Treceți la conținutul principal

Nikon e cu ochiu' pe tine - Tura Nikon prin Delta Dunării Cei de la Nikon m-au întrebat de curând dacă nu vreau să organizez o tura foto la care ei să-și prezinte toate superteleobiectivele din catalog. In perioada asta sunt foarte prins cu diverse proiecte, așa ca a fost greu să strecor cumva și asta în programul meu, dar aveam câțiva amici care mă bombardau cu întrebari despre Nikon D600. Nikon D800 și despre teleurile mari, cele peste 300mm. Am lucrat în ultimii ani cu toate focalele, de la 300/2,8 la 800/5,6, dar era o bună ocazie și ptr. amicii mei sa poată lucra 2 zile cu oricare dintre ele, și să-și facă singuri o părere. Așa se face ca am dat un anunț mic pe net si in lumatate de ora aveam o echipă de 15 curioși, gata de tură.


 Vremea se anunța improprie fotografiei, dar spune-le asta nebunilor!!! Ei nu șinu, că vor în Deltă! Și le-am dat Deltă de s-au săturat (sau poate nu?) Am împărtit gașca în două grupuri, că nu încăpeam toți pe un vaporaș, apoi am plecat pe ape, spre Delta. Pe drum am aflat de la Căpitan că e posibil să fim urmăriți de pirați Somalezi, și cand m-am uitat in urmă, ce să vezi? SOMALEZI!!!


 Lucrau sub acoperire, o făceau pe virgulă pescarii sportivi, sau pe fotografii de wild life, se propiau tiptil și tăbarau pe tine! Cu rafale de Nikon D4!


 Nu știau cu cine aveau de-a face, așa ca au pierdut bătălia asta, ei aveau doar lansatoare - unul Nikon 600/4 si un Nikon 500/4G, pe când noi aveam unul 600/4G, unul Nikon 300/2,8 G, unul  Nikon 400/2,8G, plus cateva marunte de 70-200/2,8GVR II. Tot atunci am observat că s-a strecurat printre noi și un spion, chiar mă întrebam - Ce caută albitura asta pe aici?


L-am anihilat rapid, facându-l servant la un Nikon D4 + Nikon 600/4G!
 La un moment dat, după atîta luptă, ne-a razbit foamea, ocazie cu care am aflat ca vom avea ciorbă de pui, adica pui apă, pui zarzavat, pui ce pui și manânci ce-ai pus! Salvarea a venit de la cei care se pricepeau la pescuit, sarea peștele din baltă, direct în farfurie

 Iar când tocmai ne-am săturat de hamsii au sărit și Știucile pe noi!


 Am îngrămădit câte am putut prin rucsacii foto, apoi ne-am delectat cu un apus Dobrogean
 Adică unul din ăla care înmoaie inima oricarui pirat, fie el si Somalez. Am cautat apoi cadânele lui Spânu prin tufișuri, da n-am dat de ele așa ca am plecat spre Mila 23, unde ne aștepta masa si somnul Iar a doua zi am luat-o de la capat, facând cea mai mare greșeală din viața mea -  am lăsat Somalezii să deschida calea, iar ei ce credeți c-au făcut? Găseau găinile, le pozau, apoi le goneau  -  Cuș, cușș, cușșș, să nu stea și la noi la pozat!

Oricum, eu mi-am văzut de treaba mea, am strâns material ptr. review-ul micuțului Nikon D600, care m-a uimit cel putin dintr-un punct de vedere - numărul de cadre trase cu o singura baterie!


 A făcut saracu Time Lapse și pe ploaie, iar la sfârșit i-am aratat și o găină


 Una peste alta, a fost excelent, chiar daca vremea a vrut altceva. Oricum, apusurile au fost frumoase, si cred ca urmează Sezonul II...

 Aaaa, să nu uit, să nu uit! A fost o fază la sfărșitul ultimei zile, ceva de infarct, am zis ca o să cad de pe barca de râs!
Nu mai eram pe vaporașul lui Mihai Baciu, eram cu Somalezii, captiv pe barca lor, și la un moment dat cei doi capitani (nu stiu de ce, da erau doi - cred că așa e la Somalezi...) au început să tragă de timona, unul spre stânga celălalt spre dreapta, în țipete  și cu îmbrânceli -  Băăăi, la dreapta (canalul se despartea in doua brate), la dreapta! Celalalt că nu și nu, la stangaaaa! Si vine si argumentul suprem, care a pus capat disputei - Nu auzi băăăi, latră câinele, deci la stânga facem aici!!! Am zis ca mor, aștia se ghidau si dupa sunete, ca liliecii! Latra câinele -  stânga, cânta cocoșul - la dreapta! Nu stiu cum reușesc totuși să mai iasă de acolo


Comentarii

 1. A fost nebunie cu nebuni :))).
  Sigur scapam si la tura 2, nu de alta de se aude cum latra cainele ;).

  RăspundețiȘtergere
 2. Tura viitoare ne luam dupa cum cotcodaceste gaina!

  RăspundețiȘtergere
 3. hehehehe, vedeti ce bine sa mergeti cu pirati adevarati. macar astia stiu locurile ca pe Biblie,in eventualitatea ca au si citit asa ceva. eu sigur NU.
  dar ma bucura ca am putut sa-l ajut pe Mircea la organizare si restul, mai ales in a doua zi cand nestiind ca gainile ies numai la prima tura am ales sa fiu primul.
  va mai astept pui de pirati de uscat.

  RăspundețiȘtergere
 4. A doua zi noi ne-am lasat ghidati de gaini! De aia la noi au fost 5 si la voi una!
  Ai uitat sa spui de pisica salbateca portocalie (fusese roz dar a plouat pe ea), de pasarile flamingo, colibri, crocodili si tigrii care ne latrau pe la cherhanale! Si de uimitoarea intilnire cu printul broscoi ( https://www.facebook.com/photo.php?fbid=543283485686827&set=a.543282935686882.142014.100000155414009&type=3&theater )!
  Una peste alta, vorba lui Ionut, a fost nebunie cu nebuni!... care au sfirsit prin a ramine prieteni...
  Sunt deja pe lista pentru tura din primavara, sper... :))

  RăspundețiȘtergere
 5. Felicitari pt organizare, tie si lui Mihai Baciu! Aparatura de elita, companie de asemeni, ce sa-ti doresti mai mult?

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Note: All photos presented in the following review have been shoot in RAW format and were converted to TIFF/JPEG using PhaseOne - Capture 1 software. Because my default settings are all on Neutral and therefore both the colors and the contrast will be a bit faded compared to what our eyes will perceive, I had to edit the photos to add some contrast and saturation to be able to reflect the real colors. This was not the case for all photos that are presented below, as for some of them I did not had to adjust anything once the RAW was converted to TIFF/JPEG. Whoever has any issues with this can consider it it’s own problem. I will add as part of an archive full size photos as well as the RAW files, thus making everyone happy. By the way: reading this review is not a mandatory thing!
I shall start writing this review, by trying to express the feelings that I’ve had the moment when I have decided to challenge my fate by renouncing the honorary title of Nikon Ambassador, only to throw myse…

Review Olympus OM D E-M 1 MkII. Sau cum să câștigi atunci când toți cred că ai pierdut....

Toate fotografiile din acest review au fost trase în format ORF și convertite în Tiff/Jpeg cu programul PhaseOne - Capture1.  Deoarece trag doar Neutral iar culorile și contrastul în acest caz sunt mai șterse decât ce vedem în realitate am prelucrat fotografiile la nivel de contrast și saturație. Sunt și multe cadre la care nu am fost nevoit să intervin absolut deloc după conversie. Cine are o problemă cu acest aspect să fie sănătos. Voi posta o arhivă cu cadre la rezoluție maximă precum și fișierele ORF, așa încât să fie toată lumea mulțumită.    Citirea acestui material NU ESTE OBLIGATORIE.

  Voi scrie acest material încercând să exprim senzațiile prin care am trecut din momentul în care am hotărât să provoc soarta, renunțând la titlul de Ambasador Nikon în Romania, ptr. a mă arunca cu capul înainte într-o mare învolburată și plină de necunoscute. Cu numai câteva luni în urmă dovedeam ignoranță, râzând de sistemele mirorless, indiferent de cine le produce. Ce-i drept, eram atras de…

Despre editare, ptr puriști, hartiști și tot felul de triști.

Mai fac greșeala și postez din când în când cadre dificile, activând imediat câte un odihnit ce nu a ieșit probabil la fotografiat atât de des, sau pe distanțe suficient de mari de fotoliul din care emite un devastator - "PRELUCRATĂ! Putem vedea una needitată?"

La un moment dat, o domnișoară de la arte a comentat și ea, sugerând că de fapt eu sunt bun la editare, prelucrând pozulicile mediocre până la nivel comercial de wow. Domnișoara mea dragă, de ce nu ieși dumneata ziua din casă până nu te dai cu fond de ten, rimel și ruj? Ți-e rușine cu tine Raw? Ziceți că nu e corect ce fac? Vă permiteți voi pare să fiți corecți până la extrem? Hai să vă văd!

  Hai să vedem cum este și cu editatul/prelucratul acesta în fotografie. Am să expun poziția mea vis a vis de subiect. Consider că fotograful nostru nu alterează fotografia atât timp cât nu adaugă informație (elemente de imagine) care nu se regăsea în scena fotografiată. Senzorii aparatelor foto digitale au un comportament lin…