshop, fluxul prezentat e usor de asimilat si nu se limiteaza la cateva operatiuni in Photoshop. E vorba de mult mai mult.

  RăspundețiȘtergere
 12. Recomand cursul cu caldura celor care vor sa vada un maestru la lucru. Mircea este un adevarat profesionist, nu a pierdut nici o clipa din cele 18 ore alocate seminarului, inclusiv in pauzele de masa a discutat cu cei prezenti. Am fost impresionat de modul de lucru, de cata pasiune pune in tot ceea ce face, a reusit perfect sa imbine teoria cu practica, a raspuns cu rabdare tuturor intrebarilor, desi unele au fost banale si s-a asigurat ca fiecare pleaca cu bagajul de cunostinte pe care ni l-a impartasit.
  Seminarul este bine gandit si se adreseaza atat incepatorilor, cat si celor avansati. Am avut de invatat cate ceva din fiecare lucru prezentat, desi unele lucruri le foloseam de ani de zile.
  Mircea, iti multumim inca o data pentru oportunitatea oferita.

  Cu cele mai bune ganduri, din inima Olteniei,
  Cristi

  RăspundețiȘtergere
 13. Mircea,
  si la Timisoara gasesti multi doritori pentru un astfel de workshop.
  in plus, Nikon e prezent in Timisoara prin doua "reprezentante" , una in mall plus Sinpro, cred ca te-ar sprijini cu placere oricare din ele.
  Numai bine.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Note: All photos presented in the following review have been shoot in RAW format and were converted to TIFF/JPEG using PhaseOne - Capture 1 software. Because my default settings are all on Neutral and therefore both the colors and the contrast will be a bit faded compared to what our eyes will perceive, I had to edit the photos to add some contrast and saturation to be able to reflect the real colors. This was not the case for all photos that are presented below, as for some of them I did not had to adjust anything once the RAW was converted to TIFF/JPEG. Whoever has any issues with this can consider it it’s own problem. I will add as part of an archive full size photos as well as the RAW files, thus making everyone happy. By the way: reading this review is not a mandatory thing!
I shall start writing this review, by trying to express the feelings that I’ve had the moment when I have decided to challenge my fate by renouncing the honorary title of Nikon Ambassador, only to throw myse…

Review Olympus OM D E-M 1 MkII. Sau cum să câștigi atunci când toți cred că ai pierdut....

Toate fotografiile din acest review au fost trase în format ORF și convertite în Tiff/Jpeg cu programul PhaseOne - Capture1.  Deoarece trag doar Neutral iar culorile și contrastul în acest caz sunt mai șterse decât ce vedem în realitate am prelucrat fotografiile la nivel de contrast și saturație. Sunt și multe cadre la care nu am fost nevoit să intervin absolut deloc după conversie. Cine are o problemă cu acest aspect să fie sănătos. Voi posta o arhivă cu cadre la rezoluție maximă precum și fișierele ORF, așa încât să fie toată lumea mulțumită.    Citirea acestui material NU ESTE OBLIGATORIE.

  Voi scrie acest material încercând să exprim senzațiile prin care am trecut din momentul în care am hotărât să provoc soarta, renunțând la titlul de Ambasador Nikon în Romania, ptr. a mă arunca cu capul înainte într-o mare învolburată și plină de necunoscute. Cu numai câteva luni în urmă dovedeam ignoranță, râzând de sistemele mirorless, indiferent de cine le produce. Ce-i drept, eram atras de…

Despre editare, ptr puriști, hartiști și tot felul de triști.

Mai fac greșeala și postez din când în când cadre dificile, activând imediat câte un odihnit ce nu a ieșit probabil la fotografiat atât de des, sau pe distanțe suficient de mari de fotoliul din care emite un devastator - "PRELUCRATĂ! Putem vedea una needitată?"

La un moment dat, o domnișoară de la arte a comentat și ea, sugerând că de fapt eu sunt bun la editare, prelucrând pozulicile mediocre până la nivel comercial de wow. Domnișoara mea dragă, de ce nu ieși dumneata ziua din casă până nu te dai cu fond de ten, rimel și ruj? Ți-e rușine cu tine Raw? Ziceți că nu e corect ce fac? Vă permiteți voi pare să fiți corecți până la extrem? Hai să vă văd!

  Hai să vedem cum este și cu editatul/prelucratul acesta în fotografie. Am să expun poziția mea vis a vis de subiect. Consider că fotograful nostru nu alterează fotografia atât timp cât nu adaugă informație (elemente de imagine) care nu se regăsea în scena fotografiată. Senzorii aparatelor foto digitale au un comportament lin…