Treceți la conținutul principal

Tură foto lacul Sf. Ana - peisaj, puțin portret și editare foto.  În perioada 2-3-4 Noiembrie voi organiza o tura foto în zona lacului Sf. Ana. Am ales perioada datorită condițiilor meteo specifice, tocmai ptr. a profita de provocările ce țin în casă multi dintre fotografi. Dacă nu ne manâncă ursul, poate că vom face și fotografie de portret. Aviz amatorilor, va fi o tură dura, fara odihnă, fără mâncare, fără băutură, fără tutun, fără alcool! Doar fotografie! Cu ajutorul celor de la Nikon Romania vom avea la dispoziție toate noutățile în materie de aparatură și optică, ptr. teste și comparații. Seara, dacă mai sunteți încă în viață, o să facem editare foto, de la conversia Raw/Neff la fotografia finală.


 Nu va fi o tură lejeră, așa că e bine să vă gandiți de două ori înainte, cei răniți sau neputincioși vor fi omorîți și îngropați la rădăcina copacilor, nu vom accepta nici o slăbiciune! :))) De aceea e necesar să achitați integral  prețul turei chiar de vineri, 2 Noiembrie. Ptr. cazare am ales Băile Tușnad, de unde putem ajunge la Sf. Ana prin pădure sau pe drumul ce trece prin Bixad.
Ptr. detalii puteți să mă contactați la adresa de e-mail - mirceabezergheanu@yahoo.com
Comentarii

 1. Sunt primul pe lista...

  Deci am o reducere? Sau voi primii ca si recompensa rucsacul cel mai greu in tura ce va urma?

  RăspundețiȘtergere
 2. Tu dai ceața la o parte, și negociezi cu Ursoaica! Iar dacă negocierile eșuează, rămâi la urmă, să ne acoperi spatele. O să-ți fac reducere la orele de somn, ptr. asta!

  RăspundețiȘtergere
 3. Unde o sa fie cazarea? Poate va pot ajuta, lucrez la un hotel in baile tusnad.

  RăspundețiȘtergere
 4. Imaginile sunt de excepţie.

  Dacă n-aş face parte dintre cei pe care-ar trebui să-i îngropi la rădăcina copacilor, aş fi mers şi eu să şlefuiesc luciul apei, să şterg copacii de praf,să car echipament...numai pentru a te auzi "life" şi a mă bucura de umorul pe care-l ai.
  Dar te-aş face să pierzi timp cu săpatul, aşa că mă abţin.  RăspundețiȘtergere
 5. Putem să te agațăm de o creangă, să nu mai pierdem timp cu săpatul! Lăsăm și un bilețel, ptr găsitor. Cu descrierea ta, cu faptele de eroism... E clar, faci parte din categoria domnișoarelor din centrul Bucureștilor, cu echipament roz!!! :))))

  RăspundețiȘtergere
 6. Mircea am uitat sa te intreb...
  Daca vin promiti sa ma indrumi sa fac o fotografie exact ca prima imagine din articol?  RăspundețiȘtergere
 7. Promit, problema e că a disparut tocmai puntea aia!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aha deci nu o sa te poti tine de promisiune....

   Banuiam eu..:)

   Ștergere
  2. Ok, fac podul pe spate și mă fac punte! Mulțumit? :)))

   Ștergere
 8. Au remodelat-o, dar acum sunt si barcute, e adevarat ca pe jumatate scufundate ....

  RăspundețiȘtergere
 9. O coborare noaptea pe jos de la lac in Tusnad rezolva orice problema, nu e nevoie de ingropare, spanzurare sau alte activitati haioase .... cel putin din ce spun administratorii rezervatiei, eu unul nu am incercat

  RăspundețiȘtergere
 10. Am dormit eu doua nopti, chiar de curand! Vorba vine am dormit!!! Numai maraieli, urlete si racaieli. Frate, nici in padure nu mai poti dormi linistit in ziua de azi!

  RăspundețiȘtergere
 11. Reformulez - În ziua de azi, nu mai poți dormi liniștit nici o noapte!

  RăspundețiȘtergere
 12. Mulțaaaamm !!! Să bilinghi-balanghi pe-o creangă...de când îmi doream !!! Și cu o diplomă de ” erou al pădurii ” pe frunte ... e mai mult decât visam!
  Dar să știi că te înșeli , nu mi-s eu dăn capitală, ci mai de pe la țară , iar la capitolul echipament...e grozav ! lipsește cu desăvârșire !
  Io mă ofeream să deretic prin zonă și să ” casc gura” la oamenii mari care fac treabă pe-acolo. Dar v-ați amuza prea tare când m-ați vedea mâncat de urs, așa că stau acasă și aștept să-mi spui câți s-au mai întors din cei care-au plecat.

  RăspundețiȘtergere
 13. Mi-a plăcut și m-am distrat !

  RăspundețiȘtergere
 14. Am inteles ca voi suferi dar sunt OK :)

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Note: All photos presented in the following review have been shoot in RAW format and were converted to TIFF/JPEG using PhaseOne - Capture 1 software. Because my default settings are all on Neutral and therefore both the colors and the contrast will be a bit faded compared to what our eyes will perceive, I had to edit the photos to add some contrast and saturation to be able to reflect the real colors. This was not the case for all photos that are presented below, as for some of them I did not had to adjust anything once the RAW was converted to TIFF/JPEG. Whoever has any issues with this can consider it it’s own problem. I will add as part of an archive full size photos as well as the RAW files, thus making everyone happy. By the way: reading this review is not a mandatory thing!
I shall start writing this review, by trying to express the feelings that I’ve had the moment when I have decided to challenge my fate by renouncing the honorary title of Nikon Ambassador, only to throw myse…

Review Olympus OM D E-M 1 MkII. Sau cum să câștigi atunci când toți cred că ai pierdut....

Toate fotografiile din acest review au fost trase în format ORF și convertite în Tiff/Jpeg cu programul PhaseOne - Capture1.  Deoarece trag doar Neutral iar culorile și contrastul în acest caz sunt mai șterse decât ce vedem în realitate am prelucrat fotografiile la nivel de contrast și saturație. Sunt și multe cadre la care nu am fost nevoit să intervin absolut deloc după conversie. Cine are o problemă cu acest aspect să fie sănătos. Voi posta o arhivă cu cadre la rezoluție maximă precum și fișierele ORF, așa încât să fie toată lumea mulțumită.    Citirea acestui material NU ESTE OBLIGATORIE.

  Voi scrie acest material încercând să exprim senzațiile prin care am trecut din momentul în care am hotărât să provoc soarta, renunțând la titlul de Ambasador Nikon în Romania, ptr. a mă arunca cu capul înainte într-o mare învolburată și plină de necunoscute. Cu numai câteva luni în urmă dovedeam ignoranță, râzând de sistemele mirorless, indiferent de cine le produce. Ce-i drept, eram atras de…

Despre editare, ptr puriști, hartiști și tot felul de triști.

Mai fac greșeala și postez din când în când cadre dificile, activând imediat câte un odihnit ce nu a ieșit probabil la fotografiat atât de des, sau pe distanțe suficient de mari de fotoliul din care emite un devastator - "PRELUCRATĂ! Putem vedea una needitată?"

La un moment dat, o domnișoară de la arte a comentat și ea, sugerând că de fapt eu sunt bun la editare, prelucrând pozulicile mediocre până la nivel comercial de wow. Domnișoara mea dragă, de ce nu ieși dumneata ziua din casă până nu te dai cu fond de ten, rimel și ruj? Ți-e rușine cu tine Raw? Ziceți că nu e corect ce fac? Vă permiteți voi pare să fiți corecți până la extrem? Hai să vă văd!

  Hai să vedem cum este și cu editatul/prelucratul acesta în fotografie. Am să expun poziția mea vis a vis de subiect. Consider că fotograful nostru nu alterează fotografia atât timp cât nu adaugă informație (elemente de imagine) care nu se regăsea în scena fotografiată. Senzorii aparatelor foto digitale au un comportament lin…