Toamna la Sf Ana - Workshop de portret și peisaj


 S-a vrut o simplă tură foto, dar s-a transformat în workshop, iar modul de abordare a fost unul alert, sub tensiune, cu schimbari bruste de cadru, cu treceri de la iluminare difuză la iluminare dură, în plin soare. Cu trezirea inainte de răsăritul soarelui, fară micul dejun, cu multe ore petrecute cautând ceea ce nu se vede, cu discutii prelungite în noapte. Cu febră musculară, cu umezeală și frig. Toate ptr. o mană de imagini, care-mi vor rămâne ca martore ale minunilor la care am avut privilegiul să asist










 Prima zi a fost una cețoasă, dar fără a fi geroasă, așa cum mi-aș fi dorit. Văntul agita ceața haotic, astfel nu am avut parte de condiții ptr peisaj, așa ca am trecut la portrete în pâcla densă








 Iar ca să le fac viața insuportabila, am forțat nota cu subiectele în mișcare. Când s-a mai risipt ceața, spre seară am întrezărit soarele printre copaci




















 Când au început să se clatine pe picioare de foame, am chemat un ajutor de nadejde, care să ducă sculele. Valoroasă fată, cam 2 miliarde numai accesoriile!



 Prin tufisuri numai victime



 Când credeau că dau adunarea, să plecam spre hotel, le-am spus ca abia acum începem să fotografiem! Uimirea a fost maximă, soarele deja apusese, lumina era sublimă, lipsea cu desăvarșire. Condițiile - Iso 6400-12800 - diafragma 2-2,8 - timp1/20-1/40. Actiunea se petrecea în pădure, iar oamenii se uitau la mine ca la un nebun. Fotografiam in condițiile în care un fotograf normal avea aparatul de mult în geantă, sau folosea blitz-uri. Noi nu aveam nici o sursa suplimentara, iar AF-ul aparatelor gafâia încercând să distingă contraste.




 Ca să înțelegeți despre ce vorbesc, la ultimul cadru nu mai vedeam subiectul, era doar o siluetă, desenată vag  pe fundal.
  A doua zi am avut parte și de soare, așa ca nu am ratat întâlnirea cu frumusețea lacului Sf Ana









 Am mai luat pauze ptr. portrete
















 Dar majoritatea timpului am fost puși în fund de frumusețea peisajului


...bine, asta când nu trebuia să-i desparțim pe Mihai și pe Florin, atunci când nu mai aveau loc unul de altul



 A fost un grup frumos, care sper să se înmulțească până la tura din Iarnă!





Comentarii

  1. Interesanta si educativa tura .... la mai multe, ca tara are destule locatii frumoase. Lumina buna in continuare

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunat! Desi nu am putut veni, mi-am trimis un reprezentant de incredere. Constanta nu putea lipsi. Ma gandeam sa-i propun lui Sorin sa-ti ridicam o statuie, pe undeva prin Dobrogea ta draga... Spor in toate!

    RăspundețiȘtergere
  3. Acum nu mai este la moda să ridici statui, așteptați să mierlesc, îmi luați pielea și mă împăiați. Dar nu vreau cu ochi de plastic, vreau de sticlă. Verzi.

    RăspundețiȘtergere
  4. A fost o iesire memorabila din care am avut multe de invatat! Multumim mult Mircea!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru mine a fost prima intalnire de acest gen la care am ajuns si a fost extraordinar. Astept cu nerabdare tura de iarna dar mai ales tabara in Dobrogea. Multumim Mircea pentru sfaturile si experienta impartasita.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cainele; bag de seama ca a devenit un element foarte important in turele tale, Mircea. Daca acum ceva timp a latrat providential pe canalele Deltei, aici se regaseste ca simbolul fertilitatii si prosperitatii :).
    Succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  7. M-ai intristat acum doua luni cand ne-am intalnit pe Mosilor, in spate la Cocoru si mi-ai spus ca mergi la lacul Sf.Ana, pentru ca atunci cand voi plecati mie mi se termina concediul si deci nu puteam veni.
    Acum dupa ce vad imaginile sunt si mai intristat ca nu am putut sa fiu si eu acolo.
    Dar sper sa nu-ti faca nimeni statuie, ca sa pot avea si eu ocazia sa vin pe undeva. Poate chiar prin Dobrogea. Te urmaresc.

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunt invidios :) Am fost pe la Sf Ana cam cu doua saptamani inainte, dar nu am prins o vreme prea buna ... A plouat de a rupt... Pacat ca au daramat/dezafectat pontonul din mijloc ...

    Foarte reusite fotografiile, ar trebui aratate celor ce cred ca Romania se reduce la cluburile din Predeal si Mamaia ...

    RăspundețiȘtergere
  9. Imagini grozave,ca de obicei! Chiar mi-ar fi placut sa ajung si eu! :( Poate data viitoare!

    RăspundețiȘtergere
  10. M-a relaxat ceea ce am vazut. Sper ca intr-o zi sa reusesc sa fac si eu fotografii mai bune decat ma pricep acum.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

OM 1 - Preview. The Show Must Go On!

Cum e cu Autofocus-ul

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…