Treceți la conținutul principal

Am ales câștigătoriiAm selectat cei 3 câștigători ai concursului organizat de Nikon România, premiați cu câte un loc gratuit la seminarul de editare.
 Primul - Păunescu Doru, care m-a convins datorită editării perfecte a zăpezii, un subiect care dă mari bătăi de cap. Tonurile sunt redate subtil, nu sunt exagerări realizate cu un plug-in oarecare.

Fotografia brută


Fotografia editată, de remarcat cât de bine a corectat și nuanța zăpezii


Al doilea selectat - Cristian Toader, care m-a convins prezentănd o fotografie absolut banală, dar care a castigat mult în valoare prin editare. Am apreciat munca depusă ptr. acest cadru.

Fotografia brută

Fotografia editată

A treia selectie - Nicoleta Dinu, care m-a surprins placut cu subiectul propus.

Fotografia brută
Fotografia editată


 Mi-au placut -
 Andrei Moga
Daniel Pircalaboiu
Laurentiu Cosmoiu
Pildner Alin
Alinwtza Stefanescu
Constantin Razvan Gilmeanu

Vă mulțumesc tuturor,
Mircea Bezergheanu.

Comentarii

  1. in ce programe se fac astfel de retusuri ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pacat. Mare pacat ca doar Nikon face astfel de concursuri si ca doar ei au un sait dedicat. Pacat e nu ca doar ei au, ci ca doar Nikon sunt acceptati in concursurile lor. Intr-un fel e firesc si le dau dreptate. Spun ”pacat” spre rusinea celor de la Canon, Sony, etc. Eu lucrez pe Sony si am aparat, obiective, blitz, trigger, etc. toate pentru Sony. Nu mai am cum sa schimb sistemul. E mult prea scump pentru mine, dar daca ar fi sa-l schimb, ar fi in primul rand pentru toate lucrurile pe care le fac pentru posesorii de Nikon si pentru tot interesul pe care si-l dau.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Note: All photos presented in the following review have been shoot in RAW format and were converted to TIFF/JPEG using PhaseOne - Capture 1 software. Because my default settings are all on Neutral and therefore both the colors and the contrast will be a bit faded compared to what our eyes will perceive, I had to edit the photos to add some contrast and saturation to be able to reflect the real colors. This was not the case for all photos that are presented below, as for some of them I did not had to adjust anything once the RAW was converted to TIFF/JPEG. Whoever has any issues with this can consider it it’s own problem. I will add as part of an archive full size photos as well as the RAW files, thus making everyone happy. By the way: reading this review is not a mandatory thing!
I shall start writing this review, by trying to express the feelings that I’ve had the moment when I have decided to challenge my fate by renouncing the honorary title of Nikon Ambassador, only to throw myse…

Review Olympus OM D E-M 1 MkII. Sau cum să câștigi atunci când toți cred că ai pierdut....

Toate fotografiile din acest review au fost trase în format ORF și convertite în Tiff/Jpeg cu programul PhaseOne - Capture1.  Deoarece trag doar Neutral iar culorile și contrastul în acest caz sunt mai șterse decât ce vedem în realitate am prelucrat fotografiile la nivel de contrast și saturație. Sunt și multe cadre la care nu am fost nevoit să intervin absolut deloc după conversie. Cine are o problemă cu acest aspect să fie sănătos. Voi posta o arhivă cu cadre la rezoluție maximă precum și fișierele ORF, așa încât să fie toată lumea mulțumită.    Citirea acestui material NU ESTE OBLIGATORIE.

  Voi scrie acest material încercând să exprim senzațiile prin care am trecut din momentul în care am hotărât să provoc soarta, renunțând la titlul de Ambasador Nikon în Romania, ptr. a mă arunca cu capul înainte într-o mare învolburată și plină de necunoscute. Cu numai câteva luni în urmă dovedeam ignoranță, râzând de sistemele mirorless, indiferent de cine le produce. Ce-i drept, eram atras de…

Despre editare, ptr puriști, hartiști și tot felul de triști.

Mai fac greșeala și postez din când în când cadre dificile, activând imediat câte un odihnit ce nu a ieșit probabil la fotografiat atât de des, sau pe distanțe suficient de mari de fotoliul din care emite un devastator - "PRELUCRATĂ! Putem vedea una needitată?"

La un moment dat, o domnișoară de la arte a comentat și ea, sugerând că de fapt eu sunt bun la editare, prelucrând pozulicile mediocre până la nivel comercial de wow. Domnișoara mea dragă, de ce nu ieși dumneata ziua din casă până nu te dai cu fond de ten, rimel și ruj? Ți-e rușine cu tine Raw? Ziceți că nu e corect ce fac? Vă permiteți voi pare să fiți corecți până la extrem? Hai să vă văd!

  Hai să vedem cum este și cu editatul/prelucratul acesta în fotografie. Am să expun poziția mea vis a vis de subiect. Consider că fotograful nostru nu alterează fotografia atât timp cât nu adaugă informație (elemente de imagine) care nu se regăsea în scena fotografiată. Senzorii aparatelor foto digitale au un comportament lin…